Ingvaldsen
P. Schjerven
Innbyttere: Falch, Foss og Ekholt.

Svak novemberkamp!
Kameraet sviktet da lagbildet skulle bli tatt, og spillet sviktet da kampen ble blåst i gang. Vi brukte lang tid på å melde oss på, men da vi først begynte å spille ball hadde Wam-Kam allerede avgjort matchen.

Etter bare 1.35 lå ballen i mål bak Wam-Kams reservekeeper Albert Neef. Bare synd han stod i mål for oss... På forhånd hadde trener Falch advart mot bortelagets hurtige høyrekant, men advarslene ble ikke hørt, og det var nettopp på vår venstreside Wam-Kam slo til og spilte fri den nevnte lynvingen.

Wam-Kam er relativt ferske i det norske seriesystemet. I debutsesongen i fjor kom de på 4. plass i 8. divisjon avdeling 3, men allerede i år tok de steget helt opp og rykket opp etter å ha gått ubeseiret gjennom 8. divisjon avdeling 2. De kvalifiserte seg attpåtil for KM-finalen mot Simensbråten, der det i følge begge lags kamprapporter ble et ufortjent tap på straffekonk. Det var med andre en solid motstander vi møtte på Korsvollbanen denne gufsete novemberkvelden.

Vi stilte som forventet noe redusert, men flere spennende spillere som har prestert godt i Internserien fikk tillit fra start, og de viste seg absolutt frem og seilte så å si uten unntak opp som potensielle transferobjekter når overgangsvinduet etter hvert åpner.

Mikkel og Isaak helt bakerst hadde stort sett kontroll langs bakken, men det tok tid før de greide å få kontroll på kolossen Wam-Kam hadde helt foran i 4-5-1-formasjonen sin. Etter et kvarters spill la kjempen igjen ballen til en medspiller, som igjen spilte fri høyrekanten, som nok en gang var sikker alene med keeper. Ingen vits i å beskylde Neef for å slippe inn billige mål mot lagkameratene sine - den trivelige keeperen gjorde en kjempeinnsats mellom stengene og viste frem meget trygt keeperspill; skuddene som gikk inn var umulige å redde.

I løpet av det neste kvarteret scoret bortelaget ytterlige to mål, og på benken hadde trener Falch et klart syn på hvor det gikk galt. Samtlige Wam-Kam-spillere møtte opp en time før match, og de varmet opp så snart alle var ferdig skiftet. Vi skulle møte opp tre kvarter før kampstart - da var det bare tre stykker å se i garderoben. De siste kom slentrende ti minutter før avspark, og det var først da fellesoppvarmingen begynte. Dette må både spillere og trenerteamet ta tak i foran neste kamp og 2010-sesongen.

Etter en halvtimes spill begynte vi å bli varme, og vi tok over kampen de siste 15 frem mot pause. Spillet vårt begynte å sitte, og i det 40. minutt reduserte Pål da han løp et Frogner-innlegg i mål. Wam-Kam ropte på offside, men Pål mente selv at han startet løpet bakfra, og dessuten var Frogner på vei ned mot dødlinja da han slo innlegget, så sannsynligheten er stor for at dommeren gjorde rett i å godkjenne målet.

Også etter pause fortsatte vi å styre kampen. Målscorer Pål måtte dessverre ut med skade, men Esi kom inn igjen og gjorde det bra som bevegelig spiss helt der oppe. De helt store sjansene uteble til tross for gode tendenser fra Truls og Poppe på midtbanen, og i stedet var det Wam-Kam som økte til 5-1 på en corner i det 61. minutt. Etter et par halvsjanser til oss, der Wam-Kams kompakte forsvar også hadde marginene på sin side ved flere anledninger, gikk de svartkledde opp til 6-1 på et nydelig skudd rett i krysset fra kanten av 16-meteren.

Esi kjempet inn vårt andre for kvelden to minutter senere, men flere mål ble det dessverre ikke i kuldegradene på Korsvollbanen. Totalt sett var tapet fortjent, men med litt oppvarming og medfølgende bedre presisjon i spillet vårt kunne dette blitt betraktelig jevnere resultatmessig. Vi får satse på revansje til våren igjen!