Korsvollbanen 7/9-2009
Snarøya 2 - Korsvoll 2-8 (1-2)
Dommer: Rune Halvorsen, FC Dania
Tilskuere: 1
Mål: Anders Hauge 2, Espen Schjerven        2, Pål Schjerven 1 (Str), Anders        Frogner 1, Ola Jansen 1 og Marius        Høgevold 1.
Gule kort: Pål Schjerven 1 stk og        Aleksander Omtvedt 1 stk.

Tre poeng på Hundsund!
I vår sjokkerte Snarøya 2 oss og vant 3-1. Mandag dro vi ut mot Fornebulandet for å hevne det sure nederlaget, og etter en glimrende andre omgang måtte de grønnkleddes trener innrømme at seieren deres på Korsvollbanen i vår sannsynligvis var et lykketreff.

Det var en usikker trettenmannstropp som møtte opp på betongharde Hundsund i syvtiden. Hvor gode var egentlig Snarøya 2-spillerne? Inspirert av kvinnelandslagets heroiske innsats mot Tyskland i EM, en kamp som trakk fem-seks stykker til kafeteriaen ved banen, bestemte vi oss for å glemme alt snakket om KFUM 4 og serieinnspurten, kun fokusere på neste trekk, samt å knalle til fra start.

Anders Hauge har ikke vært fornøyd med egen innsats de siste kampene, men lovnader om bedre tider gjorde at trener Falch lot fjorårstoppscoreren starte på topp i spann med Espen Schjerven, endelig tilbake fra ferie.

Hauge er en mann for sitt ord, og etter fem minutter banket han inn 1-0 på direkten da Mr. Heinz, navnebror Frogner, slo inn fra høyre. Frem til nå hadde faktisk ikke hjemmelaget vært over midtbanen, så ledermålet var absolutt fortjent.

Etter målet åpnet kampen seg opp, og Snarøya 2 var spesielt farlige på overganger. Vi slet med å trenge igjennom sentralt i banen, spillet vårt lugget litt, kan man si. Heldigvis ga dårlige sidebacker kantene våre muligheten til å skape en del sjanser, og Marius A. var nær ved å sette inn sitt første seriemål for året.

I det 18. minutt dempet yngstebror Schjerven ballen og hælsparket den videre til spissmakker Hauge, som trengte seg forbi forsvaret og doblet ledelsen vår da han satte ballen mellom beina på Snarøya 2s keeper.

Nærmere pause reduserte Snarøya 2. En soleklar offside ble oversett, hjemmelaget fikk fortsette angrepet, og til slutt stemplet en angriper Mats i ansiktet og ballen i mål.

Et par enkle grep ble gjort i pausen, og etter hvilen tok vi tak fra første spark.

Ulovlige midler måtte til for å hindre Espen Schjerven i å komme alene med keeper, og Pål gjorde akkurat det han pleier å gjøre, nemlig å score på det påfølgende straffesparket. På en corner like etter kom Espens første mål for kvelden. Mathias headet ballen tilbake i feltet, der mannen som tydeligvis har verdens lengste sommerferie dukket opp og styrte kula i nettet. 1-4 på resultatblokka.

Unge Schjerven hadde en ganske søvnig første omgang til ham å være, men scoringen vekket liv i målgrossisten, og han var ustoppelig da Johannes spilte ham fri. Keeper ble rundet, og vips, så lå ballen klistret i nota igjen.

Snarøya 2 ble malt og løpt i senk, men hjemmelaget fikk valuta for pengene da en god pasning lurte forsvaret vårt og sendte en spiss alene igjennom. 2-5.

Målforskjellen kan fort bli avgjørende i årets serie, og da hadde det passet bra om det løsnet for fullt for ketchup-Frogner. I dag ble det én scoring på kantspilleren, som på halvvolley moste et innlegg fra Espen rett i kassa.

Frogners scoring var ikke kveldens siste perle. Et kast fra Amund til Mathias ble sendt videre til Ola, som forserte et par stykker, før han med lølandsk presisjon limte ballen opp i nærmeste kryss. Enestående!

Dagens dommer var av det pertentlige slaget, og han hadde klare retningslinjer når det kom til overtid; her skulle det ikke legges til så mye som ett sekund. Pussig, i hvert fall med tanke på at det var opptil flere skadeavbrekk, bytter og mål i løpet av de siste 45 minuttene.

Uansett, Høgevold rakk også å få bokført en goal før tiden rant ut. Først spilte han ut til Frogner på kanten, før han var førstemann i boksen da innlegget kom. På volley smalt han ballen i bakken og i en fin bue over keeper, og dermed kunne vi reise hjem med en overlegen 8-2-seier i bagasjen.

De siste 45 minuttene var av meget høy klasse, og til forskjell fra forrige ukes match mot MS 2, greide vi å holde dette nivået gjennom hele omgangen. Mats var stødig helt bakerst, og Pål og Omtvedts debut som stopperpar ble en formidabel suksess. I sann kompromissløs stil sikret de seg hvert sitt gule kort, sistnevnte har nemlig ikke gitt opp drømmen om å vinne Råtassen. Pål var for øvrig nær ved å knipe bestemannsprisen, men han måtte se seg slått på målstreken av midtbanegeneral Johannes, som jobbet utrettelig både defensivt og offensivt i samtlige 90 minutter.

Tre poeng mot Snarøya 2 var nok til å gjeninnta førsteplassen, ettersom KFUM 4 bare fikk med seg 1-1 og ett poeng fra møtet med Haslum 2. Om litt over en uke, på onsdag, møter vi nettopp andreplasserte KFUM 4. Denne matchen kan fort få stor innvirkning på det endelige utfallet i avdelingen vår, så møt opp på Korsvollbanen i åttetiden for å bivåne det som blir årets hittil viktigste kamp!

Bildet under: Spillet vårt var tidvis like flammende som himmelen over Bærum denne mandagskvelden.