Korsvollbanen 30/7-2010
Korsvoll - Bislett FK 5-1 (2-0)
Dommer: Ukjent
Tilskuere: 7
Mål: Mathias Falch, Fredrik Løland,        Carsten Ekholt, Andreas Schwencke        og Eirik Tarberg.

Innbyttere: T. Johansen, A. Lausund, A. Omtvedt,
                  P. Schjerven, A. Schwencke og E. Tarberg.
Korsvoll (3-1-4-2):

Fin start på helgen
Hvor er det best å tilbringe en fredagskveld? På Korsvollbanen, selvfølgelig.

Like før avspark i treningskampen mot 7. divisjons mest internasjonale lag, Bislett, sluttet det å regne, og da sollyset brøt gjennom det tunge skylaget over Grefsenkollen tittet regnbuen frem og skapte en fantastisk ramme rundt fredagens store happening i bydel Nordre Aker.

Vi gikk ut i en småfrekk 3-1-4-2-formasjon, og i kampens første minutter førte enkelte posisjoneringsvansker og et rekordkort Schwencke-innhopp, der han erstattet Arnulf i ett minutt fordi benken trodde sistnevnte hadde bil og kunne hente en fortvilet Tarberg som hadde strandet på Voldsløkka under sin ferd mot Korsvollbanen, til at Bislett fikk komme over på vår banehalvdel et par ganger. Da Arnulf så fikk entre banen igjen, han hadde nemlig ikke bil, så Tarberg tok bussen, og Eivind gikk ut for å ta innkast omtrent ved midtlinjen, kom vi inn på rett spor. Mathias stormet oppover, for denne leken hadde han vært med på flere ganger tidligere, og da det lange kastet overrumplet Bislett-spillerne, slo han til med et overraskende og presist utsideskudd med venstrefoten og sendte ballen over i venstre hjørne til 1-0.

Målet inspirerte oss, vi fikk bukt med rusket i maskineriet, og bare minuttet etter, i det 6. minutt, dro Løland seg fri utenfor boksen, og med et flott høyrebeinsskudd fra 20 meter sørget han for en fin 2-0-ledelse og at han selv holdt snittet sitt med én scoring i hver andre kamp for C-laget.

En del gamle Korsvoll-travere var samlet på verandaen for å mimre om en tid der det fortsatt var gress på Korsvollbanen og en trapp ved Skibakken, men de måtte raskt rette oppmerksomheten sin mot det kvikke pasningsspillet vårt ute på kunstgresset og vekk fra fordums storhet. Tunge Bislett-bein slet med å henge med da vi lot kula gå, og svært lite tydet på at vi har hatt omtrent fire ukers fotballfri. Selv daglig leder Solland, som har sett en million kamper på Korsvollbanen opp gjennom årene, og som fulgte kampens første 30 minutter, var imponert over nivået.

Og i begivenhetenes sentrum; Anders Frogner. 28-åringen redefinerte ankerrollen da han viste at man ikke trenger å takle om man leser spillet før motstanderen får ballen, og han hadde kun én feilpasning i løpet av de første 45 minuttene.

I tillegg fungerte forsvarstrioen utmerket, og vi fikk fart i både kantene og spissene våre. I den offensive delen av spillet fikk publikum se enkelte spektakulære forsøk, som Johannes' lobb fra 35 meter, som bare så vidt ble slått over mål, men generelt ble den siste pasningen for upresis, noe som resulterte i altfor få sjanser. Etter en halvtimes spill greide vi ikke å holde tempoet oppe lenger, samtidig som den nye spissen Tommy ble liggende såpass dypt at vi fremstod i overkant defensive, Bisletts offensive krefter tatt i betraktning.

Med få unntak fikk alle spille rundt 60-65 minutter i dag, og vi tjente nok på å rullere litt i det klamme været.

Bislett, et av de mest pratsomme og hyggelige lagene i Oslos lavere divisjoner, møtte andre omgang med friskt mot, og i det 57. minutt reduserte de da ingen av oss plukket opp en Bislett-spiller under en corner. Den hvitkledde fikk upresset sende ballen opp i krysset bak Mats Felix, som for øvrig samarbeidet godt med forsvarstreeren og var flink til å variere utspillene sine denne kvelden.

Mot spillets gang var Bislett farlig nær en utligning, og da Ola like etter brente en hundreprosentssjanse ante nok gjestene våre at det kanskje lå en gryte med gull i form av ett sterkt uavgjortresultat og ventet på dem under regnbuen. Det gjorde det ikke. I det 69. minutt slo Pål inn fra venstre, og ballen snek seg gjennom feltet og over til Carsten, som på utsøkt vis måkte ballen opp i nettaket! Herfra og ut var det stort sett spill mot ett mål.

Bildet: Anders Frogner (9) hadde en fot, pasning, eller i det minste en tanke, med i det meste som skjedde på Korsvollbanen mot Bislett. Her får han ballen fra Tommy.

Vi måtte likevel vente til det 83. minutt før vi fikk en ny nettkjenning. Vi kom tre mot to – Bisletts keeper inkludert, og da bør det i følge læreboken bli mål. Den boken har nok ikke Schwencke lest, for da han fikk ballen på åpent mål, stod han utvilsomt for dagens miss da han sleivet den videre i feltet. Heldigvis fanget Frogner opp ballen og slo den 45 grader ut igjen til en forvirret Schwencke, som denne gangen beholdt roen, konstaterte at lykken stod ham bi, og kontrollerte inn 4-1.

Også en annen Trondheims-student holdt på å score i sluttminuttene. Christians sendte av gårde et godt skudd etter en corner, men forsøket ble reddet på streken. En våken Tarberg reagerte raskt og headet ballen – i stanga! Han var selv fremme på returen, og dermed sikret vi en flott 5-1-seier mot Bislett.

Bislett hang godt med i enkelte partier av matchen, men over 90 minutter ble divisjonsforskjellen tydelig, de stilte tross alt med en miks av spillere fra 7. og 8. divisjonslaget sitt. De skal uansett ha skryt for at de ikke lar seg knekke av litt motgang, og for at de år etter år inviterer seg selv til Korsvollbanen. En ålreit gjeng, selv om alt de sier kanskje ikke hadde vært like sjarmerende og pent på norsk...

Vi hadde nok av muligheter til å vinne med enda større margin i dag, for så å si samtlige offensive spillere hadde én sjanse de burde scoret på. Dessuten ble vi snytt for minst to straffespark etter fellinger av Carsten og Pål, bare to av flere pussige avgjørelser fra dommerens side. Vi må uansett takke et veldig solid forsvar for at vi unngikk flere baklengsmål og en jevnere kamp. Dessverre vil store deler av dagens backrekke, en av de beste i C-lagshistorien, bli oppløst da skolene rundt om i landet starter igjen om et par uker og folk som Arnulf og Christian forlater hovedstaden igjen. Da må vi håpe at erstatterne lar seg inspirere av sine sommervikarer, og at de forsøker å komme opp på samme nivå som fredagens utvalgte.

Bestemannsprisen gikk til Anders Frogner, som virkelig overbeviste i sin nye rolle som ryddegutt foran stoppertrioen. Vi gratulerer!

Til uken blir det et par treningsøkter på Korsvollbanen, før vi satser på å spille en intern- eller treningskamp mandagen før serien starter opp igjen.