Korsvollbanen 13/5-2007
Korsvoll - Ullern 3 8-1 (4-0)
Dommer: Kushtrim Dreshaj
Tilskuere: 17
Mål: Eirik Tarberg 2, Mathias Falch 2,       Marius Andersson 1, Peder       Nævestad 1, Lars Dellemyr 1, Jon       Stavnsborg 1.
Gule kort: Eirik Tarberg 1 stk, Mathias       Falch 1 stk.

Jacobsen
Innbyttere: Glomlien, Lausund, Schwencke, Sæter og Winnæss.

Dagen derpå!
Kamp mot Ullern 3 søndag kl.13.15 dagen etter russens siste Tryvannstreff. Hva var sannsynligheten for at det ville komme til å gå bra? 21 spillere meldte seg på, 17 stilte, riktignok var kun 15 av dem i fotballtøy. Trener Falch hadde for anledningen forberedt en av sine mange legendariske inspirasjonstaler, og med Richard Reister og den syke hunden i tankene startet vi opp med bånn gass, dog med noe tyngre bein enn vanlig...

Så snart dommeren kom og kampen kunne starte, viste det seg at supporternes bekymring var grunnløs. Vi vartet bokstavelig talt opp med festfotball, og anført av den alltid like briljante Eirik Tarberg, ble sjokkerte Ullern 3-spillere feid av banen! Etter seks minutters spill smalt nevnte Tarberg til fra 20 meters hold, bortekeeperen måtte ut i full strekk for å slå ballen bort, men på returen dukket Marius opp fra venstresiden sin og styrte ballen inn i det åpne målet! En nydelig start i det klamme mai-været. Standarden var satt, og ikke lenge etter la Lars en strålende ball inn fra venstresiden. Peder kastet seg frem på bakre stolpe og headet ballen utagbart til side for keeper! Hans første mål for Korsvoll siden overgangen fra Lyn i 2005 - det kunne ikke blitt mer praktfullt!

Lars og Sten gjorde mye flott på topp, men det var midtbanen som kom til å besørge de neste målene også. Eirik Tarberg mottok ballen fra Lars, og midtbanestjernen dunket inn vårt tredje for dagen! Samme mann var på farten en gang til før pause, da han elegant la ballen til side for en fortvilet Ullern 3-keeper! Før det hadde Mathias kommet inn og fyrt av gårde et håpløst skudd pluss en optimistisk lobb, mens Sten hadde brent tidenes største sjanse helt alene med keeper. Uansett, med 4-0 til pause så det ut til å gå vår vei, men i pausen var vi nødt til å fokusere på at motstanderne våre kanskje var i noe bedre form enn oss, og at en
opphenting i Liverpool-stil ikke var utenkelig, men dog noe urealistisk.

Ullern 3 hadde nok fått litt av en overhøvling i pausen, for de startet som om de virkelig trodde at det sto 0-0. De spilte faktisk bra, og fikk lønn for strevet da forsvaret sov litt og Espen kom på halvdistanse slik at de kunne sette inn det vi håpet ikke skulle bli annet enn et trøstemål. Vi stresset en stund, men så fant vi etter hvert roen tilbake, og godspillet kom tilbake. Lars showet på kanten, kom seg ned til dødlinjen, og selv om han var omgitt av to forsvarere og en keeper fikk han slått en fin ball gjennom luften og inn i feltet, der Mathias kom flyvende og knallet ballen steinhardt i mål med et lekkert og akrobatisk volleyspark!

Mathias dukket opp på rett sted til rett tid ikke mange minuttene etter, for da var det Marius' tur til å legge inn. Den kortklipte vingen slo en flat ball inn, og Mathias bredsidet den i mål med venstrebeinet til supporternes elleville begeistring! 6-1! Det er flere år siden fansen har sett slik fotball på Korsvollbanen, og det eneste som manglet var Ultras-gjengen, som om de hadde vært der hadde skapt en perfekt ramme for kampen.

Lars hadde hatt flere store muligheter i kampen, men det så lenge ut til at han skulle gå hjem uten mål, men med tre assists i sekken. Så, helt ut av intet, skjedde det. Mathias mottok en pasning fra forsvaret oppe ved midtbanen med ryggen mot mål, men med et fikst hælspark kombinert med en overraskende brå vending vendte han opp og slo en flott 30-meters skruball gjennom til makker Lars som i en og samme bevegelse dempet ballen på brystet og klinket den i nota! Dermed sto det 7-1 på resultattavlen, og Duoen hadde nok en gang vist fansen hvordan de tenker, spiller og kommuniserer på et utenomjordisk plan. Vel, akkurat det gjorde nå de fleste spillerne denne formiddagen, så Lars' mål sto ikke frem som noe ekstraordinært i forhold til alt det andre magiske som ble prestert mot Ullern 3.

Vi spilte guddommelig, og mot slutten fikk Jon æren av å sette inn sitt første Junior 2-mål da han headet ballen i bue over keeper og i mål slik at sluttresultatet ble 8-1!

Om noen spillere skal trekkes frem etter denne kampen - vår største seier siden Norway Cup 2002 - må det være tomålsscorer Tarberg og assistkongen Lars. Begge dominerte angrepsspillet vårt, og de var også involvert i brorparten av målene. Få hadde trodd at vi skulle klare å hevde oss mot et Ullern 3-lag som er tippet på plassen over oss i serien etter festingen natten i forveien, men festen fortsatte på Korsvollbanen, og all gleden og kunsten fra glansdagene våre sprang ut i full blomst denne søndagen!

Det er fortsatt mange seriekamper igjen, men før vi tar fatt på neste oppgave i ligaen - den vanskelige bortekampen mot Huk - er det OBOS Cup-kamp borte mot Høybråten/Stovner. La oss for all del håpe at formen opprettholdes og at vi klarer oss litt bedre enn vi gjorde i fjor! Uansett, inntil videre kan alle som elsker Korsvoll med god samvittighet nyte den historiske seieren mot Ullern 3! Gratulerer, Junior 2!
Bildene: Over: Marius scoret for første gang i serien i dag, og vingen virker mer målfarlig i år enn før. Stilen er det heller ikke noe å utsette på. Under til venstre: Peder har virkelig funnet seg til rette på høyrevingen. Den nye posisjonen har resultert i mer offensiv involvering og mange målsjanser - i dag kom endelig hans første mål i den blå drakten! Under til venstre: Ola var helt kjørt etter hendelsene på Tryvann kvelden i forveien, men stilte opp som lagleder/supporter i pysj på sidelinjen. I tillegg hjalp han til med å pakke ned draktene etter kampen!

Her er den fulle å hele teksten som la grunnlaget for den rørende, men likevel meget inspirerende talen før kampen - hentet fra Detroit News Online

May 12, 11:47 PM EDT