Blåsternes
Falch
Innbyttere: Jansen, E. Nordby, Ramberg og Rognmo.

Hjemmeseier!
I bortekampen mot Haslum 2 i vår måtte Løland hente frem prestasjoner fra øverste hylle for å sikre oss seieren, og enkelte fryktet et lignende scenario mandag kveld, selv om Haslum 2 brått har deiset til bunns på tabellen. Adrian roet nervene våre allerede etter 45 sekunder, da han stusset et frispark rett i goalen. For en start!

Ballen ble slått perfekt inn i feltet, og Haslum 2s forsvarere var ikke i nærheten av å kunne hamle opp med den nærmere to meter høye midtbanespilleren vår, som med hodestøtet beviste at han burde hatt 20 også i headinger på FM. Målet gjorde at vi i realiteten startet kampen med en 1-0-ledelse, en uvant, dog betryggende, opplevelse.

Mathias var i startelleveren i en seriekamp for første gang i år, og han viste seg raskt tilliten verdig da han i det 16. minutt tok ned et innlegg fra Adrian og sendte ballen mellom beina på keeperen og i mål. 2-0!

Haslum 2, en fin blanding av eldre travere og tekniske ungfoler, hadde et par trygge ballspillere på sentralen, og de fikk ofte gli gjennom midtbanen vår. Løpsmaskinen Peder og hans sidemenn var derimot flink til å stresse de hvitkledde og presse dem til å gjøre feil, samtidig som forsvaret rensket unna de få gangene ballen nærmet seg 16-meteren vår. Dessverre glapp markeringen midtveis i første, og et langt oppspill ble ekspedert i nettet bak Mats Felix, som for øvrig ikke måtte ut i full strekk før godt uti andre omgang.

I motsatt ende av banen ble flere sjanser brent, og spesielt Adrian så ikke ut til å ha stilt inn foten like godt som i forrige match - på en 45-pasning endte skuddforsøket hans opp omtrent ved hagen til familien Schwencke.

Da var det godt å ha en småsyk Ola J. i bakhånd, for den fotrappe spissen kom inn i spann med Amund og skapte flere farligheter. Ni minutter før pause tok han et par runder med en forsvarer, før han rullet inn sin tiende seriescoring for året!

Andre omgang startet nesten like bra som den første, og mellom det 51. og det 54. minutt ble det hele egentlig avgjort. Først fyrte Høgevold, nå på midtbanen, av gårde et skudd som traff stolpen, men på returen var en særdeles opplagt Mathias våken og vippet inn 4-1 via tverrliggeren. Like etter var samme mann på farten igjen, og da han fikk ballen på halvspretten viste han ingen nåde, sa ha det bra til forsvaret, og dundret den i lengste hjørne og i mål!

Vi burde ha plusset på målforskjellen vår ytterligere utover kvelden, men det sa stopp i avslutningsøyeblikket. Ola og Frogner og etter hvert også Marius A. dro opp flere gode angrep fra hver sin kant, Erik var nær på corner, mens Amund og Johannes var uheldige med skuddforsøkene sine.

I stedet for mer jubel på tribunene fikk Haslum 2 lov til å redusere til 5-2 et kvarter før slutt etter at Erik bommet på ballen. Tiden rant ut, og dommer Bernt Vold blåste av uten å legge til mer enn et knapt minutt. Vi tok tre nye poeng, og Mathias fikk med seg både et hat-trick og BB-prisen hjem.

Håkon måtte for øvrig ut med skade kort tid etter hvilen, og de første rapportene fra legevakten tyder på at det kan være snakk om røkne leddbånd i ankelen eller leggen. Vi får krysse fingrene for at den anvendelige førsteårssenioren blir frisk nok til å bidra med sitt kontante spill i det som kommer til å bli en veldig spennende serieavslutning.

Førstkommende mandag har vi hjemmekamp mot tredjeplasserte MS 2, en match som blir veldig viktig med tanke på opprykksstriden; det er nemlig de to øverste lagene i avdelingen som går opp til 6. divisjon. Før den tid ligger alt til rette for en forrykende start på helgen, for på fredag kl.19.00 er det duket for en ny internkamp. Start festen på Korsvollbanen og møt opp til det som blir et fantastisk vorspiel til toppkampen mot MS 2 om en uke!

Bildet under: Klar og blå himmel, god temperatur og flomlys - alt i alt gode spilleforhold under mandagens kamp.