Innbyttere: Bohlin, Enggrav, Lausund og Ramberg.
Korsvoll (4-4-2):

Sørgelig!
Sørkedalens IF hørte i utgangspunktet ut som et temmelig bondsk lag, men nei da, de grønnkledde stilte med spennende spillere som Kiminho, Arnardo og Jægermeister. På tribunene gikk diskusjonen om de virkelig var eksponenter for sydlandsk spill, eller om vi, anført av dagens kaptein, sambakongen Bernt, endelig skulle finne tilbake til fjorårsformen.

Vi åpnet helt greit, og det så ut til å gå fint i aprilsolen på Korsvollbanen, selv med flere omrokkeringer i laget siden sist kamp. Etter et ålreit angrep fra vår side etter ti minutter kontret bortelaget, høyreback Magnus var feilplassert og kom etter i løpsduellen, slik at Sørkedalen kunne løpe inn 1-0. I motsatt ende av banen stoppet det raskt opp fra 25 meter og innover, ikke fordi vi møtte en forsvarsmur av betong, men fordi flere vegret seg for å følge på, mange ble stresset og fordi de aller fleste valgene og pasningene våre førte til at de grønne stjal ballen.

Egentlig var det enkelt å lure stopperne deres, for om spissene trakk ut til siden åpnet det seg svære rom i midten. Uheldigvis utnyttet vi dette altfor sjeldent. Adrian, FMs beste frisparkskytter, skjøt ikke helt til 20 i stats, men var nær ved to anledninger. Lars hadde enkelte muligheter da han kom seg rundt fra siden, og Daniel var akkurat for lav på et innlegg fra Lausund. Sørkedalens IF kontret igjen, og på bakre stolpe steg høyreiste Kiminho til værs og headet ballen i bakken og opp i nettaket. Posisjoneringen og markeringen vår her var under pari.

Et godt eksempel på dagens innsats fikk publikum se rett før pause; vi fikk frispark ved gul linje, men da ballen
ble slått opp, var det hele syv blåkledde bak ballen. Det er for dårlig. At vi heller ikke hadde en klar avslutning på mål på en av de 15 cornerne våre er også for dårlig.

Andre omgang åpnet vi med et godt angrep, men nok en gang gikk Sørkedalens IF opp i angrep, der de fikk et frispark som snek seg inn bak en litt klønete Mats Felix, som bortsett fra dette hadde flere fine refleksredninger og inngripener.

Etter 61 minutter slapp vi markeringen på en corner, og bortelagets kaptein stanget inn 4-0! Trenerlegendene Kjell Nilsen og Christian Solberg måtte oppgitt konstatere at det ikke gikk Korsvolls vei i dag der de satt på tretribunene.

Sørkedalen hadde flere sjanser enn man skulle tro ut fra dette referatet, men flere av overgangene deres ble stoppet av et forsvar som raskt satte seg etter fomlingen i starten. Spesielt Amund gjorde det godt da han gjentatte ganger lurte motstanderne i offside, mens Vegard viste at tre måneder på reisefot ikke har ødelagt formen, tvert imot, han vant faktisk flere hodedueller.

Hodedueller ble også vunnet på topp, men ingen var der for å følge opp stussene. Trenden med få mann i angrep ble litt brutt mot slutten, men ikke før Sørkedalen la på til 5-0 og vi omsider begynte å trille ball.

I det 78. minutt tok Løland ballen i egne føtter, driblet seg forbi seks-syv mann, før han frekt dunket ballen i nettet. Dagens fineste scoring!

Daniel hadde en god heading mot mål etter fint fremspill av en hardtarbeidende Marius på kanten, men keeper reddet, og det ble ikke flere mål. Vi tapte dermed 1-5, men allerede i morgen er det ny kamp. Da kommer FK Skruknott på besøk, og da skal vi trille ball og senke skuldrene. Heia Korsvoll!
Bildet: Fredrik Løland var i det lekne hjørnet mot Sørkedalens IF, og 1-5-reduseringen hans viste at Korsfarerne kan vente seg en rekke vakre scoringer fra denne karen også i år!