Innbyttere: Bohlin, Falch, Finzi, Falch, Hauge, Johansen,                   Lausund og Solberg.
Korsvoll (4-4-2):

Sommerfotball!
Mandag kveld tok vi fatt på andre halvdel av ligaen med vårens siste seriekamp borte mot Sagene 3 på den sterkt gummibelagte kunstgressbanen på Voldsløkka. Tommy var endelig tilbake, og hetebølgen han hadde tatt med seg fra Afrika førte til at hele 26 korsvollsupportere møtte opp for å heie oss frem i den stekende junivarmen!

Det var mer enn varmen som var stekende nede på Bjølsen, for en skadet Lars hadde tatt med seg en engangsgrill til kampen, og samtidig som pølsene gradvis ble varmere ble også Sagene 3 grillet ute på banen. Det var spilt i knapt ett minutt da Nordby kom på et dypt løp fra midtbanen og hadde fri bane frem mot mål, men dagens temmelig offsidefikserte dommer hevet hånden i været og markerte for offside. Dermed var scenen satt, og i tur og orden ble både Ola Jansen, Marius Andersson, hjemvendte Espen Schjerven og Løland avblåst. Ekspertene på tribunene anslo at omtrent 60 % av avgjørelsene var feilaktige. Det samme skjedde for øvrig også på den andre siden av banen, men Sagene 3 var nesten aldri over midtbanen med unntak av to tverrliggerskudd i åpningssekundene, så det var vi som ble rammet hardest.

Vi hadde god kontroll på kampen, men foran mål tok det tid før det løsnet. Nordby klarte ikke å pirke ballen inn etter en corner, Marius A. ble litt for lett i en duell foran mål, mens Jansen ikke traff på yngstemann Schjervens innlegg. Etter 20 minutter kom målet som hadde hengt i luften helt siden Nordbys offsideløp, da surr i Sagene 3 bakre rekker førte til at Espen Schjerven kunne rulle ballen i nettet fra 16-meteren.

Til tross for en innlagt drikkepause hisset hjemmelaget seg opp i heten, og de pådro seg to gule kort i løpet av de neste ti minuttene. I mellomtiden gjorde Hauge det han kan best, nemlig å score. Stang inn og 2-0 foran bortetribunene der Korsfarerne var plassert!

I det 34. minutt våknet Løland ute på kanten, og en perfekt stikker fant Espen i midten. Han gjorde alt riktig alene med keeper og showet stolt foran enda stoltere supportere. Med 3-0 på resultattavla så det meget lyst ut, og det skortet ikke på nye sjanser heller.

Dagens tomålsscorer fikk et par muligheter til, og også hottentotten Tommy kunne med litt hell fått inn en scoring da han fikk spille spiss i sluttminuttene av første omgang.
Bildet: To av de 26 fremmøtte korsvollsupporterne, gutta i Korsfarerne, kunne nok en gang juble for tre poeng til de kongeblå i dag! Til høsten satser de på å doble medlemstallene, og skal man tro det som ble sagt på hovedtribunen er flere av de andre faste tilskuerne nå interesserte i å legge en hundrelapp på bordet for å sikre seg medlemskap, laminert medlemskort, pils og en klem.
Planen foran de siste 45 minuttene før sommerferien var å legge ballen mer ned på bakken og bruke de to sentralt på midten, nå Finzi og Johannes, fremfor og slå langt, ettersom det sannsynligvis ville bli blåst for offside uansett. Planen fungerte ikke optimalt, og varmen hadde nok litt av skylden for det. Det var vanskelig å opprettholde fullt kjør, og både Sagene 3 og flere av oss så ut til å innse at kampen var avgjort for lengst.

Flere mål ble det faktisk ikke, selv om det kunne og burde ha blitt det. Hauges forsøk ble alle presset ut til corner, Ola traff rett på keeper, Finzis frispark seilte skyhøyt over, ballen gled av foten til Johannes, Mathias hadde ikke stilt inn siktet og Espen viste at han trenger en liten økt på Korsvollbanen før formen er helt på plass. Høydepunktet ble dermed Tommys gjeninntreden i den bakre fireren, der han raskt tok opp tråden fra fjoråret og driblet og dunket ned den ene motstanderen etter den andre.

3-0 mot Sagene 3 er et akseptabelt resultat, og det holdt til å ta over tabellteten igjen. KFUM 4 tapte nemlig også denne runden, nå 4-0 borte mot Høybråten Stovner 2, og vi tar dermed sommerferie med en luke på tre poeng.

Skal man peke på et par ting som bør rettes på til høsten må det være spillet foran begge mål. Vi scorer mest i serien, 40 ganger til nå, det vil si i snitt fire mål per kamp, men har mye å gå på når det gjelder effektivitet. Med kun noe bedre presisjon kunne vi scoret opp mot det dobbelte på alle sjansene vi har hatt. Defensivt har det tidvis vært litt ruskete, og det er kun Sagene 3 og de tre bunnlagene som har sluppet inn flere mål enn oss. Om vi fjerner alle målene vi har sluppet inn de første tre minuttene av kampene er vi riktignok på samme nivå som de andre topplagene, så det gjelder bare å fortsette med å gjøre som i dag - nemlig å holde nullen i starten, og aller helst helt til dommeren blåser av.

På onsdag samles vi til internkamp kl.18.00 på Korsvollbanen, og etter at Hvitt og Blått har gjort opp om poengene er det klart for sommeravslutning og grilling hos Erik Nordby. Heia Korsvoll, gratulerer med tabelltopp og god sommer!
Bildene: Over: Hauge med en stor sjanse i første omgang. Under: Sagene 3s forsvar får klarert rett foran Hauge og Marius.