Jensen
Innbyttere: Fjeldstad, Jerkø og Viestad.
Korsvoll Hvit (4-4-2):

Internkamp nr.4!
Blått lag ble Vårmestere i Internserien etter å ha utklasset Hvitt lag med sifrene 9-3 i forrige uke, og så snart ferien fra 7. divisjon var i gang var det på tide å feire den gjenvunne tabelltoppen og sommeren med en ny internkamp på Korsvollbanen og grilling hos visekaptein Erik Nordby!

Innbyttere: Lund og Ramberg.
Lagene er i ettertid blitt enige om å presentere et felles og objektivt referat fra kampe, vær så god:

Med godt over 30 grader i solsteiken på Korsvollbanen var det helt nødvendig at begge lag greide å stille med et par innbyttere hver til årets fjerde internkamp. Åtte nye spillere fikk sin debut i Internserien, og nok en gang var det Hvitt lag som hadde størst oppmøteproblemer. De klarte til slutt å mobilisere nye krefter, og blant annet Anders Jerkø, mannen som scoret C-lagets første mål noensinne i fjor mot VSFFC, dukket opp sammen med de to kjelsåslegendene Martin Fjeldstad og Knut Aardal, spilleren som har scoret minst en million mål mot Korsvoll opp gjennom tidene, ble hentet inn. Blått fikk med seg skadeplagede Jokke Lund og Espen "Esi" Ingvaldsen på laget.

Kampen var ikke mer enn et par minutter gammel da de hvite vant et innkast inne på Blåtts halvdel, og Espen Malmo fant hodet til Ole Vidar etter at høyreback Håkon og resten av det blå forsvaret ble overrumplet av det enormt lange kastet. Ole Vidars heading gikk rett i mål, og hjemmelaget hadde fått den åpningen de drømte om.

Blått lag svarte bare minuttet senere, da Eirik Garnås så at Gad for en gangs skyd var litt i ubalanse og pirket ballen ned i hjørnet. Blåtrøyene tok over initiativet i kampen, og det var lett å se at kontinuiteten i spillergruppa bar frukter gjennom et tidvis utsøkt samspill og samhandling.

En flott pasning i bakrommet ble tatt godt vare på av Mathias i det 11. minutt, for han fikk den ene meteren han trengte på Bernt, slik at han kunne torpedere ballen ned i motsatt hjørne med et rent vristspark. Piratblekkspruten måtte nok en gang kapitulere, men den ferske burvokteren fikk faktisk nesten en hånd på ballen og imponerte generelt med flere gode redninger, lange utspill, bra fotballforståelse og tydelig kommunikasjon med backfireren sin.

Frem til den første innlagte drikkepausen spilte Blått lag helt klart best, og da Tarberg og Jokke Lund sviktet foran kassa, dukket Esi opp og ordnet 3-1 til bortelaget. I andre halvdel av første omgang kom Hvitt lag mer med i kampen med sin nye 3-5-2-formasjon. Jerkø viste gode takter med et par overstegsfinter ute på kanten, samtidig som Knut med jevne mellomrom viste frem hurtigheten sin på topp. De store mulighetene uteble, og upresise skuddforsøk ga ingen uttelling, som da Johannes først dro av tre mann og bare kunne avslutte enkelt fra åtte meters hold, men presterte å legge ballen i hendene på Mats Felix.

Stillingen var dermed 3-1 til Blått lag da lagene gikk til pause.
Bildene: Over: Hvitt lag legger armene i kors og gjør seg klare til kamp. Bak fra venstre står Anders Jerkø, Martin Fjeldstad, Knut Aardal, Andreas Schwencke, Espen Malmo, Erik Nordby og Gaute Glomlien. Foran fra venstre: Magnus Solberg, Ole Vidar Jensen, Andreas Gad, Christer Bohlin, Johannes Blåsternes og Bernt Foss. Fraværende: Torje Viestad. Under: Blått lag stiller opp i en nyskapende formasjon med tre rader og jubler som om de allerede hadde vunnet. Bak fra venstre: Erlend Ingvaldsen, Mats Felix Walschaerts, Thomas Arnulf, Joachim Lund, Eirik Garnås og Aleksander Omtvedt. Midten fra venstre: Eirik Tarberg, Fredrik Løland og Håkon Bånerud. Foran fra venstre: Marius Andersson, Henrik Finzi, Mathias Falch og Daniel Ramberg.
Falch

De siste 45 åpnet med et par ålreite sjanser til Hvitt lag, deriblant et susende langskudd fra Bernt, men så scoret Garnås for andre gang i det 52. minutt da han ekspederte en lissepasning fra Marius Andersson ned til venstre for HG. Temperaturen steg ute på banen, vinnerinstinktet våknet for alvor hos Hvitt lag, og etter at Espen Malmo vant en brytekamp på kanten 20 minutter ut i omgangen fikk han slått inn til en delvis umarkert Ole Vidar, som rappet til ballen og med det kunne bokføre sitt andre mål for dagen.

Etter drikkepausen midtveis i andre fikk Blått lag, som hadde måket en del til nå i omgangen, demmet opp for hjemmelagets offensiv ved å flytte backene og vingene høyere opp i banen, slik at Hvitt lag på den måten ble tvunget til å slå langt oftere og var nødt til å legge igjen spillere. Det var selvfølgelig et risikabelt prosjekt av de blå, spesielt om Hvitt hadde fortsatt å utnytte de lange innkastene sine, men Finzis innsats på midtbanen i spann med Garnås sørget for at Blått på ingen måte måtte spille en forsvarskamp. De to la mange av de nødvendige gjennombruddspasningene ut til kantene eller mot de to spissene, Jokke Lund og Daniel, men pasningsmottagerne maktet dessverre ikke å overliste hverken Gad eller Johannes i buret.

Johannes endte nemlig etter hvert opp mellom stengene, både fordi han selv hadde fått en skade, samtidig som HG var moden for en pause fra den klamme keepertrøya. Hvitt lag hadde av den grunn tilsynelatende fått sentrallinjen sin svekket, men Martin Fjeldstad kom inn og jobbet godt med en årvåken Nordby, og sammen var de med på å regissere Espen Malmos redusering til 3-4! Espens vinnervilje smittet over på lagkameratene, men Omtvedt og co kom til stadighet i veien, dog ikke uten å være hardhendte, som da forsvarssjefen fra Svensenga klippet ned nevnte Espen rett utenfor 16-meteren, og da samme mann var nær ved å forårsake straffe på overtid.

Det ble hverken mål eller straffe til Hvitt lag, Blått kontret, og Løland, som hadde hatt mange gode raid, men også mange dårlige skudd, danset seg forbi Hvitts forsvar etter å ha fått ballen fra Marius og avgjorde det hele med kampens siste spark på ballen.

Hvitt - Blått 3-5; vi merker oss at tidenes første borteseier kom i runde fire, og at Blått lag nå har opparbeidet seg en luke på seks poeng på tabellen. En lokal jury bestående av gamle toppspillere kåret Henrik Finzi og Andreas Gad til kampens dominerende skikkelser. Hvitt lag har ingen grunn til å gi opp, de råder nemlig over ligaens desidert største stall, og det kan bli verdifullt utover høsten - det er mange kamper igjen! Stemingen så uansett til å være god også i Hvitts leir etter matchen, for på banketten/sommeravslutningen/grillingen hos Nordby var det ingen som deppet over tapet, , og arrangementet ble en formidabel suksess der et samlet Korsvoll C hygget seg til langt på natt!

Bildene: Over: Jokke Lund og Andreas Gad på vei inn til kamp. De to har mer eller mindre stått utenfor fotballmiljøet i Korsvoll i nærmere ti sesonger, men nå er de, som bildet viser og til fansens store glede, på vei over gjerdet til igjen. Under: En serie bilder fra sommeravslutningen, der kampanjen "Løland på landsen" nok en gang kom i fokus da initiativtager Marius Andersson stolt kunne vise frem den første landslagstrøya påtrykket Løland #69 - årets julegave til alle norske barn etter at den pasningssikre vingen har skutt Norge til VM i play-offen mot Sverige? Nedenfor ser vi hovedpersonen selv juble sammen med to av kampanjens frontmenn og Nordbys fnisete venninne.