Korsvollbanen 12/9-2008
Korsvoll - Bærums Verk 2 4-2 (0-0)
Dommer: Roar Snedkerud, Hauger FK
Tilskuere: 14
Mål: Fredrik Løland (Str), Marius        Høgevold, Anders Frogner og        Thomas Engeset.
Gule kort: Johannes Blåsternes 1 stk,        Erik Nordby 1 stk, Bærums Verk 2 2        stk.

Innbyttere: M. Andersson, Engeset, Garnås, Jansen og                   Solberg
Ubenyttede reserver: Edvardsen, Enggrav, Lund, Kjelstrup og                   Ramberg.

Stor dramatikk!
Presset har økt proporsjonalt med tapene i høst, og mot Bærums Verk 2 på fredag var ikke annet enn seier godt nok for en nervøs C-lagstropp. 21 mann stilte opp for å forsvare klubbens ære, noe som vitner om et fabelaktig engasjement nå som det gjelder som mest! Vi satset alt fra start, men bortelaget viste tidlig at det ikke var tilfeldig at de snøt oss for full pott i det omvendte oppgjøret i vår.

Nok en gang ble det en litt uvant oppstilling i den bakre fireren, der Løland blant annet tok over høyrebackplassen til Bernt, og Marius Høgevold, som endelig tok til fornuft og ble med på kamp, kom inn som stopper sammen med Anders O. Vegard måtte kaste inn håndkleet etter oppvarmingen, og Amund gikk inn på venstrebacken. Daniel erklærte seg overflødig, og stilte plassen sin til disposjon samtidig som han åpnet en kald en og tok kontroll over stoppeklokka og byttene.

Vi tok tidlig tak i kampen, og Johannes og Nordby jobbet fint på midten uten at vi klarte å skape noe særlig mot et fysisk robust og ganske nytt Verket-lag – det var mange nye fjes siden sist, og teknikk-nivået deres var betraktelig høyere nå i forhold til i vår, da de lignet mer på et old boys-lag enn noe annet. Vi fikk dessverre ikke involvert kantene Christer og Frogner noe særlig, og det var ikke før Løland begynte å strø om seg med nydelige crossere og stikkere at vi fikk truet de grønnkleddes mål. Johannes hadde et godt skudd der spissene ikke var våkne på returen, mens Hauge ble feilaktig avblåst for offside, før han senere ble løpt overende av en forsvarer da han fikk ballen servert i feltet. Mathias fikk slengt ut en fot på en corner, men skuddet smalt tilbake i tverrliggeren, før returen ble avblåst for høyt spark. Dommeren hadde i det hele tatt en del høyst diskutable avgjørelser, men han la lista lavt og ble der hele kampen, så da er det i og for seg greit. Nordby traff også tverrliggeren, men vi klarte simpelthen ikke å få hull på byllen de første 45 minuttene. Det gjorde ikke Bærums Verk heller, for bakover hadde vi ingen problemer med å stoppe fremstøtene deres.

I andre omgang satset vi mer oppover, men selv ikke Ola og Garnås, som hadde kommet inn på slutten i første, klarte å finne løsningen. Som det ble sagt i pausen, var nok de fleste opptatt av å slå den ene geniale pasningen i stedet for å gjøre det enkelt eller eventuelt skyte selv – fra 18 meter og innover er det ikke noe i veien for å prøve seg!

Etter å presset og eid kampen i samtlige 55 minutter kom sjokket. Amund klemte til skulder mot skulder i eget felt, og dommeren pekte på straffemerket! Straffeeksekutøren holdt hodet kaldt til tross for lange protester, og med sikker fot klinket han Bærums Verk i føringen! Skandale! Vi peiset på med det vi hadde i 3-4-3, der Johannes gjorde en fin innsats i en uvant posisjon som en av de tre stopperne. Trioen Hauge – Frogner – Ola gjorde mye bra på topp, mens kantene Løland og Thomas hadde flere innlegg som truet bortelaget. Etter et godt angrep var Hauge på vei ut av feltet, da en forsvarer ble overivrig og skubbet ham overende – straffe! Nervene var i høyspenn på sidelinjen da Løland skulle skyte, og bommet! Returen gikk i mål, men da hadde allerede dommeren blåst – straffen skulle tas på nytt, keeperen hadde reagert for tidlig. Løland var iskald, og med fullkommen ro la han ballen ned i samme hjørne som på første forsøk til 1-1 og ekstatisk jubel fra sidelinjen!

Vi trodde vi hadde dette nå, men sjansesløseriet, spesielt ved dødballer, straffet seg, og etter en merkelig corner, fikk en Bærums Verk-spiller stå alene på 17 meter, der han dunket ballen rett mellom hendene på Mats, som tilsynelatende ikke rakk å reagere. Stemningen sank på sidelinjen, men det var fortsatt 25 minutter å gjøre det på – hvis da ikke lyskasterne skrudde seg av før vi fikk spilt ferdig…

Alle mann i angrep var det eneste vi tenkte på, og enkelte ganger var det kun fart og ro i det bakerste leddet som reddet oss, selv om vi tidvis var i undertall. På et indirekte frispark kom den forløsende utligningen – Anders O. raget høyest i feltet og headet ballen knallhardt i hodet på stoppermakker Høgevold og i mål! En utrolig viktig scoring!

Dessverre fortsatte sjansesløseriet, og keeperen vi møtte så ut til å ta alt som kom – med beina! Verkets keeper var nok en gammel håndballkeeper, og sannsynligvis en av de beste målvaktene vi har møtt i år. Ola, Hauge og Thomas bommet i tur og orden på opplagte sjanser, før Frogner skar inn fra venstre og fant løsningen på problemet med alle benparadene – han skjøt mellom beina! Med sin første scoring siden juni sendte han oss i føringen, og nå var det bare å ri av den eventuelle stormen som ventet og vente på at dommeren skulle blåse av.

Det ble et par nervepirrende minutter, men på overtid angrep vi fint etter å ha trillet ball, før den til slutt havnet hos Thomas som fosset inn fra høyre og rullet inn 4-2 og satte spikeren i kista! Magnus og Marius kom inn og fikk bokført en kamp samtidig som vi fikk halt ut tiden, og to minutter senere kunne vi juble for tre poeng og fortsatt tabelltopp!

En fantastisk sluttspurt reddet oss, og vi er med det fortsatt nummer en på tabellen når to runder gjenstår. Fint å se at lagmoralen var så god og at vi jobbet oss tilbake selv om det så temmelig mørkt ut en stund.Dessverre kom ikke alle inn i dag, Daniel og Vegard hadde hver sin grunn, mens Edinhos ryggplager hindret ham i å entre banen i en jokerrolle. Kjelstrup bidro godt på sidelinjen, mens Joachim viste seg som en god supporter da han heller ikke denne gangen fikk kjenne kunstgresset under skoene. Det er kjempefint å se at alle taklet det så bra – vi må huske på at vi er seniorer nå, samtidig som det hadde vært artig om vi klarte å stå løpet ut etter å ha jobbet så godt sammen som et lag hele året! Det kan fort oppstå lignende situasjoner i de to kampene som gjenstår, men jeg oppfordrer likevel alle til å møte om de kan, både for å spille og for å støtte lagkameratene! Tradisjonene tro blir det et par treningskamper når alvoret er over og frem til snøen faller, og da skal selvsagt alle få prøve seg. Før den tid skal vi altså ut mot Jardar 2 og Øvrevoll Hosle 3, og så, om to ukers tid, er det hele avgjort – det blir ulidelig spennende, akkurat som i dag, og nå må alle gå i seg selv og hente frem det siste de har av krefter, så skal vi klare å ta gullet hjem!
Bildet: Anders Frogner satte inn sitt første mål siden juni, og det attpåtil dagen før han fylte 27 år - ikke rart han var temmelig begeistret på sidelinjen!