Jansen
M. Dellemyr
Innbyttere: L. Dellemyr, Falch, Foss, Løland, Løvstad,                   Nævestad, Olesen og Ramberg.

Ny opphenting!
Bislett FK rykket i likhet med oss opp fra 8. divisjon på første forsøk i fjor. Selv om vi ikke spilte i samme avdeling, møttes vi likevel to ganger i 2008, og vi seiret ved begge anledninger med henholdsvis 1-0 og 7-2. I vinter etablerte Bislett også et andrelag for å kunne spisse førstelaget sitt i kampen for nye opprykk, og det ble tidlig klart at det var et mye bedre lag som yppet seg mot oss på Bjølsen kunstgress denne noe kjølige maitirsdagen.

Parallelt med kampen vi spilte, var det et annet og ikke helt ubetydelig toppopgjør på Emirates i London, der Arsenal og Manchester United braket sammen i semifinalen i Champions League. Bislett er som kjent et temmelig internasjonalt lag med mange engelskmenn, noen svensker og en del franskmenn med navn som i det minste får dem til å høres talentfulle ut, og hjemmelaget var følgelig hissige på å komme igang fort slik at de kunne få med seg deler av CL-matchen. Så ivrige var de at de stormet rett i angrep, og da en lang ball overrumplet Christer som var på vei ut med resten av forsvarslinja, snek venstrevingen deres seg forbi og la ballen over i motsatt kryss. 1-0, og det var ikke spilt mer enn 30 sekunder!

Vi kom oss raskt til hektene, og stopperne Tarberg og Nordby fikk raskt roet nervene i de bakre rekkene. På topp jaget helten fra serieåpningen, Mikael, nye scoringer i par med Ola Jansen, og med Håkon og Johannes tilbake sentralt i startelleveren fikk vi både løpskraft og duellstyrke. De gangene vi angrep gjennom midten ble det fort demmet opp av oppofrende bislettstoppere, men så snart ballen ble slått ut på kant åpnet det seg for mange muligheter. Frogner, Marius A. og etter hvert Løland sto bak flere halvsjanser, men det gikk hele 40 minutter før vi fikk satt inn utligningen.

Løland slo som vanlig en presis pasning inn i feltet, der Ola etter hvert fikk kontroll på ballen, før han frekt lobbet den over den utrusende målvakten. Meget vakkert! 1-1 var absolutt fortjent, for vi hadde kneblet Bisletts offensive spill, samtidig som blant annet Nordby hadde vært farlig frempå på en corner, mens Løland hadde fyrt av et kanonskudd som såvidt seilte over mål og inn i skogen på motsatt side av Bjølsenfeltet.
Bildene over: Toppen: I det 48. minutt sender Løland oss i føringen med et velplassert straffespark. Over: Vegard (nr. 15) har akkurat gitt ballen til Frogner (utenfor bildet), som etter å ha dratt seg forbi en mann er i ferd med å slå inn til fremadstormende angripere. Angrepet endte for øvrig i et hjørnespark.
I andre omgang fikk vi raskt betalt for bredden i troppen vår. Bislett virket litt kjørt etter at de ble løpende mye i mellom, og det tok ikke mer enn tre minutter før ballen havnet hos Ola, som på vei inn i feltet ble lagt i bakken på ureglementert vis. Ansvaret for straffen ga han til Løland, som lurte keeper til feil side og plasserte ballen trygt i mål! Vi hadde snudd kampen!

Ledermålet vårt førte til at Bislett måtte slippe seg mer løs og ofre litt av den strenge defensive organiseringen sin, og selv om vi fortsatt hadde ballen mest, ble det straks litt mer spennende også foran Mats Felix. Vår eminente sisteskanse slo til med flere kvalifiserte redninger, samt et utsøkt tigersprang der han var ute i full strekk for å hente ballen i hjørnet.

Foran Bisletts keeper var det også liv, Ole og Lars var nemlig med på å sette mer fart i angrepet, og sammen med en mer grovarbeidende Daniel og Peders utrettelige innsats fortsatte vi å produsere sjanser både etter fint spill og dødballer.

Det ble spennende mot slutten, og det begynte så smått å koke litt i hodet til flere av spillerne ved begge lag etter et par småkontroversielle og tidvis inkonsekvente avgjørelser fra den riktignok veldig stødige pipe- blåseren, og Peder fikk vårt første gule kort denne sesongen da han sa hva han mente om dommeren. Like etter fikk også Frogner gult, da dommeren mente at han hadde sparket bort ballen etter at han hadde blåst.

Temperaturen var høy helt frem til den endelige avgjørelsen kom i det 87. minutt, da Peder slo en nydelig crosser over forsvaret og frem mot Mathias. Spissinnbytteren kastet seg forbi Bisletts svenske stopperkaptein, og med et følsomt spark fikk han tredd ballen i mål mellom keeper og stanga. Seieren var sikret!

3-1 over Bislett borte er et sterkt resultat, da Bislett ønsker å være med i kampen om de gjeveste medaljene. I tredje serierunde på mandag er det hjemmekamp mot OSI 3, et lag som så langt ikke har vært helt heldige med poengfangsten etter to veldig jevne kamper mot MS 2 (1-2) og Haslum 2 (2-2). Korsfarerne satser på å være tilbake på tribunene i denne matchen, så stell deg opp sammen med dem og hei oss frem til nye stolte øyeblikk og morsomme opplevelser!