Løland
Innbyttere: M. Dellemyr, Engeset, Falch, Kjelstrup, Løvstad                   og Solberg
Ubenyttet reserve: Lund.

Toppkampen!
16-mai-oppgjøret mot Heming 2 ble en ulidelig spennende affære, der vi til slutt fikk med oss tre poeng hjem. På fredag kom et hevnlystent og opprykksjagende Heming-lag på besøk, og på nytt var det duket for dramatikk, mange mål, tvilsomme dommeravgjørelser, harde taklinger og røde kort. Med seier ville vi ha en luke på ti poeng ned til Heming 2 på 3.plass, mens tap ville kaste dem inn i gullkampen - Korsfarerne stilte forventningsfulle opp!

Og det startet så bra i augustsolen på Korsvollbanen, for allerede etter ett minutts spill snappet Marius ballen fra keeper og fikk en enkel jobb med å trille den i mål. Dessverre vegret han seg for å skyte, og ubesluttsomheten førte til at det ebbet ut i ingenting. Deretter fikk Daniel to gedigne sjanser alene med keeper uten å score, og verst var det da han satte seg selv ut av spill med en hands dommeren ikke så - hadde han ikke begynt å flire hadde nok avslutningen gått i mål. Med slike misser var det godt at en febersyk Anders Hauge likevel var tilbake i startoppstillingen. Den lynraske spissen skar inn fra venstre, og med et velplassert skudd fikk han de 35 fremmøtte supporterne til å hoppe opp og ned på tribunene.

Korsfarerne hadde laget plakater og lånt skjerf og drakter for anledningen, og de kunne ikke tro sine egne øyne da Hauge økte til 2-0 allerde før det var gått ti minutter - dette luktet jo tosifret! Heming 2 slo tilbake ganske raskt og reduserte etter å ha utnyttet det svekkede forsvaret vårt - med Jan i Kristiansund, en nyoperert Pål på tribunen og Tarberg på Charterfeber-fest med BI var det nemlig veteranen Erik Nordby og Anders Frogner som måtte ned i midtforsvaret - sistnevnte spilte for øvrig sin første kamp i backrekka noensinne!

Vi fortsatte å angripe, og litt over halvveis i omgang klinte Håkon til med utsiden fra 16-meteren og lempet ballen over i motsatt hjørne forbi en utspilt keeper - 3-1! Hauge begynte å gå tom for krefter på grunn av sykdommen, men ønsket å gi Korsfarerne et hat-trick før han forlot banen, og via en forsvarer satte han inn 4-1 fra skrå vinkel etter et fint raid nedover høyresiden. Heming 2 scoret en gang til før pause, men med 4-2 så det fortsatt lyst ut da vi fikk 15 minutter til å rette på et par småfeil og skjerpe taktikken foran andre omgang. Det ble gitt klar beskjed om at vi ikke skulle slå så mye langt og vanskelig, men heller forsøke å bruke midtbanen mer, spille korte pasninger, samt bruke kantene, og da spesielt Løland, mer. Selv om alle nikket samtykkende, var det ingen som så ut til å følge det da dommeren blåste igang kampen igjen.

Kort tid etter avspark sto det 4-3. Heming 2 fikk et frispark ute på kanten, ballen trillet videre, og Mats Felix og forsvaret jogget rolig hjemover. Da slo en sleip Heming-spiller til! Han sendte av gårde en fin pasning, selv om ballen hverken lå i ro eller dommeren hadde blåst, og plutselig lå ballen i nettet. Protestene våre ble selvfølgelig avvist, men dommeren var hvertfall såpass storsinnet at han beklaget at han ikke hadde fulgt med og fått det med seg der han sto med ryggen til hele situasjonen. 4-3 ble til 4-4, og det var tydelig at vi begynte å gå i oppløsning. Forsvaret ble veldig alene da støtten fra midtbanen uteble, samtidig som de fikk trøbbel med å falle av riktig i forhold til den kjappe og sterke midtspissen til bortelaget. På midten ble Håkon og Johannes løpende i mellom alt som foregikk - det var 40 meter fra forsvaret til midtbanen, og når forsvaret pælmet ballen oppover, var det 40 meter fra angriperne som mottok ballen og ned til midtbanen som kom halsende etter. Kantene fikk nesten ingen gode baller å jobbe med, og de gangene ballen kom ut på vingen, hadde Løland og Thomas mer enn nok med å ta ned de kinkige langpasningene - de fikk jo nesten ingen støtte.

På topp så ingen av de andre spissene ut til å være i nærheten av toppform etter at Hauge hadde forlatt banen, men plutselig fikk Mathias en mulighet, før han ble skubbet ut av balanse av bakerste mann. Dommeren dømte frispark, ja, men rødt kort, nei - merkelig. Løland sendte det harde frisparket rett på keeper, men på returen kastet Mathias seg frem og dyttet oss i ledelsen igjen med bredsiden - 5-4, og Korsfarerne begynte å synge igjen!

Dessverre utlignet Heming 2 igjen - backspillet på begge sider var høyst kritikkverdig, hos stopperne begynte selvtilliten å forsvinne, og hjelpen fra midtbanen uteble. Da hjalp det ikke stort at Mats Felix så ut til å fortsette trenden med billige baklengsmål. Etter utligningen gikk et enkelt gjennomspill hele veien inn til 16-meteren, men han klarte aldri å bestemme seg for hva han skulle gjøre, og Hemings superspiss snappet ballen og trillet den inn i det tomme buret. Det var helt stille på Korsvollbanen, og en mørk sky gled inn foran solen.

Vi prøvde desperat å kjempe oss tilbake i kampen, og da Johannes ble klippet ned i feltet var alle sikre på at vi skulle få straffen som skulle sikre oss uavgjort. Dommeren vinket uforklarlig nok spillet videre, og minutter senere gikk i stedet de grønnkledde opp til 7-5 etter direkte pinlige defensive prestasjoner. Midtbanen var tom for krefter og mot, og da Johannes stupte inn i nok en susende takling ti minutter før slutt, fikk han marsjordre av dommeren og måtte forlate banen. Korsfarerne raste, for flere mente at han kun hoppet inn med ett bein, og dette traff utvilsomt ballen, mens andre mente dette var nok en hodeløs tofotstaklingen fra grovarbeideren som er kjent for sin kompromissløse spillestil.

Vi prøvde å gjøre et par grep, og blant annet ble både Nordby og Frogner skjøvet høyere opp i banen, mens Hauge kom inn igjen etter en lang pause på benken. Mathias fikk en alle tiders mulighet til å redusere på et innlegg fra nettopp Frogner, men headingen gikk rett på keeper, og på returen hadde målvakten en enorm refleksredning. Corner? Ikke idag.

Når så en skikkelig lompe lurte seg inn mellom Mats Felix og stanga, var kampen avgjort, og vi gikk på årets første serietap. Det er trist å tape når man scorer fem mål i en slik toppkamp, men da må det defensive arbeidet minst være like godt som det pleier å være. Av de som var med på kampen, er det kun en syk Anders Hauge og Joachim, som forble på benken i samtlige 90 minutter, som får godkjent. Heldigvis har vi fortsatt en luke på tre poeng ned til Lommedalen 3 og fire poeng ned til våre grønne overmenn. Disse lagene møtes neste uke, og uken etter møter vi Lommedalen 3. Vi har fortsatt muligheten til å avgjøre alt selv, så nå er det bare å brette opp ermene, legge dette tapet bak oss og se fremover mot førstkommende fredag, for da kommer Fossum 2 på besøk til Korsvollbanen!