Korsvollbanen 5/8-2009
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 6-3 (4-2)
Dommer: Vegard Enggrav, Korsvoll IL
Tilskuere: 7
Mål: Blått lag: Fredrik Løland 2, Sindre         Sangnes 1, Pelle Bamle 1, Eirik         Nakstad 1 og Daniel Ramberg 1.
       Hvitt lag: Marius Høgevold, Peder        Nævestad og Erik Nordby.

Nævestad
Innbyttere: Liljeblad, E. Karlseng, Kjeldsberg og Strand.
Korsvoll Hvit (4-4-2):
Internkamp 7!
To strake trepoengere til Hvitt lag de siste ukene tettet Blått lags forsprang på tabellen, og foran syvende runde onsdag 5. august innså begge lag alvoret i den utrolig jevne Internserien og stilte med hver sin 15-manns tropp. Og festen fortsatte i verdens sannsynligvis mest målrike liga...

Flere av de etablerte stjernenes frafall ga rom for nye talenter og prøvespillere i både blå og hvit drakt, og spesielt 90-årgangen var sterkt representert da de endelige kamptroppene ble presentert en time før avspark. Pelle, Herman, Esi, Morten og Olav har vært med tidligere i år, mens Petter Lillehagen og Espen Liljeblad i dag omsider fikk fri fra henholdsvis Europris Billingstad og Rimi Brekke, slik at de atter en gang kunne møte opp til match. Baskettalentet Bendik Aunan, Thomas Kjeldsberg og Bjørn ”Bummen" Johansens yngre navnebror, Bjørn Johansen, stilte som ubeskrevne blad, mens Johannes Broch-Due, som fikk en kamp som spiss for gamle Jr. 2, stod i mål for Hvitt lag, en oppgava han mestret med bravur. Åsmund Aarrestad, sist sett på Opakermoen i årets første treningskamp, hadde flere praktredninger for de blå.

Tilskuere med lang fartstid på Korsvollbanen gledet seg nok likevel mest over å se Kari Havnevik tilbake på banen, mens statistikknerdene så frem til å finne ut om brødrene Karlseng ville klare å slå Nordby-brødrenes målrekord fra forrige internkamp. Eirik Nakstad fra Lyn NTG/Lyn 2 var med for å bli kjent med underlaget og baneforholdene i forkant av et prøvespill for Korsvolls A-lag.

Tapet av Omtvedt i hjemmelagets bakre rekker var synlig i åpningsminuttene, og det tok ikke mer enn fem minutter før Marius Høgevold headet Hvitt lag i føringen etter et innlegg fra Peder ute på høyrekanten. Bernt hadde også en ball i nettet, men høyrebacken har ikke omstilt seg helt til hvordan man skal plassere seg i angrepsrekka, og målet ble annullert for offside.

Etter mye kjemping på midten og flere upresise oppspill fra begge lag, driblet Sindre Sangnes seg forbi det som var av motstandere og utlignet i det som dessverre så ut til å bli hans siste match før studiene drar ham tilbake til Trondheim. Hvitt lag ville ha offside på målscoreren, men det var umulig å se fra dommer Enggravs posisjon.

Minutter senere jaget Mathias ballen ute ved cornerflagget og fikk sendt den ut til Løland, som brukte venstrebeinet sitt til å vri ballen opp og inn i nettet via tverrliggeren. Samhandlingen til Hvitt lag var på dette tidspunktet fraværende, og Pelle utnyttet dette da han ble spilt gjennom og lempet inn 3-1.

De hvite strammet seg opp, og de fikk da også sin fortjente redusering, da Peder viste at han har spilt mye PlayStation og flakset, både som fuglen og Fetter Anton, inn sitt lags andre for dagen. Han latet som om han skulle nikke ballen i mål, men lot i stedet innlegget treffe føttene, slik at ballen seilte inn i goalen på spektakulært vis. En artig scoring!

I omgangens siste sekunder tråklet Bendik seg oppover venstrekanten, og et hardt innlegg gikk nesten rett i mål. Nakstad var raskt frempå og snappet den løse ballen og sørget for 4-2 til Blått lag ved halvspilt kamp.

Frem til den innlagte drikkepausen i andre omgang var ikke kampen en severdig affære. Feilpasningene florerte, de store målsjansene uteble og altfor mange ville gå solo, samtidig som varmen tæret på kreftene. Samtidig skal det sies at Arnulf og Schwencke dirigerte hver sin forsvarsrekke på eksemplarisk vis.

Blått lags spill knøt seg på det siste stykket inn mot mål, mens de hvite slet med å bruke spillere riktig. Petter fikk aldri vist frem vendingene og dragningene sine, mens Erlend fikk ballen altfor lite i føttene og i innleggsposisjon.

Først i det 25. minutt smalt det foran mål. Hvitt lag fikk aldri klarert en corner skikkelig, og Daniel banket ballen rett i nota til 5-2. Målet blåste liv i kampen, og Nordby, som til nå ikke hadde briljert på samme måte som i forrige match, viste klasse da han skrudde et frispark over muren og i krysset. Hvitt lags toppscorer manet troppene til kamp og viste godt initiativ der han forsøkte å tre igjennom medspillere, men det ble ikke flere nettkjenninger på bortelaget i dag.

Det ble det derimot for de blå. Marius hadde skutt så å si hver gang han fikk ballen, men da det ikke ga resultater, så Løland seg nødt til å legge ut på et siste raid i sluttminuttene for å rulle inn 6-3.

Med disse tre poengene tok Blått tilbake ledelsen i Internserien:

1. Blått lag - 34-31 - 12 p
2. Hvitt lag - 31-34 - 9 p

Herman Sætre Gunnerød ble for øvrig første spiller til å melde overgang mellom de to lagene, da han spilte andre omgang for Blått lag. Flere overganger i vente? Internserien går en spennende høst i møte.

En liten og ikke så veldig hyggelig kommentar helt til slutt går på Hvitt lags disponering av kamptroppen. Av totalt 15 spillere var det hele åtte stykker som spilte hele kampen, noe som førte til at de syv siste måtte dele de resterende minuttene. Det var mange triste fjes på benken underveis, for når man pakker bagen, setter av et par timer og drar på kamp vil man spille mer enn bare seks minutter. Hvitt lag har slitt med kontinuiteten og oppmøtet, så når lokale helter møter opp, er det viktig at de får være med på moroa og brukes. Husk det til neste gang!

På mandag pakker vi bagen igjen, og da er det serien som starter opp igjen med hjemmekamp mot Bislett kl.20.15. Vel møtt!

Bildene: Over: Blått lag gjør seg klare til kamp. Foran med fotballen sitter keeper Åsmund Aarrestad, og bak står utespillerne. Bak fra venstre ser vi Daniel Ramberg med Marius Andersson på ryggen, Mathias Falch med Kari Havnevik, Håkon Bånerud med Eirik Nakstad, Sindre Sangnes med Espen Ingvaldsen, Pelle Bamle med Bendik Aunan og Thomas Arnulf med tomålsscorer Fredrik Løland. Bjørn Johansen og Herman Sætre Gunnerød var på vei til Korsvollbanen da bildet ble tatt. Under: Hvitt lag eksperimenterer under lagbildefotograferingen og bryter alle normer og konvensjoner for hva som er allment akseptert og godtatt i det norske samfunn. Banebrytende og frekt! Fra venstre står Marius Høgevold, Andreas Schwencke, Magnus Solberg, Johannes Broch-Due, Bernt Foss, Peder Nævestad, Olav Olseng (sittende), Andreas Løvstad, Erik Nordby, Petter Lillehagen og August Karlseng. På benken og dermed også utenfor bildet: Erlend Karlseng, Espen Liljeblad, Morten Strand og Thomas Kjeldsberg.