Jansen
Innbyttere: Blåsternes, Falch, Lausund, Løvstad, Nævestad,
                  Røysamb og Solberg.

Poengdeling!
På Korsvollbanen i vår var kampen mot OSI 3 som en god bok, men foran returmøtet på Domus Athletica mandag 17. august hadde de rødsvarte studentene lest mer enn bare pensum før kampen. Forsvarsspillet deres var skjerpet, og det ble en match med en litterært sett dårlig oppbygning.

På Nordberg og Berg har stort sett hele laget hørt lærere, som Erik Nordby, som for øvrig måtte stå over dagens match på grunn av karantene etter tre gule kort, messe om hvor viktig det er å tenke på fiskemodellen når man skriver en fortelling. I skoleoppgaver kan man slippe relativt billig unna om man slurver, slik er det ikke i fotballen. Hauge fikk kampens første sjanse alene mot hjemmelagets skjeggete keeper, men målvakten, som hadde sin storhetstid omtrent samtidig som Hamsun begynte å lefle med nazismen, reddet mesterlig.

I det 11. minutt sauset vi det til bakover, og hjemmelaget tok ledelsen. Terje noterte 1-0 i svarteboka, et resultat av slett pasningsspill og dårlig konsentrasjon fra vår side. Vi hadde egentlig vært best til nå, men det stokket seg offensivt. OSI 3 hadde ikke akkurat de fire store bak, men den ene kjempen de hadde, ruvet og brukte ufine midler da han i tur og orden stoppet Ola Jansen og Gilen og Anders Hauge før pause. Det føltes som om vi hadde skrivesperre alle mann, men så løsnet det.

Et kvarter før hvilen utlignet vi, da Adrian viste hvorfor han har 20 i frispark på FM og lempet ballen i mål fra over 30 meter på en dødball. En flott, om enn litt heldig, scoring, fra spilleren som like før hadde truffet enda renere på et annet frispark, som dessverre ble blokkert av muren.

Vi fosset fremover, og dagens dommer, som etter hvert rotet fælt med fordelsparagrafen, skaffet seg en stjerne i blokka hos dommerobservatøren sin da han gjorde det flere dommere i Tippeligaen ikke har klart i år; å blåse straffe på en hands i feltet. Det var Ola Jansen som skaffet oss denne fantastiske muligheten til å ta ledelsen, men til tross for at han er med i kampen om toppscorertittelen, overlot han ansvaret til Pål, som fintet ut keeperpensjonisten og sikret oss en 2-1-ledelse til pause. Herlig!

Domus Athletica er ikke blitt veldig mye bedre siden de la om til det vi på forhånd trodde var et såkalt moderne krøllgress. Saltet er der fortsatt, og det er jammen meg betongen også. Å slå langpasninger her blir som å skrive med kulepenn på vått papir, og i pausen ble vi derfor enige om å slutte med det.

Bildet: Pål sier at han aldri har bommet på et straffespark, og han feilet følgelig ikke mot OSI 3 heller.
Det går ikke an å hoppe over midtdelen når det skrives etter fiskens prinsipper. Du skal ha både en god start som drar leseren inn i fortellingen og en slutt som slår ifra seg, men i mellomtiden må du også engasjere om det skal bli noe særlig til salgstall og fornøyde lesere. Etter å ha bommet i starten og etter hvert bygd opp en fin midtdel, fortsatte vi ganske friskt etter pausen, eller del to, om du vil, delen der for eksempel krimmysteriet skal nøstes opp og morderen bures inne.

Formsterke Mathias Falch kom inn og fikk et par ålreite sjanser, og i det 75. minutt kunne Korsfarerne juble for det som på det daværende tidspunktet så ut til å bli spikeren i kista og løsningen på saken, da innbytteren holdt hodet kaldt foran kassa. Hauge slo inn fra høyre, og scoringen avsluttet en kontring regissert av litteraturviterstudenten Marius.

Dommeren holdt ikke hodet kaldt da han deretter først snøt Mathias for straffe og siden lot være å blåse da samme mann ble holdt igjen av kolossen i OSI 3s forsvar, for hjemmelagets overgang endte med en lei redusering. Pål og Løvstad hadde låst igjen godt bak der frem til nå, og førstnevnte var i grunnen en av ytterst få som gikk inn med alt i duellene. Adrian gjorde det han også, men ble avblåst hver gang, selv da han hadde hendene på ryggen (Oppfordring til dommerstanden: Ikke la folk bli straffet for genetiske fordeler. Hilsen Korsvoll C og Jostein Flo).

Kampen burde blitt punktert da Lausund drillet seg inn i feltet, men avslutningen ble parert. I stedet fikk vi en tafatt avslutning på historien vår. Høyreback Håkon kontrollerte ballen over linja og jogget hjemover i kampens siste minutt, men fikk sjokk da en motspiller spurtet forbi ham og hentet opp ballen, som hadde skrudd inn på banen igjen. Forsvaret vårt ble overrumplet, og en rødsvart spiss kunne trille inn utligningen.

Dermed ble det bare 3+ til både oss og dommeren. Årets tredje poengtap og 3-3 borte mot OSI 3 er ikke et resultat det lukter gull av, så nå må vi heve oss til møtet med Haslum 2 mandag om en uke om vi skal holde på serieledelsen. Hjelp Korsfarerne med å skape trykk og leven på linja, så sees vi kl.20.15 på Korsvollbanen den 24. august!

Anbefalt lesetips til neste gang: "Doppler" av Erlend Loe og "Godfoten" av Nils A., der er det mange kloke ord og morsomheter.
Bildet under: Peders grimaser oppsummerer det alle følte etter kampslutt. Likevel, Gilen har smilet på lur, og nettopp smilet og spillegleden er det viktig at vi alle henter frem når Haslum 2 kommer på besøk om en ukes tid.