Hauge
Innbyttere: Bohlin, Falch, Rognmo og Røysamb.

Nedtur i KM!
Hviler det en forbannelse over oss når det kommer til Kretsmesterskapet? Mandag kveld ble Hasle-Løren 2 for sterke i KM for andre året på rad.

Bildet: Startelleveren stiller seg opp for å hilse på dommer og motstandere før kampstart. Fra venstre: Marius Andersson, Anders Hauge, Erik Nordby, Anders Frogner, jubilant Mats Felix Walschaerts, Tommy Johansen, Magnus Olsen, Pål Schjerven, Marius Høgevold, Fredrik Løland og kaptein Bernt Foss.

Etter at dagens motstander Hasle-Løren 2 slo våre overmenn fra første kamp, laget ingen kan begripe hvordan har klart å rykke opp for andre år på rad, Oslo Allianse, 7-1, stod vi overfor en kinkig oppgave. For å ta gull i KM måtte vi slå Hasle-Løren 2 med fem mål, ikke videre enkelt, altså, spesielt med tanke på at de bare har tapt én kamp siden oppstarten i fjor, da med ett mål. Sølv krevde seier med tre mål, en mer overkommelig oppgave.

Med høy innsats og godt humør hadde vi en lang og god oppvarming i kuldesøkket på Haraløkka. Da vi i tillegg holdt nullen de første fem og dermed ikke fikk kampen ødelagt, som sist, begynte vi å tro på at dette faktisk kunne gå veien. De første 20 skapte vi ikke stort selv, men Hasle-Løren 2 ble samtidig tvunget til å slå langt og hindret i å spille ball, så spenningen var intakt. Herfra og til pause løsnet det derimot litt, og selv om det ble noe mer stresset over spillet vårt, var det nå vi begynte å nærme oss mål.

Avslutningene har av en eller annen grunn sittet langt inne hos flere på laget i år, så også i dag. Både langskuddspesialisten Løland, spissene Pål og Hauge og høyrekant Frogner burde byttet ut den siste finten med et skudd, for de rødkleddes keeper måtte først i aksjon på et susende Høgevold-frispark.

Dødballene våre var heller ikke veldig spennende, og dette er noe vi burde jobbe mer med. Vi slår ofte for tidlig når det ikke er noen å spille på, og for sent når folk står alene, slik en udekket Nordby opplevde det i dag. Samtidig burde vi serve ballene mot mål, slik at bevegelsen i feltet kan bidra til å skape farligheter, og ikke mot kanten av 16-meteren, der løpene starter. Et eksempel på sistnevnte ble det som felte oss i dag, for da den normalt så gode frisparkfoten til Frogner sviktet, og Hasle-Løren 2 fikk ballen servert og enkelt kunne storme i angrep. Overgangen deres endte med en avslutning fra skrå vinkel, der Mats ikke klarte å holde ballen, og returen ble løpt i mål til 1-0. Ufattelig surt å slippe inn mål sånn bare syv minutter før pause.

40 sekunder kom det som i realiteten ble spikeren i kista for årets KM-eventyr. Hasle-Løren 2 stjal ballen etter avspark og kom oppover vår venstreside, ballen ble lagt igjen til en back, som slo den inn i feltet, hvor en angriper moste den inn på hel volley bak en sjanseløs Mats, som for øvrig spilte sin 50. kamp for C-laget i dag.

Bildene under: Øverst: Bekymrede miner på benken i første omgang idet vi rotet det til på en offensiv dødball i det 38. minutt. Nederst: Pål spilte spiss i dag, men pasningene opp ble for upresise, og hverken han eller Hauge fikk nok baller å jobbe med. Når de først fikk ballen i beina ble det derimot farlig, som her.

Andre omgang trenger ingen stor omtale. Vi gjorde et helhjertet forsøk på å komme tilbake, men vi lyktes ikke. Defensivt hadde uansett Høgevold og en uvant lite arrogant Tommy full kontroll, men på topp ble det ingen nettkjenninger på spissene våre. Hauge var nærmest da han ble spilt fri mot slutten av første; dessverre gikk avslutningen hans hårfint utenfor.

I det 67. minutt økte Hasle-Løren 2 til 3-0, og vi slapp innpå benken. Ola bidro med ny og god bevegelse helt foran, mye også på grunn av at Høgevold ble flyttet opp på midten. Ti minutter før slutt satte de røde inn 4-0, noe som også ble sluttresultatet. Hasle-Løren 2 vant KM i år som i fjor, da de vant KM i 8. divisjon. Vi fikk bronse, den eneste valøren som ikke premieres av Kretsen i KM.

Til tross for en ny nedtur i KM graver vi oss ikke ned. Vi har sikret oss både gull og opprykk, og dette skal selvsagt feires. Lørdag blir det sesongavslutning hjemme hos Nordby! Sesongen er riktignok helt over med dette, trenerteamet vil forsøke å arrangere treningskamper og internkamper helt frem til snøen legger seg over Korsvollbanen.

Gratulerer med bronse i KM!

Bildet under: Løland var ofte i godt driv i dag, men det var ikke nok til å ordne tre poeng i dag.