Innbyttere: M. Andersson, Falch og Finzi.
Korsvoll (3-4-3):

Grusing!
Mange hadde gruet seg til årets eneste gruskamp, bortekampen mot Vestre Aker 2 på intime Voksen grus, men bekymringene viste seg å være grunnløse. Det ble til slutt en god kamp, der Mikaels målteft, avblåste hodedueller og en utsøkt teknikers etterlengtede comeback var blant hovedingrediensene.

Igjen så er Korsvoll klare for å ta tre poeng, og Finzi han er også tilbake, fy faen, for en gjeng” – så sang Korsfarerne i dagens matchsang, ”Seier til Korsvoll (Fremmed gress pt. II)”, foran vårsesongens nest siste seriekamp, og til tross for banefasiliteter som Mats Felix mente ikke var egnet for annet enn førsteårs guttespillere og 7er-cuper tok vi tidlig kontroll over spillet. I en 3-4-3-formasjon tilpasset den smale banen låste vi av Vestre Aker 2 både på midtbanen og i forsvar, samtidig som trekløveret på topp fikk massevis av plass å boltre seg i.

Hjemmelaget stilte i tettsittende drakter med navnet til yndlingsspillerne og –trenerne sine på ryggen, ja, de så faktisk ut som et ganske godt lag, men den muntre og dresskledde treneren deres greide hverken å motivere Mourinho eller Neville til stort annet enn syting og upresise pasninger.

Vi fikk tidlig erfare at den kortvokste dommeren hadde komplekser overfor gode hodespillere, noe som førte til at spesielt Høgevold, som ruvet i luftrommet og på midten generelt, ble avblåst på hvert eneste utspill. I det 9. minutt ble også Hauge feilaktig avblåst etter at han hadde puttet ballen i mål, for her hadde dommeren sett en hands selv om han stod med ryggen til situasjonen og det sannsynligvis aldri var kontakt mellom ball og hånd. Man kan godt si at det ble blåst på lyd, ikke faktiske hendelser, og hjemmelaget var flinke til å skrike ut i tide og utide.

Ti minutter etter annulleringen fikk Hauge ballen i mål på ny, nå etter å ha driblet seg inn i banen fra venstrekanten, og denne gangen ble det godkjent! Vi var i støtet, og selv om spretten lurte oss litt av og til, som da Ola to ganger bommet på ballen inne i feltet etter fint forspill, lå det nye mål i luften.

Bildene: Over: Lagene hilser på hverandre før kamp. Bildet viser også hva som ventet oss før matchen - grus, to midtlinjer, verdens laveste dommer og Select-ball. Grusen var faktisk ganske ålreit og lite støvete, midtlinjene skapte ikke problemer og ballen fikk vi byttet ut. Dermed ble nesten alle problemene løst. Under: Mikael Dellemyr har scoret og her avslutter han feiringen med Korsfarerne på bortetribunen.
Som sunget før kampen var Finzi, som til daglig studerer og kverulerer i USA, tilbake på banen i denne kampen, og Korsfarerne fikk fort en ny favoritt. Det har kanskje blitt litt lite soccer i Statene, for det kattemyke mottaket og de slepne dragningene satt ikke helt som de skulle da han kom inn, men i andre omgang var nummer 10 et konstant uromoment for Vestre Akers forsvar.

Vi hadde brent flere muligheter til å øke ledelsen vår, og syv minutter før pause ble vi straffet for sløsingen vår da de hvitkledde rullet opp fra kanten og utlignet etter relativt godt spill. Heldigvis svarte vi så å si umiddelbart. Et langt utspill fra Mats Felix, for anledningen i joggesko og bukse, ble jaget helt inn til keeper, som fomlet og glapp ballen ut i feltet, der Mathias luktet hva som kom til å skje og stod parat til å trille ballen inn i det tomme buret.

Minuttet etter angrep vi på ny, og et langt innkast, et av de viktigste angrepsvåpnene på denne banen, og for øvrig et angrepsvåpen Vestre Aker 2 ikke behersket, endte opp hos Høgevold utenfor 16-meteren. Treffet hans var på ingen måte bra, men keeperen var lite lysten på å slenge seg og ballen snirklet seg inn i nettmaskene!

Mikael kom inn på banen igjen etter pause for å spille sine siste minutter før han skal tilbake til jobbing i Arendal, og sammen med spisskollegaene sine lekte han seg med hissige forsvarsspillere som aldri fikk hjelp av midtbanen sin. I det 60. minutt driblet Finzi seg rundt på kanten og la 45 ut til Johannes. Skuddet ble blokkert, men på returen kastet Mikael seg frem og kranglet ballen i mål med venstrefoten!

Korsfarerne sang og jublet over at poengene kom til å bli med hjem til Korsvollbanen, Vestre Aker 2 så rett og slett ikke ut til å ha det som kreves på dette nivået.

Vi fikk ikke avslutningene til å sitte helt den siste halvtimen, og både lange innkast og cornere burde ført til flere mål, selv med dommerens avblåsninger. I likhet med Hauge jobbet Ola og Finzi seg til flere skudd, men det ble ikke mål på hverken årets målgarantist eller den hjemvendte helten i kveld.

Vestre Aker 2 satte inn en liten sluttspurt, og i det 80. minutt fikk de et trøstemål til da Løland fulgte et av sine få prinsipper og forsøkte å holde ballen i spill helt nede ved kortlinja. Han klarte det ikke helt og ble revet overende slik at en ving fikk slått inn på en umarkert spiss i feltet. Så låste Schjerven, dagens mann ifølge Korsfarerne, butikken og sluttresultatet ble dermed 4-2 i vår favør. Vi mestret forholdene og leverte en temmelig underholdende kamp med sånn passe høy temperatur i en junisol som ga sånn passe høy temperatur. Vi kan for øvrig gratulere oss selv med at vi sannsynligvis ble det siste laget som seiret på Voksen Grus, ettersom byggingen av ny kunstgressbane begynner denne uken.

De første rapportene fra Ekeberg kunstgress forteller dessuten at KFUM 4 tapte mot MS 2, og om ryktene er sanne betyr det at de rødhvite nå leder på målforskjell idet serien er halvspilt og kun en seriekamp gjenstår før vi tar sommerferie. Før den tid satser vi på å kåre en vårmester i Internserien, men på mandag er det altså bortekamp mot Sagene 3 nede på Bjølsen kunstgress. Vi sees!