Frogner
Innbyttere: Viestad.
Korsvoll Hvit (3-2-3-2):

Ny hjemmeseier!
Internkampen i forrige uke ble en umiddelbar suksess, og den ble raskt omgjort fra en tilfeldig treningskamp til runde en i Internserien, en serie der Korsvoll Blå og Korsvoll Hvit møter hverandre x antall ganger inntil en vinner kåres en gang til høsten. Lørdag 20. juni var det klart for runde to!

Enkel hjemmekamp!
Etter hvert som klokken tikket mot kampstart og den ene klassespilleren etter den andre tok på seg den hvite drakten ble kaptein Bernt så selvsikker at han bestemte at vi skulle starte kampen i en dristig 3-2-3-2-formasjon.

Vi hadde tvunget Schwencke til å stå mellom stengene, en herremann som til daglig tjener NTNUI i 3. Divisjon, så bakover var vi trygge. Aamnes, mannen med de lange bena og den slepne teknikken fikk en fri rolle i leddet mellom midtbanen og forsvaret til blått lag. Den nykomponerte defensive midtbanen bestod av Ottesen og Høgevold, en duo som ikke har spilt siden sammen siden de var fjortiser og sjekket opp jenter på lørdagsdiscoen på Peter Wessel-cup i håndball.

Allerede noen minutter etter at dommer Enggrav, som i følge løse rykter skal være utestengt fra alt spill i tre måneder grunnet en stygg disiplinærsak, blåste i gang kampen var det klart at taktikken vår fungerte. Vi styrte kampen i hele 1. omgang, og lot knapt blått lag låne ballen. Vi rullet opp gang på gang og skapte et enormt antall sjanser. Utrolig nok ble det ”bare” fire mål før pause, i tillegg til en trøstescoring til blått lag . Dellemyr scoret to (og bommet på fem), Aamnes scoret ett og Eek scoret ett.

I pausen tok Schwencke av seg den særdeles grelle keeperdrakten og ga den videre til den særdeles urutinerte Høgevold. Vi bestemte oss for å fortsette å kjøre over blått. I tillegg ble spillerne bedt om å unngå nærkontakt med Bånerud og Tarberg, da begge hadde en dagen-derpå-ånde som kunne drepe. Dessverre ble ikke 2. omgang like god som den første. Omgangen bar preg av stor vilje til å angripe og mindre vilje til å forsvare seg, noe som i praksis betydde 5 spillere fra hvert lag på hver sin side av banen. Vi scoret imidlertid to mål til, begge ved Eek, som dermed fikk en velfortjent engelsk* hattrick.

Til slutt legger vi merke til blått lags utsagn om at det burde blitt 6-6, og ler av det. Høyt og lenge. Bedre lykke neste gang!

* Uttrykket hat-trick stammer fra dronning Victoria-tiden, hvor tryllekunstnere plasserte en flosshatt på et bord og trakk tre kaniner opp av hatten.

Uttrykket hat-trick ble først kjent i sportens verden via cricket. Hvis "kasteren" utkonkurrerer 3 "batsmen" på rad, kalles det et hat-trick.

I engelsk toppfotball brukes betegnelsen uansett når en spiller har scoret minst tre mål i en kamp. Der refereres det også til "German" (eller "flawless") hat-trick, som innebærer at målene scores i én fotballomgang (eller tilhørende tilleggstid).

En annen type hat-trick kjennetegnes ved at målene kommer uten at noen andre har scoret i mellomtiden, i samme omgang.

Bildene: Over: Hvitt lags tropp poserer for fotografen foran kampen. Freidige som de er har de kopiert Blåtts barske stil med korslagte armer fra første oppgjør. Uansett, bak fra venstre finner vi Eirik Ottesen, Audun fra Kjelsås, Marius Høgevold, Andreas Schwencke, Gaute Glomlien og Adrian Aamnes. Foran fra venstre sitter Torje Viestad, Ole Nicolai Eek, Lars Dellemyr, Anders Frogner, Bernt Foss og Andreas Løvstad. Under: Blått lags utvalgte i en ikke helt symmetrisk formasjon. Her burde dommer og fotograf Vegard Enggrav pirket litt. Bak fra venstre: Mats Felix Walschaerts, Marius Andersson, Ola Jansen, Håkon Bånerud og Eirik Tarberg. Foran fra venstre er lagets høyeste; Eirik Garnås, Christian Andersson, Aleksander Omtvedt, Eivind Hopland, Mathias Falch og Daniel Ramberg.

Vrien bortekamp!
I andre runde av årets internserie skulle vi møte hvitt lag på bortebane. Flere spillere hadde problemer med å finne frem, men like før kampstart ble vi fulltallige. Hvitt lag hadde forsterket laget ganske kraftig siden sist, men vi lot oss ikke skremme av nyervervelsene og gikk offensivt til verks!

Falch

Vi ble raskt slått tilbake av de hvitkledde, som med en utspekulert 3-2-3-2-aktig formasjon tidlig fikk et overtak på midtbanen. Eirik Tarberg drakk en og en halv liter saft til frokost rett før kampstart, og det tok dermed litt tid før han klarte å komme opp i motstanderne og vinne ballen slik han har for vane å gjøre det. Til tross for et par halvsjanser imot var vi ennå ikke helt skjerpet bakerst, og da de hvite skar inn på vår høyreside måtte en litt ustø Mats Felix se den første ballen rulle inn i nettet.

For øvrig bør det skytes inn at Løland, Ola Gilen og Lausund var utilgjengelige i denne kampen. Nykommere var Ola Jansen, Håkon og Christian Andersson, Marius' bror. Årets tropp virker solid!

Spesielt den ene motstanderspissen fikk mange opplagte scoringsmuligheter, men Omtvedt og Eivind var gode til å stresse ham i skuddøyeblikket, samtidig som Mats Felix la baklengsmålet bak seg og tok kommandoen i feltet. Dessverre var Hvitt lags taktikk for frekk, den var rett og slett perfekt for å slå oss ut med tanke på at midtbanen vår trengte tid på å få i gang motoren og spissen Garnås hadde skeiet ut litt for mye på lønningspilsen med Korsvoll SFO kvelden i forveien.

Hvitts anker sopet opp det meste av ballene, noe som ga dem en rekke overgangsmuligheter. Forsvaret vårt kom i ubalanse og både 2-0, 3-0 og 4-0 fulgte før vi fikk sømmet oss. De siste ti i første hevet vi oss, og med godt kantspill fra Ola og Marius og mer muskelbruk av de to på topp kom vi til et par gode sjanser.

Dessverre ble det gjennomgående brukt for mange touch og pasninger fra 20 meter og innover, noe som var helt unødvendig ettersom det i de fleste tilfellene hadde vært bedre om ballføreren hadde skutt selv. Til slutt tok Mathias dette til seg, og i det 44. minutt vendte han bort en forsvarer på 17 meter og banket ballen opp i hjørnet med et hardt venstrebeinsskudd. Håpet var tent!

Følgende endringer ble gjort i pausen: Garnås ned på midten, Håkon ned på høyreback for å kneble Hvitts venstreside, kanten der de fleste farlighetene imot hadde oppstått, Daniel opp på høyrekant og Ola opp som spiss.

Hvitt lag fortsatte tydeligvis pausen inn i andre omgang, for nå dominerte vi banespillet totalt! Forsvaret vårt kunne enkelt klarere et par lange fremspill, og på høyresiden vår stod Håkon og Daniel for knallhard defensiv jobbing og raskt angrepsspill i store rom.

Etter fem minutter av andre omgang ble en lang ball slått oppover, Ola startet på egen banehalvdel og forfulgte ballen, tok kontroll over den og skjermet bort to andpustne stoppere før han la den til ro i nettet til side for keeper! En ny redusering, nytt håp!

Håpet ble litt svekket da Eivind hinket ut med skade like etterpå, men selv med ti mann eide vi matchen, og herfra og ut valset vi over hvitt lag. Sjansene kom på løpende bånd, og det er vanskelig å nevne alle. Marius skar blant annet inn og skjøt litt for løst på keeper, Mathias headet utenfor og sendte et volleyskudd på keeper, Daniel traff målet bak målet og keeper, Ola klarte aldri å kopiere superraidet, mens Garnås og Håkon ikke fikk dreis på avslutningene sine og traff keeper de også. Ergerlig!

Selvfølgelig ble det enkelte overganger til hvitt lag så mye som vi angrep, og selvfølgelig ble det mål på de to skuddene de fikk. Sluttresultatet ble dermed 6-2 til hjemmelaget, og det i en kamp der 6-6 hadde gitt et mer realistisk bilde av kampen. Heldigvis skal det spilles en kamp til i internserien før sommerferien kan begynne for alvor, og da er det vår tur til å spille hjemme, og hjemme er vi uslåelige!

Oppsummering og tabell:

I andre runde styrte begge lagene hver sin omgang, men Hvitt lag viste seg å være mest treffsikre foran kassa. Humøret og stemningen var god også denne gangen, Vegard gjorde en god debut som dommer - et hjørnespark ble oversett, ellers plettfritt, det ble scoret mange og vakre mål, samtidig som det ble litt færre skader - kun Eivind og Lars måtte rusle av banen.

Tabell etter to kamper:

1. Hvitt lag - 8-6 - 3 p
2. Blått lag - 6-8 - 3 p

Neste kamp i Internserien vil bli spilt i slutten av uke 26. Vinneren i den kampen blir Vårmester!

Før Vårmesteren blir kåret skal et samlet og styrket Korsvoll C ut i kamp igjen. Om to dager møter vi tabelljumboen Vestre Aker 2 borte på Voksen grus, så pakk grusskoene og gjør deg klar for en ny fantastisk fotballopplevelse. Korsfarerne kommer, Finzi er tilbake og Mikael er innom for å klatre på toppscorerlistene. Vel møtt!