Vi hadde en bedre balanse nå som spillet vårt etter hvert hadde satt seg. Nordby og Hauge hadde entret banen mot slutten av første, mens Jan og Anders O. hadde byttet plass i forsvaret i pausen. Ellers var alt uendret, det tok bare litt tid før Korsvoll-maskinen begynte å male skikkelig denne kvelden. Idet vi så ut til å koble det definitive grepet om matchen, føk ballen inn bak Mats igjen. Mats hadde ingen stor dag mellom stengene i det som grunnet bandyspill ble hans siste seriekamp i år, men minutter senere vartet han opp med sin eneste skikkelige redning for dagen, og for en matchvinnerprestasjon det var! Etter å ha vært med på å kløne det til sammen med stopperne, hadde Mats en voldsom reaksjonsredning da en udekket spiss fikk skyte fra fem meters hold. Mats viste hva som bor i ham, og etter en litt svak høst var det godt å se at han hentet frem en slik redning igjen.

Klokken tikket av gårde, og vi krøp sakte nærmere slutten. Uavgjort ville sannsynligvis ikke holde med tanke på førsteplassen, så vi satte inn sluttspurten for fullt da det gjensto ti minutter. Helge sleit med vonde knær, men med sin siste involvering kom han seg fri på kanten og slo hardt inn lavt foran mål. Keeperen fikk aldri kontroll, og Hauge fikk skutt. Ballen hadde kurs for mål, men Schjerven tok ingen sjanser, og han knallet den inn i nettet før den passerte streken og fullførte med det hat-tricket sitt.

Daniel erstattet Helge og hadde et veldig positivt innhopp, der han til slutt var med på å skape kveldens siste mål. Det hadde åpnet seg veldig etter 5-4-målet, og både Nordby, Tarberg, Johannes og Hauge hadde hatt sine muligheter, da sistnevnte til slutt punkterte kampen på overtid da Schjerven vippet ballen inn i feltet etter en heading fra Daniel, og vår toppscorer timet løpet perfekt og satte inn 6-4!

Vi halte med det seieren i land, og med tre nye poeng betyr det at vi holder førsteplassen inn i siste serierunde uavhengig av Heming 2s resultat borte mot Øvrevoll Hosle 3 på fredag. Om de grønne går på en smell, er vi mestere, men det kan vi ikke regne med, og det viktigste nå er å holde fokus og gjøre jobben selv. Vi kan ikke gamble på andres prestasjoner sånn på slutten, og vi må bare kline til fredag om en uke da serien avsluttes i flomlyset på Korsvollbanen, forhåpentligvis foran fullsatte tribuner!

Tilskuere: 11
Mål: Espen Schjerven 3, Eirik Tarberg 2        og Anders Hauge 1.

M. Andersson
Innbyttere: Hauge, E. Nordby og Ramberg.
Ubenyttet reserve: Falch.
Korsvoll (4-4-2):

Siste bortekamp!
I nest siste seriekamp for året reiste vi ut til Bærum og årets siste bortekamp for å møte Jardar 2 på Bjørnegårdbanen i det som ble årets første gruskamp. Underlaget var på ingen måte optimalt, og den hardpakkede grusen favoriserte utvilsomt hjemmelaget, som var vant til disse forholdene.

Kampen startet friskt, og det virket som om vi hadde glemt at Jardar 2 har spissen som skyter mest fra distanse og desidert hardest i hele divisjonssystemet på topp, ettersom han fikk love å brenne av litt løskrutt innledningsvis. Etter et par minutter begynte vi så smått å komme igang, og det var på venstresiden vi prøvde oss mest. En forsvarer ble lurt da Marius A. trakk seg i duellen i siste liten, og den frekke vingen hadde plutselig fri skuddbane. Inn fra siden kom Tarberg, Marius serverte ballen, og midtbanemotoren vår trillet inn det viktige førstemålet etter godt fremspill.

Etter hvert fikk vi etablert oss offensivt takket være godt midtbanespill sentralt og gjennom venstresiden, samtidig som spissene jobbet bra – Mikael spilte sin beste kamp for året de 30 minuttene han fikk i første omgang. Bakover var det noe verre, og spesielt Jan sleit med å beregne spretten på grusen. Det ble ofte kluss både når forsvaret skulle støte og falle av, noe som følgelig førte til et par digre sjanser til Jardar 2. Det var flaks for oss at den raske angriperen deres ikke hadde trent avslutninger på en stund – han bommet helt alene med Mats Felix, som på ingen måte trivdes ute på den kalde grusen. I løpet av en to-minutters periode var kampen snudd, takket være et susende langskudd, et godt angrep og generelt famlende forsvarsspill. Bærumslaget holdt 2-1-ledelsen en liten stund, men så våknet Espen Schjerven på topp og rullet inn 2-2 etter fint spill.

Noe senere kokte det plutselig over for Jardars storskytter, da han ut av det blå meide ned en intetanende Johannes. Vanskelig å si hva som var årsaken, men han skjønte selv at han hadde gjort noe fryktelig dumt, og gadd ikke en gang å protestere da dommer Bøe dro opp det røde. Med en spiller mer på banen burde det blitt enveiskjøring og Autobahn på begge kanter, men Jardar 2 holdt stand, helt til Schjerven viste hvilken eminent hodespiller han er da han headet inn 3-2-målet på corner. Vi var farlige på dødballer i dag, og hjemmelaget hadde hatt flere redninger på streken før ballen nå omsider gikk i mål.

Det så ut til å gå mot en grei seier, og på tampen av omgangen fikk vi vekket litt liv i høyrekanten også – det er for dårlig at vi aldri klarer å involvere begge kantene like mye, i hvert fall på en dag som denne, da pasningssikre Helge Nygaard lå temmelig alene ute ved krittet på høyresiden.

På overtid i første ble vi selv overumplet av en lur cornervariant, og en Jardar-spiller fikk dunke ballen utagbart i mål helt upresset. 3-3 til pause holdt ikke mål, kun seier var godt nok om vi skulle holde liv i gulldrømmen, og vi gikk ut på banen igjen med en beinhard innstilling og en klar målsetning om å ta alle tre poengene.

De siste 45 minuttene åpnet med et pang! Tarberg, som nå var flyttet ut på venstrekanten, løp inn fra siden og dukket opp på rett sted til rett tid i omgangens første angrep og satte inn vårt fjerde for kvelden! Det var godt å se at den kvikke spilleren har funnet tilbake målteften etter et par kamper med mager uttelling foran kassa. Andreas Kjelstrup dukket også opp, riktignok på sidelinjen som supporter, men med en fyldig godtepose fra Narvesen som sørget for at humøret var ekstra bra på sidelinjen blant innbytterne.

Bildet over: Andreas "Candy King" Kjelstrup bød på lakrisbåter, melkepletter, sure flasker, heksehyl, sukkerbananaer, julesjokolade og speilegg i godteriform, og en liten stund stjal den fargerike godteposen all fokus på benken.
Bildet under: Dagens kamptropp. Bak fra venstre: Hauge, Ommundsen, Bohlin, Høgevold, Dellemyr, Hagfors, Nygaard og trener Falch. Foran fra venstre: Nordby, Schjerven, Andersson, Blåsternes, Tarberg, Walschaerts og Ramberg.