Falch
Lausund
Innbyttere: Edvardsen, Gjerde, Hellum, Køltzow og Solberg.

Rustent, men godt!
Før kampen lå vi tre poeng foran Lommedalen, og da vi fortsatt var uten keeper et par timer før kampstart, så det ut til at gjestene i gult skulle klare å tette luken. Da bestemte heldigvis de gamle keeperheltene Eivind og Peder seg for å ta en omgang hver i buret, og alt lå til rette for en festaften i ruskværet på Korsvollbanen - avstanden ned skulle økes!

Vi startet friskt, og Ola og Mathias fikk mye fint å jobbe med i starten. Ola fyrte av et sleipt skudd, keeperen fikk en hånd på ballen, men Mathias klarte ikke å styre returen i nettet. Kjøret mot Lommedalens fortsatte i åpningsminuttene, og en opplagt Tarberg styrte spillet på midten sammen med den hjemvendte sønn, Espen, som endelig var tilbake i troppen. I et vakkert angrep der det meste foregikk på en-touch, kombinerte førstnevnte lekkert med Ola, før han lobbet ballen over en forvirret keeper. Vi jublet for det tidlige ledermålet, men dommeren fra Oslo Døve annulerte. Det var ikke greit å forstå hva han blåste for, for han hadde ikke bare nedsatt hørsel, han hadde talevansker og var i pensjonistalder også. Det er sporty å dømme når man er slik, men noe overraskende gjorde han faktisk en temmelig god jobb!

Jakten på det tidlige målet fortsatte, og til tross for rusk i forsvaret, greide vi å holde Lommedalen på avstand, og da Tarberg bestemte seg for å klemme til fra 25 meter kunne Ultras-klikken juble for 1-0 og Eiriks femte mål for sesongen! Skuddet var ikke videre velplassert, og keeperen burde nok ha tatt det til tross for en fin dupp mot slutten.

Lommedalen kom riktignok på et par farlige overganger, men med en såpass skapende midtbane som det vi hadde, var det foran Lommedalens mål det skjedde. Etter drøyt 20 minutter ble Mathias chippet igjennom, og med en forsvarer og keeper i ryggen dro han ballen rolig til siden og fikk vridd seg slik at han kunne vippe ballen inn til 2-0! Publikum var i ekstase, og håpet om storseier vokste da Edinho ble byttet inn halvveis i omgangen. Byttene vi foretok i første omgang skapte uheldigvis litt uro i starten, spesielt i den bakre fireren, og ved enkelte anledninger var det kun flaks og en særs dyktig Eivind som gjorde at vi klarte å holde nullen til pause. Innen 45 minutter var spilt hadde i tillegg Ola sløst bort et par store sjanser, samtidig som Edinho
hadde blåst ballen utenfor foran så å si åpent mål - unnskyldningen får være at dommeren hadde blåst for dytting.

I første omgang viste vi at vi var bedre enn gjestene, men 2-0 er en knapp ledelse, spesielt i vår liga, så her gjaldt det å holde konsentrasjonen oppe. Lommedalen gikk nemlig ut hardt i andre, men Amunds fart, Terjes rutine, Isaacs rå styrke og Peders keeperferdigheter var på plass slik at vi holdt tett.

Det meste var egentlig ganske rustent i dag, og på topp bommet vi tidvis komisk håpløst på store muligheter. Presisjonen var ikke på topp, og det var flere, deriblant spissene, som absolutt burde plusset på målkontoen sin et par ganger. Så, etter en lang målløs periode, kom endelig det befriende 3-0-målet! Eivind viste frem teknikk og overblikk da han skjøt flatt inn fra kanten. Espen kom stormende på et lurt løp, kastet seg frem og skled ballen i mål! Nydelig!
Bildet: Ola Gilen tok konsekvensene av det dårlige været og stilte opp i rød regnbukse! Muligens var han noe hemmet av dette, for mål ble det ikke i dag heller.
Bildet: Over: Ultrasbanden tok plass på sidelinjen også i kveld og skapte liv med taktfast klapping og høylytt brøling. Nederst: Ultras in action!
Nå var vi på hugget igjen, og Lommedalen-spillerne så ut til å ha gått tom for krefter. Køltzow fikk prøve seg på venstrekanten i dag, og etter et av mange lekre angrep mot slutten avsluttet han hardt fra skrått hold. Returen gikk til Espen som uten problemer dunket ballen i mål! Dessverre ble også dette målet annulert, og nå var det utvilsomt en feilaktig avgjørelse - Espen sto bak forsvaret da skuddet gikk første gang.

Etter at vi hadde brent et par saftige 45-sjanser, ble vi tildelt frispark på kanten av 16-meteren. Tarberg slo ballen perfekt inn, Eivind knuste alle i luften og stanget ballen kontant i nota med en dødelig heading! Et velfortjent mål for Eivind, som virkelig fikk vist seg frem både som keeper og ving i denne kampen.

Mot slutten var Lommedalens forsvar ganske flytende, og Lausund og Eivind hadde lekestue på hver sin kant. De helt store sjansene uteble, og dommeren blåste av - en fin 4-0 seier! Spillet var likevel ikke overbevisende i dag, og spesielt i forsvaret var innsatsen hos enkelte langt under vanlig standard. Dette må vi rette opp på de to treningene i neste uke, slik at ingen er rustne når vi tar i mot Jardar 2 fredag kveld - i dag er det nemlig flere forsvarere som kan sende en takk til to gode keepere - og helt til slutt bør vi alle sende stor takk til de 17 som stilte opp i ruskværet for å se kamp, ikke minst til Ultras-banden!