Falch
Løvstad
Innbyttere: Bohlin, Dellemyr, Kjelstrup, Lund og Ramberg.

Mål, blod og tabber!
Etter at vi slo St. Olavskameratene 5-3 på NIH i andre serierunde, har den fotballgale menighetens stolthet vært i fritt fall på tabellen, og to braktap og1-20 i målforskjell på de to siste kampene før vi skulle møte dem, førte dem helt til bunns i 8.divisjon. Vi stilte med et noe nykomponert lag, men alt så ut til å gå veien da Mathias headet inn 1-0 allerede etter knappe 20 sekunder - kunne det bli ny scoringsrekord?

Vi gikk med andre ord rett i angrep fra avspark. Ballen gikk litt frem og tilbake mellom leddene våre, før Anders Frogner slo et kreminnlegg fra høyre inn i feltet, der Mathias Falch hadde timet løpet godt og styrte ballen i nettet med et kontant hodestøt - årets raskeste mål! Det var som sagt ikke spilt i mer enn maksimalt 20 sekunder da vi tok ledelsen, og Korsfarerne hadde ikke en gang rukket å parkere da Ola Jansen økte til 2-0 to minutter senere etter å ha rundet keeper!

Vi hadde god kontroll på matchen, men så gjorde det glatte underlaget at Jan, som i dag møtte sin tidligere arbeidsgiver for første gang, ikke fikk full kontroll på et gjennomspill, og St. Olavskameratenes største angriper vippet ballen over Mats Felix. Vår ellers så solide sisteskanse burde absolutt holdt seg på streken her, men heldigvis slo vi tilbake så å si øyeblikkelig. Mathias dempet ballen og slo over til Ola i samme bevegelse, og den hurtige spissen fikk med seg ballen og smalt den lavt og utagbart forbi keeper og i mål! Hjemmelaget fikk et par sjanser til å redusere ved hjelp av dommerens merkelige avgjørelser og noe ruskete forsvarsspill, men Tarberg og co fikk alltid klarert før det ble veldig farlig.
På tampen av omgangen hadde vi en rekke sjanser - Andreas Løvstad fikk blant annet to gode skuddmuligheter da han kom inn i banen fra kanten sin, men han traff ikke rent. 3-1-ledelsen vår holdt seg til pause, men da andre omgang begynte, var det ikke like mye sprut over spillet vårt, og hjemmelaget fikk faktisk et par muligheter til å redusere. Vi holdt tett bakover, og da det gjenstod litt over et kvarter løsnet det offensivt også. Mathias dro av en mann i feltet, og med et hardt skudd satte han inn det som burde vært spikeren i kista. Dessverre sto Mats Felix og sov etter scoringen, og St. Olavskameratene lempet inn sin andre redusering direkte fra avspark - det var et flott skudd, men et trist og unødvendig baklengsmål.

Mot slutten kom vi til stadig flere sjanser, og både Frogner, Tarberg, Kjelstrup og debutant Joachim kom til store muligheter. Joachim sto plutselig helt alene foran mål da ballen datt ned foran ham, men den høyreiste spissen,
Bildet: Amund, som strålte som spiss i forrige serierunde, hadde enkelte problemer på venstrebacken mot St. Olavskameratene. Her er han i duell med hjemmelagets tomålsscorer.
som spilte sin hittil siste fotballkamp på 7'er i år 2000, da som keeper, nølte for lenge, og skuddet ble reddet.

5-2-målet kom til slutt, men vi trengte en straffe for å få det. Anders Frogner skaffet den, og høyreback Bernt fikk æren av å prikke inn sitt første mål i blått siden comebacket! Straffen var ikke av de beste, men skuddet var for hardt og ballen for glatt, og den glapp under armene på keeperen og i mål.

Vi hadde vært farlige ved flere dødballer i dag, og syv minutter ble det veldig farlig på en av cornerne våre, riktignok på en annen måte enn tidligere i matchen; Mathias klinket sammen med en forsvarer, og spillet ble stoppet i over et kvarter på grunn av mangel på helsepersonell (St. Olavskameratene stolte visst ikke på Korsfarernes legende hender). Hjemmelagets spiller blødde kraftig fra et kutt like ved øyet, mens Mathias slapp unna med sår i hodet som ikke var verre enn at han kunne fullføre kampen.

Nå som St. Olavskameratene var nede i syv utespillere på grunn av skade og kjøring til legevakten, hadde vi en alle tiders mulighet til å plusse på målforskjellen vår, men nå ville alle gå selv for å komme på scoringslisten, formasjonen rant ut i en merkelig suppe, og selv om Jan hadde et enormt raid og vi kom fire mot to en rekke ganger, ville det seg ikke foran mål. På overtid kom 6-2-målet, og det var litt av en perle! Ola fikk ballen på kanten av 16-meteren, og med et vakkert skudd la han ballen over i motsatt hjørne - en fantastisk scoring!

Dommeren blåste av, og vi kunne reise hjem med nye tre poeng i bagasjen. I dag var det eneste problemet at samspillet tidvis forsvant helt, for nok en gang sleit vi med å holde konsentrasjonen oppe i samtlige 90 minutter, men for all del, dette var en fin seier! Dette skal vi rette på under de to treningene vi har til rådighet foran neste fredags toppkamp mot Heming 2 på Korsvollbanen.
Bildene: Over: Kamptroppen. Bak fra venstre: Ola Jansen, Bernt Foss, Jan Hagfors, Håkon Bånerud, Amund Rognmo, Andreas Løvstad, Daniel Ramberg, Mathias Falch. Foran fra venstre: Andreas Kjelstrup, Christer Bohlin, Marius Andersson, Eirik Tarberg, Mats Felix Walschaerts, Anders Frogner, debutant Joachim Lund, Mikael Dellemyr. Under til venstre: Kaptein Tarberg hadde en god dag på jobben i forsvarsfireren, men denne gangen ble det, noe uvanlig, ikke scoring på stortalentet. Under til høyre: Ola Jansen (t.h.) briljerte i angrepet i dag, noe tre mål understreker. Marius Andersson (t.v.) virket sliten etter de første dagene som student på Blindern, og reiste i likhet med Amund og Daniel midtveis i andre omgang for å få med seg semesterstartfesten.