Innbyttere: M. Andersson, Bohlin, Falch, Foss, Jansen,                   Lausund, Nævestad, Schwencke og Solberg
Korsvoll (3-5-2):

Festaften!
Alt lå til rette for en leken kveld på Korsvollbanen mandag kveld; først ble Eirik Tarberg tatt ut i startelleveren foran A-lagets hjemmekamp mot Stabæk 2, og etter det skulle vi møte Bislett FK, det trivelige og engelskspråklige laget med de mange nasjonalitetene, og faktisk en gjeng vi aldri har tapt mot.

Eirik Tarberg har hatt en kometkarriere i blå drakt etter at han var med på å vinne Høstturneringen med Jr.2 høsten 2006. Etter 30 kamper og 20 mål for C-laget skjønte klubbens høye herrer at fyren var god nok for spill i høyere divisjoner, og tre-fire B-kamper og to ukers trening med A-laget var altså nok til at balltalentet fra Vindern fikk starte mot fjorårets norske seriemesteres andrelag.

Bærumslagets fremstøt ble effektivt stoppet av høyreback Tarberg, som løp opp og ned langs kanten sin fra start til mål. På tribunene gjorde folk store øyne, det kunne da ikke være sant, en fyr som kommer rett fra 7. divisjon og preger en match i 2. divisjon? Selv bortefansen var imponert, og Jan Jönsson ble flere ganger observert i telefonsamtaler under kampen. Venter nye utfordringer for Eirik? Innsatsen hans ble uansett belønnet med en fullt fortjent BB-kåring av et lokalt ekspertpanel; en motiverende faktor for oss andre som skulle ut mot Bislett FK noen minutter senere.

Bildet: Eirik Tarberg, her i full fart til venstre i bildet, var med på å dominere A-lagets kamp mot Stabæk 2, og han hanket inn prisen som banens beste. Kampen endte for øvrig med seier 1-0 til Korsvoll.
Espen Schjerven gikk allerede fra avspark i spissen for det som ble et bombardement engelskmennene på Bislett ikke hadde sett maken til siden tyskernes bomberegn over London i 1940. Etter to misser i åpningen satte kraftspissen inn 1-0 i det femte minutt på innlegg fra Frogner, og bare to minutter senere økte han til
2-0 etter at et sleivtreff fra Håkon endte opp som en lissepasning til yngstebror Schjerven.

Bislett er kjent for sin utsøkte kebab, og Bisletts spillere hadde nok forsynt seg litt for grådig i forkant av matchen. De var trange i siget og lite bevegelige, men etter at flere Hauge-raid hadde blitt stoppet våknet den britiske kampgløden i det fysisk robuste mannskapet. Et frispark fra kanten ble aldri dunket opp på tribunene, og en våken motstander vippet inn 2-1 bak en utspilt Mats Felix.

Vi spilte 3-5-2 som følge av en overvekt av offensive fibre i kamptroppen, og det holdt i grunnen med tre bak. Gaute, nyfødt kraftspiller og murvegg, gjorde en utmerket jobb til høyre i trioen, og sammen med Pål og Løvstad satte han motstanderne i offside de gangene han ikke løp dem opp. De få gangene det ble løsnet skudd var Mats ute i full strekk, og et par tv-redninger fikk Minikorsfarerne til å hvine av glede.

Etter tolv minutter var Espen Schjervens hat-trick komplett, etter at han gjorde alt riktig med en fin gjennombruddspasning fra midtbanegeneral Nordby.

Vi klarte ikke å følge opp den fantastiske starten, delvis fordi jobbfordelingen ikke alltid stemte sentralt, offensive Finzi havnet for eksempel ofte for langt ned i banen og fikk problemer med å prege kampen. Det nye spissparet Ola Jansen og Hauge ble heller ikke foret med nok stikkere, og det var først i det 29. minutt at vi økte ledelsen vår. Et kjempeinnlegg fra høyre fra Ola ble headet inn i venstre hjørne av storscorer Nordby, og det stod 4-1. Et praktangrep! Godt å se at vi kan få det til også på slike innlegg.

Stillingen forble uendret til pause, da en rekke bytter ble gjort og vi gikk over til 3-4-3 med Peder og Nordby på midten. Samspillet forsvant en kort stund etter formasjonsendringen, og Bislett ble sluppet tilbake i matchen. I det 53. minutt fikk de straffe, men Mats leste eksekutørens kroppsspråk og kastet seg ned i sitt høyre hjørne og fikk slått ballen ut. Dessverre sov vi på returen, og en freidig spiss smalt inn en ny redusering bak Mats, som likevel høstet jubel fra tribunene.
Bildet: Mr. Hands hadde flere strålende redninger mot Bislett FK, og spesielt strafferedningen var imponerende. Korsfarerne kåret ham til kampens publikumsfavoritt.
Bislett kom aldri nærmere nye reduseringer og utligning, og 20 minutter før slutt punkterte Mathias kampen da han banket inn 5-2 etter at Lausund hadde startet det hele med et godt løp og et påfølgende skuddforsøk fra venstresiden. Bortelaget hadde allerede hatt flaks da en Hauge-scoring uforståelig nok ble annullert for offside, og de var enda heldigere da den ene stopperen deres slapp med gult kort da han måtte ty til skitne triks for å rive Mathias overende da han var på vei alene mot keeper.

Espen Schjerven kom inn på banen igjen som sentral midtbane, og på kampens tolv siste minutter styrte han to Frogner-crosser i nettet. Dermed åpnet høstsesongen med en strålende 7-2-seier over Bislett, et lag som for øvrig skal ha ros for sin gode innstilling. De er tidvis tøffe i spillet, men aldri direkte ufine.

Korsfarerne, som gjennom hele kampen sang og danset på tribunene sammen med de vordende åttendeklassingene i Minikorsfarerne, kåret selvfølgelig mannen som aldri slutter å score, Espen Schjerven, til banens beste. Fullt fortjent!

Om en uke møter vi OSI 3 borte på Domus, og det blir spennende å se hva piratdraktene har gjort i sommer. De vant sin første høstkamp 10-3 mot Haslum 2, så det kan fort bli litt av et slag borte på det relativt nylagte kunstgresset ved ringveien. Etter elleve serierunder har vi nå en luke på fem poeng ned til andreplassen, så møt opp mandag om en uke og hei oss videre i kampen om edelt metall!
Bildet: God stemning på tribunene i samtlige 90 minutter! Totalt 37 tilskuere tok turen til Korsvollbanen og C-kampen denne mandagen. A-laget trakk til sammenligning 145 stykker til sin kamp.