Korsvollbanen 19/10-2008
Korsvoll - SFK Oktoberperm 6-3 (2-0)
Dommer: Oscar, G92.
Tilskuere: 3
Mål: Eirik Tarberg 2, Marius Høgevold 1,        Andreas Kjelstrup 1, Mathias Falch 1        og Anders Hauge 1.

Falch
Innbyttere: Blåsternes, M. Dellemyr og Kjelstrup.

Oktoberfest!
FCNA gikk som kjent konkurs i august i år, og de faste høstkampene gikk dermed ad undas. Etter et par telefonkonferanser tidligere i uken, ble det bestemt at Eirik Garnås skulle kalle inn det som var av tilgjengelige spillere i nærmiljøet, slik at tradisjonen kunne holdes i hevd. Det ferske laget fikk navnet Ski- og Fotballklubben Oktoberperm, og kampen om bydelen kunne starte!

Våre motstandere bestod ikke overraskende av en rekke tidligere FCNA-stjerner hjemme på oktoberperm fra militæret, samt en del tidligere G89-veteraner og et par Lyn-juniorer. Vi stilte med en tropp på 14 mann, deriblant den klubbløse keeperen Vegard Thorkildsen og Jonathan Baylis, skotten som har trent med oss den siste uken. På topp startet Duoen for første gang siden nedsablingen av Høvik i september i fjor, mens Høgevold fikk sin første kamp fra start på midtbanen i år. Vi gikk ut med fint tempo i oktobersolen på Korsvollbanen, men rustne soldater ryddet opp i forsvaret, samtidig som blide Jon slo like presise langpasninger som sist vi møttes.

Bildet over: Deler av dagens kamptropp. Bak fra venstre: Anders Hauge, Magnus Solberg, Andreas Kjelstrup, Erik Nordby, Marius Høgevold og Lars Dellemyr. Foran fra venstre: Debutant Jonathan Baylis, Marius Andersson, Eirik Tarberg og Mathias Falch. Keeper Vegard Thorkildsen og Pål Schjerven varmet opp, Mikael tok bildet, mens Johannes Blåsternes skiftet til fotballsko under fotoseansen.
Det tok litt tid før vi nærmet oss SFKOs mål skikkelig. Vi angrep temmelig bra fra begge kanter, der både Hauge og Marius A. gjorde en god jobb. Lars var samtidig også bevegelig og spillbar, men det ble litt slapt foran mål. Nærmest kom debutant Jonathan, da SFKOs keeper måtte gi retur på et hardt skudd fra Mathias, og skotten fikk ballen servert på blank kasse etter et flott offensivt løp. På uforklarlig vis blåste han ballen utenfor i sann Chris Iwelumo-stil.

Målet vi jaktet på kom til slutt, etter at SFKOs forsvar åpnet seg helt, og Lars slo inn til en umarkert Høgevold, som tok seg god tid før han la ballen inn i nettmaskene. 1-0! SFKO prøvde å svare, men kom ikke nærmere enn et par løp fra BP og Ole-Vidar, samt et langskudd fra en uvant tam Garnås. Pål og co hadde god kontroll, og keeper-Vegard viste seg som en trygg sisteskanse. Etter 40 minutter kom dagens andre scoring, og nok en gang var Lars servitør. SFKO ropte på offside, og stoppet opp selv om dommeren ikke hadde blåst, og Lars fikk ballen ute på kanten. Han slo et perfekt innlegg gjennom feltet, og på bakre stolpe dukket Andreas Kjelstrup opp og headet inn sitt første mål for Korsvoll!

Mikael og Johannes hadde begge gode sjanser før hvilen, men presisjonen ble for dårlig, og 2-0 var stillingen da dagens dommerdebutant blåste av for pause. I andre omgang kom Tarberg opp på midtbanen, der han fikk med seg Nordby, Johannes og Marius A. De siste 45 minuttene mot FCNA hadde det med å bli særs målrike, og denne kampen mot etterlevningene av den gamle lokale storheten ble intet unntak.

Nasrat kom plutselig alene med keeper, og den omskolerte backen var for en gangs skyld kald foran mål og rullet inn reduseringen. Etter at Mikael hadde headet ned et langt oppspill tok Tarberg saken i egne hender, eller føtter, om man skal være helt korrekt, og den ballsikre midtbanespilleren rundet tre-fire forsvarere, før han enkelt satte inn vårt tredje!

Vi ble kanskje litt overmodige i den påfølgende perioden, for SFKO svarte ganske kjapt, og dermed sto det 3-2. Midtveis i omgangen, rett etter den nevnte reduseringen, satte vi inn Lars og Hauge igjen og la om til 3-4-3, noe som raskt ga resultater. Hauge la seg ytterst til høyre i trioen på topp, og den fotrappe toppscoreren vår kjørte karusell med SFKOs venstreside, før han slo 45 grader ut i feltet, der Mathias la ballen over i motsatt hjørne med høyrebeinet - utsøkt forarbeid! Vi var klare for storseier, men så smalt Jon til fra omtrent 25 meter. Ballen gikk rett på Vegard, som uheldigvis ble litt overrumplet av det harde skuddet og måtte se den passere, slik at Jons smil om mulig ble enda større enn det pleier.

Til tross for at SFKO hadde relativt stødige spillere i den bakre fireren sin, var det tydelig at de ikke har spilt mye ball etter at de begynte på folkehøyskole eller ble kalt inn i Forsvaret, og på slutten rullet vi opp det ene vakre angrepet etter det andre. Nordby og Johannes var gode ballvinnere, og offensivt gikk det fort og direkte med få touch. Vi sto i kø for å score, og etter nok en Mathias-retur nådde ballen Hauge, som driblet av det som var av forsvarere, før han prikket ballen i mål.

Ski- og Fotballklubben Oktoberperm var virelig på perm defensivt, og etter flere gedigne sjanser og skudd-kanonader, headet Tarberg inn dagens siste scoring! 6-3 ble sluttresultatet i en underholdende og fin kamp på Korsvollbanen, ja, det ble en aldri så liten oktoberfest. Vi burde vært flinkere til å spille oss ut bakfra, men når motstanderen slår mye langt, er det lett å gå i fellen og slå mye langt tilbake. I kommende kamper bør fokus være å trille mer ball, men alt i alt var dette en flott treningskamp, der vi tross alt produserte mange store sjanser og flere ganger viste solid innsats i begge ender av banen. Gamle FCNA er hjertelig velkommen til nye lokaloppgjør - det er alltid trivelig å spille mot den gamle erkerivalen!
Bildet over: Deler av Ski- og Fotballklubben Oktoberperms tropp. Bak fra venstre ser vi de gamle kjenningene Isaak, Garnås, Kyrre, Harald, BP og Jacob. Foran fra venstre sitter Jon, tre Lyn-spillere, Ole-Vidar og Nasrat. Per Håkon fra G92 sto i mål.
Bildene over: Til venstre: Johannes hadde forsovet seg og kom ikke før etter at laget var tatt ut, og han måtte dermed starte på benken. Her jager han Tarberg for å bytte til seg sin faste drakt nummer 8 - god oppvarming! Til høyre: En synlig bekymret Eirik Garnås analyserer lagoppstillingen vår foran kampstart.