Korsvollbanen 28/9-2009
Korsvoll - Vestre Aker 2 6-0 (3-0)
Dommer: Glenn-Olav Nordgaard,               Klemetsrud IL
Tilskuere: 25
Mål: Ola Jansen, Johannes Blåsternes,        Marius Høgevold, Anders Hauge,        Peder Nævestad og Mathias Falch.
Gule kort: Johannes Blåsternes 1 stk,        Vestre Aker 2 1 stk.

Nævestad
Innbyttere: M. Andersson, Bohlin, Falch, Foss, Johansen,                   Løland og Rognmo.

Mesterlig!
Etter storspill og 6-0 over Vestre Aker 2 på Korsvollbanen mandag kveld ble det klart: Vi er seriemestere også i 2009! To av to mulige opprykk er et faktum; neste år skal vi bli konger i sjette!

Regnestykket var enkelt foran kveldens kamp: Med tre poeng ville vi garantert rykke opp til 6. divisjon. Samtidig spilte MS 2 mot KFUM 4 på Ekeberg, og med uavgjort eller seier til sistnevnte, ville vi bli seriemestere om vi tok poeng i vår kamp. Eventuelt kunne vi ta gullet ved å vinne med seks mål mer enn hva MS 2 gjorde, men utover kvelden skulle det vise seg at det ikke var nødvendig å tenke på dette.

Uansett, et tidlig mål var viktig om vi ikke skulle bli grepet av panikk, og panikken slapp vi! Etter flere nesten-sjanser og en annullert scoring i åpningen fikk til slutt Ola Jansen ballen i nettet i det niende minutt. En god kontring endte med at vårens komet fikk ballen fra Frogner, og med fullkommen ro la han ballen til rette i nettmaskene.

Vestre Aker 2 yppet seg med et par dødballer og enkelte kontringer, men anført av en kald Omtvedt spilte backrekken vår seg ut hver gang. Nordby og Løvstad var trygge på hver sin back, mens Pål som alltid var sikkerheten selv i midten. Helt bakerst hadde Mats Felix uvanlig lite å gjøre, et og annet tilbakespill var alt han fikk bryne seg på.

I det 17. minutt kom 2-0-scoringen, og det var visekaptein Johannes som fikk æren av å putte det med et skudd fra utsiden av 16-meteren. Minutter senere ankom de forsinkede, dog utvidede, Korsfarerne til Korsvollbanen. Med ekstra støtte i ryggen skrudde vi opp tempoet ett hakk, og Høgevold la på til 3-0 etter fine kombinasjoner inne i motstandernes felt. Kveldens tredje målscorer var i storslag, og spesielt i første omgang dominerte han midtbanespillet. Den solide innsatsen sikret ham til slutt BB-prisen.

Resten av førsteomgangen ble et kjør mot Vestre Akers 2s mål. Etter å ha slitt litt med innleggene og deler av kantspillet i åpningen, løste det seg opp nærmere pause. Vi hadde flere vakre angrep, men ballen ville simpelthen ikke i mål. Løland var nærmest med sitt tverrliggertreff fra skrått hold.

I pausen varmet vi oss i garderoben, før vi tok fatt på seriespillets siste 45 minutter for i år. Tunnel-Tommy kom inn for Omtvedt, som med det ble byttet ut for første gang siden han gjorde comeback i vår. Tommy viste et mer modent spill enn hva vi har vært vant med fra den kanten, og selv etter at vi la om til 3-4-3 slapp Korsfarerne å få hjertet i halsen hver gang den en gang så nonchalante stopperen fikk ballen.

4-0 kom i det 51. minutt, da goalgetteren Hauge dunket et Løland-innlegg i nettet.

En lang og målløs periode fulgte til tross for mye pent spill, før det var Peders tur til å ekspedere et Løland-legg i nettet ti minutter før slutt. 5-0! Vi trykket på for å få de nødvendige ekstra målene som skulle til om MS 2 hadde vunnet sin kamp, men vi passet også på å la alle i troppen komme inn, ettersom vi hadde full kontroll og opprykket tross alt var sikret.

Vi fikk inn et sjette på overtid, etter at Mathias, som for øvrig spilte sin 50. kamp for C-laget denne kvelden, løp ballen i mål da keeperen ikke greide å holde et skudd fra en for anledningen meget skuddvillig Nordby. 6-0-målet markerte slutten på en så å si perfekt gjennomført kamp, der vi endelig holdt nullen igjen, samtidig som vi scoret seks og spilte champagnefotball fra start til mål i vinden på Korsvollbanen.

Etter kampen fulgte et par nervepirrende minutter der vi ventet på sluttresultatet fra Ekeberg, og da Kjelstrup over telefon kunne melde om at KFUM 4 hadde vunnet 4-3, kunne vi juble for mer enn bare opprykk, vi var blitt seriemestere også! Igjen! Gull var selvsagt det alle hadde håpet på foran avslutningsrunden, for som en klok mann en gang sa det: ”Gull er gjevere enn sølv, og det er derfor det koster mer i butikken.”

Det har vært jevnt i toppen av avdelingen vår i hele år, men sett under ett har vi vært det mest stabile laget, og det var fullt fortjent at vi sikret oss gullet for andre år på rad. Det ble spennende til siste slutt, men lagfølelsen og innsatsen har vært upåklagelig i de siste matchene, og det er lenge siden det har vært så gøy å være Korsvoll-gutt som det er å være det nå.

Ikke bare har vi flest poeng og flest seire i avdelingen, vi har også flest scorede mål og best differanse mellom antall scorede og antall innslupne. Med Omtvedt, Nordby og Johannes på laget spørs det om vi ikke har flest gule også. Vi slipper for øvrig inn like mange mål som flere av lagene på nedre halvdel, men sånn er det når offensiv gladfotball prioriteres foran kjedelig og defensiv maskinfotball.

KFUM 4 slår følge med oss oppover i divisjonssystemet etter at de knep andreplassen på flere scorede mål enn MS 2, men de blir ikke med til Kretsmesterskapet, for der er det bare avdelingsvinnerne som møtes. KM spilles som en miniserie med de tre mesterlagene, der alle møter hverandre én gang på nøytral bane. Først skal vi ut mot Oslo Allianse, før det blir et gjensyn med Hasle-Løren 2, våre overmenn fra KM 2008, uken etter.

Innen den tid er det derimot lov til å feire at vi nå står med to av to mulige seriegull og opprykk! Dette var rett og slett mesterlig!

Gratulerer!

Les mer om seieren her:

Bildene under: Øverst:
Hauge har nettopp satt inn 4-0 etter innlegg fra Løland. Nederst: Korsfarernes stolte president taler til spillerne i garderoben etter kampslutt!