Røysamb
Innbyttere: Ingen.
Korsvoll Blå (4-4-2):

Internkamp!
For å få opp stemningen i gruppa etter to strake tap og for å ha det gøy og bli bedre i fotball ble det torsdag kveld arrangert en internkamp på Korsvollbanen. De 23 fremmøtte ble delt inn i to jevngode lag; Korsvoll Blå mot Korsvoll Hvit. Under følger referat for begge lag, samt en oppsummering og konklusjon. Les alt om kampen der det var nødt til å bli seier til Korsvoll C!

Blått Lag:
Blue dream!
Blått lag, mannskapet med lavest gjennomsnittsalder og blå drakter, la opp til en klassisk 4-4-2-formasjon. Mats Felix stod i mål, mens forrige trenings ener, Omtvedt, spilte stopper i par med Eivind Hopland. I første omgang fikk de en relativt grei jobb mot motstanderlagets spisser, samtidig som de sammen med backene Lausund og Daniel var flinke til å sideforskyve slik at det ble demmet opp for det hvite lagets angrepsvillige kanter. Spesielt på høyresiden hadde vi mye å gjøre på grunn av en kant som lå veldig bredt,
men Daniel mestret oppgaven upåklagelig og fikk alltid den nødvendig tåa på ballen.

På midtbanen brukte Eirik og Eirik litt tid på å få satt spillet vårt, men så snart de fikk i gang Marius ute på venstrekanten ble det liv og røre i de blå angrepene. Etter flere forsiktige kamper i serien fant den høyrebeinte vingen godformen, og han herjet både med backer og stoppere. Morsomst var det i andre omgang, da han parkerte motstandernes aldrende midtbaneanker under et raid som til slutt endte med en pasning ut til en fremadstormende Lausund.

Etter et par halvsjanser til begge lag tok vi ledelsen på en dødball etter omtrent et kvarters spill. Tarberg lempet et frispark inn i feltet, der Mathias vendte opp og feide ballen opp i nettaket på hel volley - en praktscoring! Hvitt lag slo dessverre raskt tilbake. Etter at det hadde haglet med skudd rundt ørene på Mats Felix etter en corner fikk vi ikke klarert, og en hvitkledd spiller dundret ballen hardt i nettet via Eivind.

Spillet bølget litt frem og tilbake, før en vakker kontring endte med at Tarberg spilte fri Mathias på åpent mål slik at sistnevnte enkelt kunne legge inn 2-1-målet. Vi kjempet de hvite ut av stilen og demmet opp for farligheter gjennom solid midtbane- og forsvarsspill, og det var ikke overraskende at vi fikk vår tredje scoring da halvtimen var passert. Tarberg slo en corner inn i feltet, Mathias skjøt mot mål, og der fikk Eivind satt hodet på den og hjulpet den over streken.

Før pause la giganten Eirik Garnås på til 4-1, og brede smil bredte seg om munnen på alle i blå drakt. I andre omgang ble det jevnere, ikke minst etter at vi mistet Tarberg på grunn av skade 20 minutter før slutt. Hvitt lag sendte alle mann i angrep, og innen de fikk sin redusering på et overraskende langskudd, hadde vi flere sjanser til å punktere kampen, spesielt etter raske igangsettinger og overganger der Marius og Løland gjerne var arkitektene. Førstnevnte hadde tre fine skuddforsøk, mens sistnevnte i likhet med Ola, Mathias og Garnås ikke traff mellom stengene i andre omgang.

Det ble litt skummelt på slutten da også Eivind måtte ut med skade, men vi klarte å ri stormen av og tok en imponerende og velfortjent seier mot absolutt kvalifisert motstand! Dagens blå spiller: Marius Andersson, enehersker på venstresiden - manglet bare en scoring i dag, ellers perfekt.
Bildet over: Blått lag i årets første internkamp: Bak fra venstre: Mathias Falch, Mats Felix Walschaerts, Eivind Hopland, Eirik Garnås, Daniel Ramberg og Fredrik Løland. Foran fra venstre: Ola Røysamb, Andreas Lausund, Marius Andersson, Eirik Tarberg og Aleksander Omtvedt. Bildet under: Hvitt lag i årets første internkamp: Bak fra venstre: Erik Nordby, Lars Tveter, Andreas Løvstad, Bernt Foss, Henrik Gaudernack, Leiv Jørgen Bakkerud og Adrian Aamnes. Foran fra venstre: Nasrat Sahag, Peder Nævestad, Andreas Gad, Christer Bohlin og Anders Frogner. Fotograf og dommer Christopher Smerkerud avsluttet kampen som spiller da Christer ble skadet i det 60. minutt. Bak Nordbys høyre skulder ser vi ballgutt Sigbjørn Berntsen.
Hvitt lag:
Tap i jevn kamp!
Vi hadde store forventninger og håp om seier i dagens kamp mot Korsvoll Blå. En merittert og teknisk midtbane så på papiret ut til å kunne dra lasset for oss, men de blå viste tidlig at de også var villige til å ofre alt i dette prestisjeoppgjøret.

Vi skapte den første halvsjansen, men defensivt tok det litt tid før Bernt og Løvstad fant på-knappen. I tillegg trakk hele høyresiden vår unødvendig mye inn i banen, noe som ga blått lags venstre-
Bakkerud
kant altfor mye ledig rom. På venstresiden lå Frogner helt ute på krittet, men til tross for flere fine angrep greide vi ikke å slå det nødvendige innlegget, ei heller å ha folk på rett sted til rett tid de gangene vi fikk ballen inn i 16-meteren. Det klarte motstanderne våre, og på et frispark sov vi i markeringen, og en blå spiss fikk en tå på ballen og satte inn 1-0.

Målet ble en vekker for oss, og sakte men sikkert begynte midtbanemaskinen å male. Etter at vi hadde brent flerfoldige soleklare målsjanser tok Adrian ansvar. Han kom seg fri i feltet, og fra skrått hold dunket han inn utligningen vår. 1-1 - fullt fortjent! Dessverre ble vi litt for offensive de neste minuttene, og blått lag overrumplet oss og tok ledelsen da de kom i overtall mot keeper. Før vi rakk å samle oss sviktet vi i markeringsspillet nok en gang, og de blå flakset inn 3-1 på en corner.

Det var nok litt dumt å sette Peder i mål fra start, men det var nå en gang det han ønsket selv. Et kvarter før pause byttet han derimot plass med Gau, og samtidig som den gamle FCNA-målvakten vartet opp med et nydelig tigersprang på et langskudd, satte Peder fart i angrepet vårt. Var kampen i ferd med å snu i vår favør?

Presisjonen var dessverre ikke god nok på den siste tredjedelen av banen, og når vi heller ikke fikk rensket unna i forsvaret, var det nødt til å gå galt. Til pause lå vi derfor under 1-4 - noe måtte gjøres! Vi rokkerte litt på laget og satset på mer offensivt spill.

De siste 45 minuttene åpnet bra, men da målene uteble måtte vi begynne å satse mer. Det kom enkelte kontringer i mot, men den nye keeperen vår, comeback-kometen Andreas Gad, stod som en levende vegg på de få skuddene som ble løsnet, samtidig som Bernt og forsvarskollegaene hans Christer, Løvstad og Leiv beit godt ifra seg. Christer måtte etter hvert bytte plass med dommer Smerkerud, mens Nasrat måtte hinke av banen.

Skadene til tross, vi ga oss ikke! Erik Norby ble snytt for en soleklar straffe 20 minutter før slutt, og det så ikke ut til å gå vår vei, før samme mann helt på tampen endelig fikk målet sitt - et susende volleyskudd fra 22 meters hold som seilte inn i nettmaskene. Vi startet sluttspurten og sendte opp hele midtbanen unntatt prøvespiller Lars Tveter, men den lange og seige kampen hadde tæret på kreftene, og vi maktet ikke å hente inn blått lags forsprang fra første omgang.

Det ble tap 2-4, men vi bør ikke deppe for mye over det. Vi var absolutt på høyde med motstanderen, og et uavgjortresultat hadde ikke vært ufortjent. Hadde vi vært fullt skjerpet og vært litt mer effektive fra start kunne dette gått vår vei - vi vil ha revansj! Vår bestemann: Erik Nordby/Andreas Gad. Nordby for vinnervilje, mål og utrettelig innsats i begge ender av banen, comeback-Gad for pågangsmot og det faktum at han var den eneste av kampens fire keepere som ikke slapp inn mål!

Oppsummering:

Blått og Hvitt spilte en jevn og morsom kamp, der det ene vakre målet/angrepet avløste det andre. En ikke altfor formell kamp mellom to lag som begge ga alt for å ta seieren. Vinnerinstinktet er så definitivt til stede! Samtlige viste dessuten en spilleglede, humør og innsats som har vært delvis fraværende i de siste seriekampene, og om vi kan ta med oss dette inn i de siste matchene før sommerferien er vi raskt tilbake på vinnersporet.

Det som kanskje var mest positivt i dagens kamp, og dette gjelder begge lag, var måten vi kommuniserte på. Vi er ikke kjent for å snakke, informere og advare hverandre under kamp, men i dag var vi eksepsjonelt dyktige på å kommandere hverandre og gi beskjed om hvor vi ville ha ballen og om vi hadde om å gå i. Dette var noe av det som KFUM 4 tok oss på tidligere i uken, så det er godt å se at vi lærer!

Kun to små ting ødela litt, det at flere meldte avbud på kampdagen og sørget for en intensiv ringerunde de siste timene før matchen, samt at fire stykker, Tarberg, Eivind, Christer og Nasrat, humpet ut med skade, mens flere andre avsluttet kampen med smerter i beina. De siste rapportene forteller at det nå går bra med samtlige, men til neste gang kunnne vi trengt et par ekstra innbyttere - for eksempel de som meldte avbud i siste sekund.

Flere har allerede bedt om det, og ja, det kan fort bli flere slike kamper i løpet av året. La oss kalle dette en internturnering mellom Blått og Hvitt, der vi ved enden av året ser hvilket lag som er best totalt og det seirende laget får en eller annen form for premie.

I dag fikk alle premie - to sekker med treningsklær ble delt ut etter matchen! Heia Korsvoll C og nye fine statoilshortser, seriekamp mot Høybråten Stovner 2 på Korsvollbanen på mandag! Oppmøte kl.19.30.