Korsvollbanen 23/10-2008
Korsvoll - Bislett FK 7-2 (3-1)
Dommer: Dag Jørgen Magnussen, Skeid
Tilskuere: 4
Mål: Bernt Foss, Mathias Falch, Lars        Dellemyr, Erik Nordby, Eirik Tarberg,        Sindre Sangnes og Jonathan Baylis        (Str).
Gule kort: Erik Nordby 1 stk og Vegard        Thorkildsen 1 stk.

M. Dellemyr
Innbyttere: Baylis, Falch, Schwencke og Thorkildsen.

Topp matching!
I sommer slo vi et opprykksjagende Bislett FK 1-0 på Korsvollbanen i en solfylt treningskamp. De hvitkledde endte til slutt på 2.plass i sin pulje, og ønsket en returkamp for å se hva som kreves om man skal rykke opp fra 8.divisjon. Troppen deres var forsterket siden i sommer, og de fire tilskuerne som trosset regn og høstvind fikk se en artig fotballkamp!

15 mann meldte seg på til den antatte toppkampen, deriblant Sindre og Schwencke som begge hadde tatt seg fri fra studiene i Trondheim. Keeper Vegard, som sto i mål for Bislett sist vi møtte dem, ble nok en gang løsningen i Mats' fravær. Den trivelige målvakten har tatt free transfer til et nytt nivå, da han stort sett jobber freelance og tilbyr sine tjenester til klubber i nød. I dag var han dessverre litt forsinket, men A-lagskeeper Stian Straume donerte et hanskepar, og nevnte Sindre startet kampen som burvokter. Han ble ikke satt på de helt store prøvene, men parerte fint med føttene den ene gangen Bisletts spiss kom alene igjennom og fikk en dobbeltsjanse.

Omgivelsene var temmelige høstlige, da et oransje teppe av blader dekket så å si hele banen. Kjølig i været, ja, men varmt å se på. Etter ti minutters spill kom Vegard inn på banen, og nå hadde vi allerede rukket å koble et visst grep om kampen. En corner ble slått fint inn fra høyre, og i feltet steg en umarkert Bernt til værs og headet inn 1-0 slik han har gjort på hver eneste trening i år – godt å se at hodespillet endelig fungerer i kamp også!

Erik Nordby fikk etter eget ønske muligheten til å spille stopper i førsteomgang, noe han mestret på en overbevisende måte. Han gjorde kun en grov feil, men denne var til gjengjeld ganske utslagsgivende – Bislett rappet ballen i farlig posisjon, stormet opp i angrep, og 1-1 var et faktum.

Brødrene Dellemyr var dagens spisspar fra start, og de hadde begge hatt sine sjanser til nå i matchen. Mikael var nærmest, og han hadde til og med en ball i nettet, men målet ble dessverre annullert for offside. I det 25.minutt ble Mikael erstattet av Mathias, som med sin første ballberøring satte inn 2-1 på en retur fra et Frogner-skudd. Vi var i siget, og selv om gjestene også hadde enkelte sjanser og en offsidescoring i nota, var det vi som var best. Et kryssløp fra spissene og en lang ball fra venstreback Jonathan førte til at Lars kunne ta ned ballen og dunke den i hjørnet fra 16-meteren – et nydelig mål!

Det ble ikke flere mål i førsteomgang, der Johannes og Frogner var flinke til å vinne ballen og starte angrepene, og Tarberg fikk mye rom å løpe i på høyrekanten. Venstresiden, representert ved henholdsvis Marius A. og Sindre ble nesten ikke brukt, men dette bedret seg i løpet av de siste 45.

Bislett startet best etter pausen, og det tok ikke mange minuttene før vi sovnet på en defensiv corner, og en motstander fikk gå opp helt alene på første stolpe og styre ballen inn til 3-2 – håpløs markering! Bislett FK har flere utlendinger i troppen enn det et gjennomsnittlig Tippeliga-lag har, men de har vært heldige med importene og er et godt lag. All kommunikasjon foregår på engelsk, mens sinneutbrudd hos den enkelte er på den respektives morsmål - ikke rart det ble litt UEFA Cup-stemning på Korsvollbanen i dag!

Vi lot oss ikke stresse, og spissene og vingene gjorde mye riktig slik at vi til stadighet skapte nye farligheter. Midtbanespillerne var flinke til å fylle på i feltet, og overtallet førte til store sjanser! Etter 60 minutters spill endte et lavt innlegg fra Sindre hos Tarberg, som skjøt uvanlig upresist og rett på keeper. Ballen føk ut i feltet, der Nordby fikk god tid til å sikte og prikket inn 4-2!

De offensive bølgene ble tidvis litt for store, alle ville jo delta på festen som foregikk i Bisletts felt, og de hvitkledde hadde enkelte overganger, men dyktig stopperspill av Jan og Anders O. sørget for at vi holdt stand resten av kampen. Fin og presis pasningsfotball skapte raske angrep, og den definitive spikeren i Bislett-kista kom da Tarberg satte inn 5-2 20 minutter før slutt. Nå åpnet det seg mer, og både Johannes, Mathias, Mikael og Jonathan hadde ålreite skuddforsøk. Mikael ble stadig hakket på av stadig mer frustrerte Bislett-stoppere, og da han ble fratatt en opplagt scoringssjanse endte det med munnhuggeri, uten at dommeren tok affære av den grunn.

Sindre var på hugget ute på venstrekanten hele omgangen, og på tampen av kampen fikk han et mål også. Han dempet en lang crosser, viste fin ro, og rullet inn 6-2 – alt etter læreboka! Skotske Jonathan har vist seg som en back med gode bidrag i begge ender av banen, og på overtid endte et strålende raid med at han ble klippet ned i 16-meteren. Straffen tok han selv, og han feide ballen opp i venstre hjørne, og med det rundet han av nok en stor Korsvoll-kamp!

Gjennom dagens seier viste vi hvilken fantastisk bredde troppen vår har. Flere fikk prøve seg over lengre tid og leverte varene. Bislett er et godt 8.divisjonslag, noe andreplassen deres understreker, og 7-2 er med det et meget godt resultat. Nye treningskamper er i planleggingsfasen, så moroa fortsetter på Korsvollbanen utover nå selv om nettene blir lange og kulda setter inn.
Bildene: Over: Banen var dekket av løv fra skogen som omkranser Korsvollbanen, et sikkert tegn på at det er høst. Til tross for litt regn og tidvis sterk sidevind var det likevel gode spilleforhold, og dette var alt i alt en utelukkende positiv opplevelse. Under: Dagens kamptropp poserer før avspark. Foran fra venstre: Anders Ommundsen, Sindre Sangnes, Jan Hagfors, Johannes Blåsternes, Anders Frogner og Mikael Dellemyr. Bak fra venstre: Spillende trener Mathias Falch, Bernt Foss, Erik Nordby, Marius Andersson, Eirik Tarberg, Lars Dellemyr og Jonathan Baylis. Keeper Vegard Thorkildsen ankom banen på sykkel idet bildet ble tatt, mens innbytter Andreas Schwencke ikke var på plass før litt uti andreomgang.