Korsvollbanen 1/8-2009
Korsvoll Hvit - Korsvoll Blå 9-3 (3-1)
Dommer: Anders Jerkø (fra 17. min)
Tilskuere: 6
Mål: Hvitt lag: Erik Nordby 5, Jacob        Nordby 2, Anders Frogner 1 og        Andreas Løvstad 1.
       Blått lag: Fredrik Løland 2 og        Mathias Falch 1.

Falch
Innbyttere: Ingen. Løland inn i det 19. min, Amund inn i det                   25. min.
Korsvoll Blå (4-4-0):
En rar kamp!
Kampstart måtte forskyves for å gjøre Hvitt lag fulltallig, mens de blå gjestene måtte vente i nærmere en halv omgang før de fikk inn den tiende og ellevte spilleren på banen. Omtrent samtidig entret også dommer Jerkø banen i bar overkropp. Dette var bare opptakten til det som kom til å bli en veldig rar kamp i Internserien.
Kampen bød på mange detaljer og kuriositeter, som at Erik Nordby og hans yngre bror Jacob ble det fjerde og hittil mest målfarlige brødreparet som har tredd C-lagets trøye over hodet i en og samme kamp. Ellers fikk de seks fremmøtte et gledelig gjensyn med militærkarrierejageren Jon Stavnsborg og ambisiøse Gunnar Sjølie, samt en glovarm og målrik forestilling og oppvisning i spennende angrepsfotball. Det ene laget kom til å score på mesteparten av sine sjanser, det andre laget kom til å brenne mesteparten av sine sjanser.

Blått lag, med kun åtte utespillere fra start, holdt greit følge med hjemmelaget, og hadde tilløp til enkelte sjanser gjennom en bevegelig Pelle Bamle og en offensiv venstreback Marius, som eide rommet Mathias etterlot seg da han trakk seg inn mot midten for å ta imot lange oppspill. Hvitt lag satset hardt med hodesterke Bernt og teknikeren Frogner på topp, men de klarte ikke å bryte ned forsvarslinjen Omtvedt hadde satt opp.

I 20 minutter var det jevnt, men så, tre minutter etter at dommeren kom på banen, slo Daniel en nydelig crosser, en såkalt Jon-pasning, oppkalt etter nevnte Stavnsborg, opp mot Mathias, som med en følsom demping dro ballen rundt siste stopper og kaldt rullet inn 1-0 til bortelaget til høyre for Gunnar.

Hvitt lag kom skjerpet tilbake etter målet og kampens første drikkepause. Eldstemann Nordby, som til nå denne sesongen har gjort seg mest bemerket for juksing og bokutgivelser, ble flyttet inn sentralt, og han utlignet da Jon slo en Jon-pasning inn i feltet og åpnet for et flott medtak og et påfølgende hardt skudd rett i nettet. Samme Nordby ga Hvitt lag ledelsen i det 29. minutt, og sekunder før pause fikk han se lillebror spille frem Frogner, som alene med keeper gjorde alt riktig og sørget for at det stod 3-1 på resultattavlen.
Bildene: Over: Hvitt lag har vært lite originale under lagbildefotograferingen i det siste, men desto mer oppfinnsomme på banen. Bak fra venstre står Gunnar Sjølie, Jacob Nordby, Erik Nordby, Andreas Løvstad og Morten Strand. Foran fra venstre ser vi Torje Viestad, Olav Olseng, Jon Stavnsborg, Bernt Foss, Anders Frogner og Sondre Midthun. Henrik Gaudernack ankom banen først midtveis i første omgang på grunn av jobb. Under: Blått vurderer å starte kalendersalg for å få råd til å kjøpe inn forsterkninger foran høstinnspurten i Internserien. Her prøver de ni som rakk kampstart seg frem med tanke på mulige positurer. Fra venstre ligger Mathias Falch, Aleksander Omtvedt, Eirik Garnås, Mirza Jakupovic, Pelle Bamle, Marius Andersson, Daniel Ramberg, Eirik Tarberg og Mats Felix Walschaerts. Fredrik Løland og Amund Rognmo hoppet inn på banen etter drøye 20 minutters spill.
Foss
FCNAs gamle stjernekeeper, Henrik Gaudernack, kom inn for Gunnar i Hvitts mål etter pause, og mange lurte på hvordan han skulle klare seg etter et drøyt år på sidelinjen etter Nordre Akers kollaps. Han ble raskt satt på prøve av Amund, som var flyttet opp som spiss, men sisteskansen gikk seirende ut av samtlige dueller. Amund fikk neppe sove den påfølgende kvelden med tanke på alle sjansene han bommet på, men det positive er at han i det minste skapte dem. En kjemperedning på en lobb fra Mathias endte i en overgang for Hvitt lag, der Jon til slutt slo inn fra kanten og fant Løvstad som karatesparket ballen i goalen.

Kort tid etter økte yngste blad Nordby, som til nå hadde briljert med godt overblikk og fine stikkere ut på kantene, til 5-1 på Hvitt lags andre sjanse i omgangen, ikke rart de blå fortvilte, slik som de sløste med sine muligheter.

Løland tente et lite håp da han ble meid ned i feltet av Gunnar og selv ekspederte straffen i nettet, før han reduserte til 5-3 i kampens neste angrep på et vakkert skudd fra venstresiden. Forspilte sjanser ødela bortelagets muligheter, og Erik Nordby registrerte sitt første hat-trick på flere år da han kom fra dypet på en corner og headet ballen i mål på corner. Hans fjerde scoring var av den frekke sorten, da han skjermet seg inn i banen etter et kast fra Frogner, og prikket inn 7-3 under Mats Felix.

Jacob scoret sitt andre etter å ha blitt spilt frem av Frogner, og helt på slutten gjorde Erik dagen komplett for familien Nordby, da han vant ballen på midten, spilte ut på kant, og fikk ballen tilbake av Frogner og dunket den opp i nettaket til 9-3. Syv mål på en kamp av et brødrepar er ny rekord, og Schjerven-brødrenes seksmålsshow fikk ikke mer enn drøye to uker på toppen av listene.

Hvitt lag seiret på hjemmebane takket være en dødelig effektiv Nordby, og de innhentet dermed Blått lags forsprang på tabellen og tok over ledelsen i Internserien med knappest mulig margin:

1. Hvitt lag - 29-28 - 9 p
2. Blått lag - 28-29 - 9 p

Debutanter Hvitt lag: Morten Strand, Sondre Midthun, Jon Stavnsborg, Gunnar Sjølie og Jacob Nordby.
Debutanter Blått lag: Ingen.
Debutantdommer: Anders Jerkø, 7/10 - trygg, bestemt og solbrent.

En siste internkamp før serien starter opp igjen 10. august er under planlegging, følg med på din mobil for mer informasjon.
Innbyttere: Gaudernack (klar fra 20. min).