Heming Kunstgress 16/5-2008
Heming 2 - Korsvoll 4-5 (2-2)
Dommer: Isak Strat, Vestli
Tilskuere: 2
Mål: Anders Frogner 2, Fredrik Løland 1,       Anders Hauge 1 og Eirik Tarberg 1.
Gule kort: Sindre Sangnes 2 stk, Sindre       Nordby 1 stk, Tommy Johansen 1 stk,       Fredrik Løland 1 stk, Heming 2 2 stk.

Sangnes
Innbyttere: M. Andersson, Bohlin, Bånerud og Løvstad.

16.mai-fest!
Etter tre relativt enkle matcher, var det endelig klart for toppkamp mot fjorårsmester Heming 2. De vant 8.div i fjor, men glemte å melde seg opp til 7.div. Med seier hadde vi muligheten til å befeste vår posisjon i toppen sammen med Lommedalen 3 og skape en fem poengs luke nedover, og det hele endte i en forrykende forestilling på Heming Kunstgress!

Kampen åpnet ganske nervøst, og begge lag kjempet seg frem til et par halvsjanser. Heming 2 hadde en lynrask spiss med fortid i Leeds, og den kjappe angriperen var en konstant trussel mot forsvaret vårt. En gang glapp det i forsvarsrekka, og hjemmelaget gikk opp til 1-0 på grunn av dårlig markering. Kort tid etter økte de etter at Mats Felix feilberegnet et fremspill, og det så ikke veldig lyst ut. Da tok midtbanen vår tak, og Erik og Eiriks solide jobbing sentralt ga resultater. Løland våknet på høyrekanten og var viktig i angrepsspillet med sine krempasninger, og det var han som var sist på ballen da vi reduserte mot slutten av omgangen. Tommy la en perfekt langpasning, og Løland lurte offsidefella og satte ballen enkelt i nettet.

Sekunder før pause var Sindre S. i storslag på venstrevingen, og han headet seg elegant forbi motsatndernes høyrekant før han rundet backen deres med et godt rykk. Inne i feltet fant han Anders Hauge, som dro av en mann før han lurte ballen inn bak keeper! 2-2 og pause!

Andre omgang startet som første, og Heming 2 tok føringen igjen. Begge lags keepere vartet opp med gode redninger de neste minuttene, men da Anders Frogner kom alene med keeper, var Heming 2s målvakt sjanseløs. Den hjemvendte helten gikk forbi keeperen og trillet inn 3-3 fra skrå vinkel! Heming 2 hadde såvidt rukket å hente seg inn igjen da det smalt igjen. Eirik Tarberg spilte vegg med Erik N. og kjempet seg gjennom de hvitkleddes forsvar før han satte inn vårt fjerde! For en 16.mai-kamp!

Vi hadde kampen i vår hule hånd nå, og bakover kjempet vi heroisk, og både Tommy og Schwencke hadde livsviktige inngripener i siste liten. Vi gjorde et par rokkeringer mot slutten for å unngå utvisninger, og Sindre, som hadde fått et litt merkelig gult kort av den bestemte dommeren tidligere i omgangen, og Bernt, som hadde hisset seg opp etter at Heming 2s enarmede venstreving hadde hakket på ham gjentatte ganger, ble tatt av banen. Erik gikk ned som stopper, mens Håkon kom inn og forsterket midtbanen med muskler og tæl.

Gleden var stor da Anders Frogner nådde en fin stikker fra Christer og rullet inn 5-3 på perfekt vis! Fra høyrekanten av 16-meteren satte han inn det nydelige målet med utsiden av høyrefoten - strålende, kampen var punktert!

Heming 2 reduserte etter kaos i feltet vårt, og så brøt helvete løs på Hemingbanen. Det kokte allerede på benken etter at flere dommeravgjørelser hadde gått i mot oss, og da den allerede nevnte venstrekanten til Heming 2 så ut til å slå ned Christer rett foran spillerbåsene, kokte det over for trener Falch, som måkte ballen ut av banen. Først da oppdaget dommeren situasjonen, men det var ikke hodeskaden han var opptatt av, nei da, det var Falchs usportslige opptreden han først slo ned på. Innbytter Sindre S mottok sitt andre gule for dagen for kjeftbruk, før ppstyret ble avsluttet med en dropp der dommeren kastet ballen til Heming 2, og den enarmede vingen fikk fortsette - rart at en så regelfiksert dommer glemte å dra opp det røde en gang til. Vel, han delte jo spillerbås med Heming 2, så da var det kanskje ikke så rart...

Uansett, vi dro i land seieren, og selv om vi pratet på oss et par unødvendige gule kort, var det alt i alt en artig kamp og tre velfortjente poeng. Dette var deilig, og nå kan vi feire 17.mai med godt humør, for i dag beviste vi nemlig at vi er et topplag!