Ekeberg 29 8/8-2008
Guttæne - Korsvoll 1-7 (0-1)
Dommer: Harald Tinnesand, Oslo Døve
Tilskuere: 4
Mål: Eirik Tarberg 2, Mikael Dellemyr 1,        Amund Rognmo 1, Fredrik Løland 1,        Anders Hauge 1, Mathias Falch 1.
Gule kort: Johannes Blåsternes 1 stk,        Mikael Dellemyr 1 stk.

M. Dellemyr
Innbyttere: Blåsternes, Falch, Jansen, Kjelstrup, Lausund,                   Løvstad og Rognmo.

Høstsesongenstart!
I vår gikk vi på banen med en altfor slapp innstilling da Guttæne skulle beseires på Korsvollbanen, men vant til slutt 3-1 takket være litt flaks og et par vakre scoringer. I dag var vi klare på at det ikke skulle gjenta seg, og vi var fast bestemte på å kline til fra start for å gjøre dette til en uforglemmelig høstsesong fra og med dag én! Men målene skulle vise seg å sitte lang inne på Ekeberg 29 denne fredagen...

Det så usedvanlig lyst ut i starten, for Marius fikk enorme flater å leke seg på ute på høyrekanten de første minuttene, og hverken benken eller fansen trodde sine egne øyne da Marius chippet ballen over oppasseren sin og suste mot mål. Vingen, som har til gode å score i år, var så å si alene foran mål to ganger før det var spilt ti minutter, men avslutningene ble for puslete. Heller ikke toppscorer Hauge, som kom rett fra ferie til Ekeberg, hadde stilt inn skuddfoten, og da Frogners kanonskudd gikk i krysstverra, kunne det virke som om hele laget hadde mistet målteften sin. Heldigvis har vi en spiller som ser ut til å treffe mål uansett form og posisjon, for i det 40.minutt var midtstopper Tarberg overlegen i lufta på en corner fra Nordby, og han styrte inn 1-0 med et perfekt hodestøt!
Etter pause hevet vi aggressiviteten samtidig som vi forsøkte å kutte ned på langballene over forsvaret, slik at vi kunne få spillet vårt og gjennom- spillene langs bakken. Det skulle vise seg å gi resultater umiddelbart, for allerede i det 46.minutt slo Lausund lavt inn fra venstre, og foran mål kastet Mikael frem foten og satte inn sitt første mål i år! Målet utløste en enorm gledesrus, og i et ekstatisk jubelbrøl kastet spissen både drakta og shortsen mens han stormet mot fansen med klærne hengende godt nede på låret!

Dagens to fremmøtte fans fra supportergruppen Korsfareren likte det de så, og stemningen og sangen på sidelinjen steg proporsjonalt med alkoholinntaket og målene som etter hvert begynte å renne inn.

Ti minutter kom nemlig Løland og Amund inn for henholdsvis Bernt og Mikael, og vi la om til 3-4-3 ettersom Guttæne ikke var i nærheten av å true oss. Løland koste seg ute på høyrevingen, og et av skuddene hans ble såvidt reddet, men på returen var den gamle målkongen Amund på plass og pirket inn sitt første mål siden mars 2005!

Noe senere fikk Løland et renere treff fra kanten, og denne gangen var
keeper sjanseløs. Hauge ville også være med på moroa, og like etter hadde han satt inn sitt tiende mål for sesongen!

Mathias erstattet Hauge på topp, og da Løland la perfekt inn fra høyre, gjorde innbytteren ingen feil da han stoppet ballen og brukte innsiden til å legge den til side for keeper. Helt til slutt rundet Tarberg av kvelden med et fint løp fra egen halvdel, der han til slutt fikk en pasning fra Johannes, skjøt, og satte inn sin egen retur. Vi klarte dessverre ikke å holde presset oppe kampen ut, og det ble med to feilaktig annullerte mål de siste ti minuttene - et skudd fra en langt fra offsideplassert Andreas Kjelstrup og et cornermål fra Nordby, der dommeren helt uforklarlig dømte hands. Dermed fikk Guttæne kampens siste mål etter at Magnus tok et litt for godt grep i feltet og skjenket dem en straffe.

Sluttresultatet ble 7-1 i vår favør, og vi fikk en best tenkelig start på høstsesongen. Uttellingen var ikke optimal, for vi hadde minst fem skudd i treverket, og vi bommet et titalls ganger alene med keeper, blant annet ved Lausund, som kunne fått en perfekt avskjed med laget før han nå setter seg på flyet til Trondheim. Det trengs nok et par treninger til før toppformen er der, og allerede om en uke får vi prøve å sette inn enda et ekstra gir når vi igjen reiser opp til Ekeberg 29, da for å møte St. Olavskameratene.
Bildene: Over til venstre: Mikael har scoret og løper fornøyd tilbake mot midtsirkelen etter å ha tatt på seg drakta, shortsen og boxeren igjen. Over til høyre: Mikael klapper til fansen idet han blir tatt av banen. Under: Dagens tropp - bakerste rekke fra venstre: Andreas Kjelstrup, Jan Hagfors, Erik Nordby, Magnus Solberg, Mikael Dellemyr, Anders Hauge, Johannes Blåsternes, Amund Rognmo, Ola Jansen. Foran fra venstre: Fredrik Løland, Anders Frogner, Bernt Foss, Mats Felix Walschaerts, Eirik Tarberg, Marius Andersson, Andreas Lausund. Mathias Falch og Andreas Løvstad var også med til Ekeberg. Nederst: Korsfarerne var som alltid til stede, og de to trofaste supporterne sang og hoiet gjennom hele matchen.