Bildene under: Øverst: Schwencke viser hvem som er høyest idet han med god spenst plukker ned en corner fra Blått lag. Midten: Finzi i fint driv med ballen. Makker Ola følger på. Nederst: Torje kaster inn for Hvitt lag i første omgang.

KORSVOLL BLÅ - KORSVOLL HVIT 9-3

Korsvollbanen 20/6-2009
Korsvoll Blå - Korsvoll Hvit 9-3 (3-1)
Dommer: Vegard Enggrav, Korsvoll IL
Tilskuere: 1
Mål: Blått lag: Ola Jansen 2, Eirik Garnås        1, Mathias Falch 1, Mirza Jakupovic        1, Henrik Finzi 1, Ola Røysamb 1,        Fredrik Løland 1 og Håkon Bånerud        1.
       Hvitt lag: Ole Vidar Jensen, Anders        Hauge og Adrian Aamnes.

Vårmesteren kåret!
Internserien er blitt mer enn en god treningsarena, det er blitt en suksess og en turnering som er litt mer seriøs enn vanlige treningskamper og litt mindre seriøs enn seriekampene. For å kåre en Vårmester måtte det spilles en tredje match før utgangen av juni, og denne gangen var det Blått lag som inviterte til hjemmekamp i den stekende sommersola!

Hevnen er søt!
2-6 mot Hvitt lag var en sur opplevelse i forrige runde, og for å sikre full intensitet gjennom hele kampen i rekordvarmen denne junitorsdagen stilte vi for første gang med innbyttere. Med offensiv innstilling og 4-4-2 gikk vi ut med ambisjoner om å hevne forrige rundes skrekkelige tap og å ta de tre poengene vi trengte for å bli Vårmester!

Finzi og Ola J. på topp ble en umiddelbar hit, og det tok ikke mer enn seks minutter før en retur etter en brent Finzi-sjanse endte opp hos giganten Eirik Garnås som hamret ballen inn fra 16 meters hold. 1-0! Fine stikkere og pasninger i rommet bak de hvites forsvarsrekke var en lur løsning, og våre raske angripere takket for de mange mulighetene og doblet ledelsen vår da Finzi uselvisk la opp til Ola J. på åpent mål etter 12. minutter.

Hvitt lag var rystet, men så kom de seg over sjokket, og i det 18. minutt reduserte de da et skudd fra kanten ble løpt i mål av en tydelig offsideplassert angriper. Hvitt lag klappet for dette målet, men jublet ikke like høyt da en offsideplassert Tarberg lobbet inn det som ifølge dommeren var 3-1 noe senere. Etter litt diskusjon ga vi fra oss målet, men det ordnet seg noe to minutter før pause, da Hvitt lags keeper tok ballen utenfor 16-meteren, og Ola Jansen pirket den i mål etter det påfølgende frisparket.

Omgangen hadde vært jevnspilt og tett, men med et ørlite overtak til oss, noe både stillingen og sjansestatistikken bekreftet. Fremover på banen hadde spesielt Tarberg og de to spissene glitret, mens Omtvedt og Arnulf hadde låst av det meste som kom den andre veien, godt hjulpet av en Mats Felix som hadde vært på hugget og stoppet flere skumle avslutninger, deriblant en sjansekanonade etter en corner.

Andre omgang startet på verst tenkelig vis, da en hvit spiss fikk snurre rundt i feltet vårt og legge inn en ny redusering til side for Mats. Kampen lå på vippepunktet, men etter at Mats stoppet den samme spissen på vei alene mot mål snudde det! I vårt neste angrep fikk nemlig Ola J. sendt ballen forbi keeper og inn i feltet til Mathias, som vendte opp og smalt ballen ned i motsatt hjørne til 4-2!

Bosniske Mirza Jakupovic, en av kampens mest spennende nykommere, hadde vist frem balkansk teknikk av ypperste kvalitet både som venstreback og sentral midtbane, og da han så moste ballen opp i nettaket etter et utsøkt soloraid var kampen avgjort! Hvitt lag resignerte og sluttet å jobbe hjem, og Finzi, som hadde bommet på fem-seks digre muligheter, fikk endelig satt inn sitt første korsvollmål da han plasserte ballen i krysset etter et innlegg.

Bare minutter senere var det Ola Gilens tur til å score, da et sleivete innlegg fra skrått hold dalte inn bak en overrasket keeper. Hvitt lag fikk inn en redusering før dommeren blåste av, men innen den tid hadde både Løland og Håkon rukket å skyte i venstre kryss. Sluttresultatet ble dermed 9-3, og vi kunne med stolthet feire oss selv som årets Vårmestere i Internserien! Omtvedt fortjener å bli nevnt en gang til helt til slutt, for verre motspiller finnes nok ikke. Han gir juling i samtlige 90. minutter, og taklingen som bakerste mann i eget felt i sluttminuttene var rett og slett legendarisk. Heia Blått lag!

Bildene: Over: Blått lag, for første gang med innbyttere! Bak fra venstre ser vi Mirza Jakupovic, Andreas Lausund, Mathias Falch, Ola Jansen, Ola Røysamb, Mats Felix Walschaerts, Thomas Arnulf, Fredrik Løland, Marius Andersson, Eirik Garnås og Aleksander Omtvedt. Foran fra venstre sitter Henrik Finzi, Eirik Tarberg og Håkob Bånerud. Under: Hvitt lag foran tredje runde i Internserien. Bak fra venstre: Adrian Aamnes, Andreas Schwencke, Leiv Jørgen Bakkerud, Eivind Haugen, Ola Opsahl og Auduns Stensgaard. Foran fra venstre: Anders Hauge, Anders Frogner, Pål Schjerven, Gaute Glomlien, Torje Viestad, Eirik Ottesen og Ole Vidar Jensen.
Kollaps!
6-2 i forrige kamp sørget for at selvtilliten var på topp i spillergruppa, og nå skulle vi bare til Korsvollbanen for å hanke inn tre poeng borte mot Blått lag. Det var i det minste planen. Nykommerne Hauge, Eivind, Ole Vidar, Ola O. og Pål ga oss både rutine, fart og fysikk, men det holdt dessverre ikke helt inn.
Hauge

Vi så ut til å være godt forspent med kvalitet i alle posisjoner, men alle utskiftningene vi har hatt i løpet av disse tre kampene gjør at det tar litt tid før samspillet sitter, og det tok ikke lang tid før hjemmelaget hadde gått opp til 2-0.

Gaute var en positiv kraft og viktig bidragsyter da vi jobbet oss tilbake i kampen, og så fikk han da også en assist da Ole Vidar hjalp skuddet hans over streken i det 18. minutt. Vi kom tilbake og fikk demmet opp for Blått lags storoffensiv som hadde vedvart siden åpningsminuttene. Pål og Eivind gjorde en god stopperjobb, og spesielt Torje på backen imponerte med et par kontante taklinger. Offensivt var Frogner og Adrian i ferd med å styre oss i riktig retning, og at vi ikke fikk ballen i mål etter flipperspill i feltet på et hjørnespark er ikke annet enn utrolig.

Blått lag fikk en scoring korrekt annullert for offside, men like før pause gikk de opp til 3-1 etter et tvilsomt frispark der dommeren mente at Schwencke, som for øvrig hadde tappet Blått lags sydlandske angriper for selvtillit takket være en rekke superredninger, hadde tatt ballen med hendene utenfor feltet. Et surt, dog ikke uoverkommelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene.

Vi la om til tre bak, Schwencke, Torje og Eivind, og oppskriften med mer tyngde fremover ga umiddelbar effekt da Hauge rundlurte to forsvarere og kjempet ballen i nettet etter drøye 50 minutters spill. Håpet var tent, og flere så ballen i mål da samme Hauge kom alene mot keeper i det påfølgende angrepet. Skuddet ble reddet, og noe av piffen gikk ut av oss da Hauge måtte forlate banen med en lårhøne ti minutter senere.

Blått lag økte til 4-2, og skal vi være etterpåkloke må vi nok innrømme at det kunne vært lurt å sende ned en mann til i forsvaret da Blått lag åpenbart satte inn et ekstra gir offensivt, i det minste hadde dette begrenset tapet og antall scoringer i mot. 5-2 og 6-2 kom etter at Frogner ble skadet, og nå kapitulerte vi som lag - virkelig skuffende. De tre bak ble veldig alene, og stakkars Ole Vidar i mål hadde ingenting å stille opp med da skudd på skudd ble avfyrt. Til slutt måtte ballen plukkes ut av nettet vårt for niende gang, og da hjalp det fint lite at Adrian knallet inn en ny redusering med et vakkert skudd.

Moralen sank til et bunnivå, og det var leit at alt og alle kollapset etter 4-2-målet. På dette tidspunktet var vi nemlig godt inne i kampen, det var jevnt, og med noe bedre innsats kunne vi kommet opp på 4-4 og berget et poeng. Vi må ta lærdom av dette, og neste gang må vi ikke gi opp selv når det butter litt i mot. Det er lenge igjen av Internserien, og vi skal gjøre alt for at vi troner øverst da siste kamp er spilt en gang før juletider!

Oppsummering av runde tre og tabell:

En kamp som lenge var jevn og morsom for den ene tilskueren som dukket opp ble til enveiskjøring for Blått lag etter at Hvitt lag ga opp på stillingen 4-2 til førstnevnte. Forhåpentligvis en engangsforseelse, for det er trist å se et lag med såpass mye kvalitet gå i oppløsning slik.

Etter tre kamper er det enkelt å se at stabiliteten har vært større i Blått lag, og kanskje var det dette som ble utslagsgivende i kveld. Til nå har de blå kun benyttet seg av 17 spillere, mens hele 26 mann har ikledd seg den hvite drakten.

Disse har spilt for Blått lag:                                   Disse har spilt for Hvitt lag: