Opakermoen kunstgress 8/3-2009
FUVO 3 - Korsvoll 3-9 (3-7)
Dommer: Lokal klubblegende, FUVO
Tilskuere: 2
Mål: Johannes Blåsternes 2, Pål        Schjerven 2, Eirik Tarberg 2, Mathias        Falch 2 og Adrian Aamnes 1

Årets første kamp!
Det var vanskelig å samle troppene til årets første treningsmatch, en bortekamp mot Funnefoss Vormsund 3 fra Akershus fotballkrets på den etter sigende oppvarmede og helgrønne kunstgressbanen på Opakermoen. Etter en intensiv ringerunde ble vi til slutt ti stykker, og det så ut til å gå mot en tung start på årets oppkjøring. Hvem ville vinne kampen i snøværet?

Enkelte lot seg nok skremme av snøværet og leverte inn en sykmelding helt i siste liten, men det gjorde ikke den gamle kjenningen Aleksander Omtvedt, som på et kvarters varsel stilte til kamp. Imponerende! Etter 45 minutters kjøring kom vi frem til banen, som på det tidspunktet var sommergrønn og arena for oppgjøret mellom FUVO J15 og Kongsvinger J15, temmelig innbydende med andre ord. FUVO J15 er tydeligvis høyt prioritert i disse traktene, for så snart vi skulle sparke igang vår kamp, ble varmen skrudd av, slik at banen ganske raskt ble dekket av et tynt lag med snø.

I første omgang var riktignok ikke forholdene så altfor ille, ei heller spillet vårt, og etter et kvarters spill skjøt Johannes oss i føringen med et hardt skudd nede i høyre hjørne etter innlegg fra høyre. FUVO 3 stilte med et ungt og nykomponert lag bestående av flere junior- og guttespillere, og de hadde i bunn og grunn fint lite å stille opp med. Frogner legger fine cornere, og på en av dem fikk Tarberg sendt ballen videre inn i feltet, der Mathias enkelt bredsidet den i mål til 2-0. Tarberg fikk selv æren av å putte på det tredje, da han så at keeperen sto langt ute og plasserte en utsøkt lobb i nettet fra 25 meters hold. Vakkert!

Selv med en mann i undertall fortsatte vi å rulle opp angrep etter angrep, og etter flott kantspill kunne Pål trille nok en ball i mål. FUVO 3 fikk etter hvert enkelte muligheter, for kreftene og det defensive arbeidet begynte å bli svakere allerede i denne perioden, vi har tross alt ikke spilt skikkelig fotball siden november i fjor. Når FUVO 3s spillere i tillegg ikke orket å jobbe hjem, sier det seg selv at det var nødt til å bli farlig i begge ender av banen, ettersom de enkelte ganger kom fem mot tre. Adrian Aamnes fikk endelig sin debut på C-laget, og han ledet forsvaret på forbilledlig vis de første 45 minuttene.

Mot FUVO 3 var Johannes mer offensiv enn på lenge, noe som resulterte i nok et mål, denne gangen etter et skudd fra en noe trengt posisjon. Pål, som fikk en treig og skadeherjet start i fjor, ville ikke være noe dårligere, og lempet sitt andre opp i nettaket like før pause. Selvfølgelig var Tarberg også med på notene, og også denne gangen vippet han ballen over keeper og i mål.

Vår egen keeper, prøvespiller Åsmund Melve Aarrestad, en gang med på Malvik-laget vi beseiret i Norway Cup 2004, hadde ikke spilt fotball på over ett og et halvt år foran denne matchen, men vartet likevel opp med flere gode redninger i begge omganger. Tre baller måtte likevel plukkes ut av nettet bak den solide trønderen, alle i første omgang. På det første feilberegnet Omtvedt et høyt oppspill, på det andre var det fullt kaos etter at ballen spratt bortover tverrliggeren, før den ble brassesparket inn i feltet til en ventende spiss, mens det tredje kom som følge av at Adrian mistet ballen og balansen på det glatte underlaget.

Andre omgang var preget av labert tempo, håpløse forhold og 22 slitne kropper. Selv med en rekke innbyttere greide ikke FUVO 3 å spise inn på forspranget vårt, noe vi også må takke Åsmund for; han hadde et par ålreite parader mot slutten.

Offensivt var det hele litt tammere, vi hadde ikke ork til å komme etter med flere spillere. Enkelte ganger glimtet vi likevel til, som da Adrian, nå plassert på venstrekanten, skar inn fra siden sin og satte ballen mellom beina på keeper. Dette så ut til å bli omgangens eneste mål, men så vendte Mathias av en motspiller, kjørte en heldig tunnel på nestemann og chippet ballen over keeper til 9-3, noe som også ble sluttresultatet.

Kampen ble en resultatmessig grei start på den nye sesongen, et sted må man begynne, men i andre omgang var det ikke veldig mye å skryte av. Det var det heller ikke på Grillkroa ved Vormsund, der middagen ble inntatt på vei hjem. Det mest skuffende var likevel at såpass få spillere ville og kunne stille. Det har vært mye pågang og forespørsler om kamper siden vi rundet av i fjor høst, men det rimer ikke med dagens oppmøte, der kun fem av ti spillere for tiden er offisielle medlemmer av C-lagsstallen. La oss håpe oppmøtet øker i takt med de stadig stigende varmegradene!

Bildet: Følgende ti spillere innledet kampsesongen for C-laget i 2009: Bak fra venstre: Anders Frogner, Adrian Aamnes, Martin Holm Tangen, Helge Nygaard, Aleksander Omtvedt og Åsmund Melve Aarrestad. Foran fra venstre: Johannes Blåsternes, Eirik Tarberg, Pål Schjerven og Mathias Falch.