Korsvollbanen 15/6-2009
Korsvoll - Høybråten Stovner 2 7-1 (3-0)
Dommer: Isak Strat, Vestli
Tilskuere: 14
Mål: Anders Hauge 2, Ola Jansen 2, Lars        Dellemyr 1, Andreas Lausund 1 og        Mathias Falch 1.

L. Dellemyr
Innbyttere: Falch, Foss, Jansen, Lausund, Løland, Nævestad,                   Sangnes, Schjerven og Tarberg

7-1 - Tilbake på vinnersporet!
To strake tap og måltørke i juni førte oss ned på andreplass på tabellen, men etter et fyrverkeri av en internkamp på torsdag var humøret tilbake i gruppa. De som hadde betalt spilleravgiften innen fristen fikk tillit fra start, men det var ingen sure miner på benken. Stemningen er god i troppen om dagen, men ville det vise seg også i spillet ute på banen?

Våre lyseblå motstandere fra Høybråten Stovner markerte seg tidlig som et tøftspillende lag, men de hadde ikke mye å bidra med offensivt. Vi spilte derimot opp til fest, og en målkåt Hauge på jakt etter toppscorertittelen la glasuren på kaka med sin vakre 1-0-scoring i det 7. minutt. Med ballen limt til beina forserte han først et par mann, før han tok seg inn i 16-meteren og avsluttet iskaldt til side for keeper.

Åtte minutter senere trodde alle at Hauge ble tomålsscorer, men dagens pertentlige dommer ventet på reaksjonene fra Høybråten Stovner før han hevet armen i været og hevdet at Hauge stod i offside da pasningen gikk fra Ole. Vi som har sett Hauge i aksjon tidligere og kjenner farten hans vet at dette neppe var en korrekt avgjørelse.

Heldigvis gikk det ikke mer enn fem minutter før vi fikk det som skulle vært 3-0-målet. Hauge tråklet seg nok en gang igjennom den lyseblå forsvarsmuren, så overlot han ballen til en fremadstormende Lars Dellemyr som dunket ballen opp i nettet! I perioden som fulgte skapte vi flere store sjanser, og både de to spissene og arbeidsjernene Håkon og Nordby burde scoret. Sistnevnte fikk stå umarkert å heade fra fem meters hold, men presterte å styre ballen utenfor.

Defensivt hadde stopperne Adrian og Høgevold full kontroll takket være kløkt og overlegen fart og fysikk, og Mats Felix ble aldri satt på de helt store prøvene. Backene Daniel og Løvstad kunne dermed bli med opp flere ganger slik at vi fikk skapt overtallssituasjoner på kantene, der Ole og Marius fikk relativt fritt spillerom av uoppmerksomme motstandere.

”Trønderen” Sindre og Ola erstattet de to på topp etter en drøy halvtime, og det tok ikke mange minuttene før årets foreløpig mestscorende spiller fikk et perfekt frispark fra Høgevold servert på pannebrasken slik at han kunne styre inn vårt tredje for dagen. 3-0!

Foran andre omgang var det ikke mye å rette på. Vi hadde et passivt Høybråten Stovner 2-lag i kne, så nå gjenstod det bare å senke skuldrene, fortsette godspillet, male motstanderen i senk og bedre den etter KFUM-matchen skadeskutte målforskjellen. Flere bytter ble gjort i og like etter pause; Bernt og Pål tok over på backene, mens Lausund og Løland kom inn på kantene og Peder og Tarberg overtok for henholdsvis Håkon og Høgevold – og festen fortsatte!

Sjanse på sjanse ble rullet opp, og spesielt Andreas Lausund var en åpenbaring på venstrekanten. Et av våre mange angrep endte opp hos Sindre som fikk all verdens tid og bare kunne smelle ballen inn, men skuddet ble for puslete og trillet inn i armene på keeperen i den signalgule trøya. Skuffelsen var stor blant fansen dommer Strat hadde sendt opp i skogen, men ingen var nok like irriterte som Sindre selv.

Ola traff bedre i det 58. minutt da han fikk ballen fra Lausund, passerte en mann og sendte et hardt og presist skudd rett i mål. De neste sjansene vi fikk var om mulig større enn Sindres miss. Etter pent flikk-flakk-spill oppover siden og en del pingpong mellom oss og bortekeeperen klarte ikke Peder å få ballen over streken, men den kom ut igjen i feltet, der en opplagt Lausund elegant styrte inn 5-0; hans første mål på seniornivå. Målet inspirerte den kommende doktoren til ytterligere innsats, og fem minutter senere la han en perfekt ball ut i feltet, hvor Hauge prikket inn 6-0. Pent!

Siden fulgte omtrent ti minutter med sjansesløsing og lek med ball, Løland prøvde blant annet å se hvor mange motstandere han klarte å vippe ballen over i ett og samme angrep. Så, i det 75. minutt kom dagens peneste scoring, dog i feil mål. Høybråten Stovner 2 kom på en sjelden visitt, og etter at vi ikke greide å måke ballen unna, brassesparket en lyseblå spiss inn gjestenes trøstemål.

Målet var pent, men det samme adjektivet kan ikke brukes om oppførselen deres. Flere spillere var hyggelige og sympatiske, men lagets dominerende skikkelser satte mer pris på å skade andre enn å spille bra selv. Nordby hadde for eksempel blitt saksetaklet på groveste vis i første omgang uten at herr Strat gjorde annet å vinke spillet videre, men da samme Nordby ble stemplet på groveste vis i midten av andre omgang var dommeren nødt til å trekke frem det gule, kveldens eneste. Nordby vred seg i smerte før han ble båret ut, men rapportene fra sykestua forteller at det i det minste ikke er brukket noe og at han bør være klar for sport og idrett allerede om en uke. Vi krysser fingrene for et snarlig comeback og i det minste et par innhopp før sommeren!

Innhopp ble det også på superinnbytter Mathias, som kom inn etter Hauges 6-0-scoring, og etter fem minutter på banen fikk tomålsscoreren fra internkampen den ene sjansen han trengte for å gjøre kvelden enda mørkere for Høybråten Stovner 2. Hauge vant ballen høyt i banen, slo ut på kant og fikk ballen tilbake fra Marius, før han altså fant Mathias som kom på et fint løp og bredsidet inn 7-1 alene med keeper.

Det kunne fort blitt tosifret mot de lyseblå, for også i sluttminuttene var vi farlige offensivt. Marius tok seg ikke nok tid da han fikk ballen alene på bakstanga, mens Mathias' kanonskudd fra 16-meteren på uforklarlig vis ble dyttet ut av krysset av bortekeeperen.

Sluttresultatet ble 7-1, og etter to magre seriekamper kan man trygt si at vi er tilbake på vinnersporet og at vi med enkelte unntak har fått dreis på avslutningene igjen. Vi kan fortsatt jobbe litt med effektiviteten, men det er godt å se at vi igjen kan kalle oss avdelingens mestscorende lag. Til tross for storseieren mot Høybråten Stovner 2 er det tre poeng opp til førsteplassen og KFUM 4, og skal vi ta tilbake ledelsen må vi slå til med en ny storkamp borte mot Vestre Aker 2 på Voksen grus om en uke. Bli med på bortetur opp i aasen, for nå er motet og humøret på topp i korsvolleiren! Grus til tross, moro blir det uansett!