Falch
Karlseng
Innbyttere: M. Andersson, Lausund, Røysamb, Solberg og                   Winnæss.

Ny uavgjort!
Kampen mot Klemetsrud 2 viste seg å bli andre kamp i Kjelsås' vårturnering, ettersom det ble bestemt at 2-2-kampen mot Kjelsås 2 også skulle telle i den såkalte Vårserien! Denne gangen spilles det etter planen kun enkel serie, og med bare uavgjort fra første kamp, var det viktig å få med seg et godt resultat fra Mortensud! Det ble til slutt meget spennende...

Etter en lang kjøretur fant vi frem til Mortensrud kunstgress, og etter en god oppvarming startet vi kampen. Vi var ikke helt i slaget i starten, men enkelte gode inititiver vitnet om at dette kunne komme til å bli en fin kamp. Banen var stor, og hjemmelaget visste å utnytte seg av det. Klemetsrud 2 spilte mye fin fotball, og spillestilen bekreftet det de selv sa - de hadde drevet mye løpetrening i vinter. Den første store sjansen var det vi som fikk. Karlseng ble spilt fri helt alene på venstresiden, og han dunket til på halv volley fra hjørnet av 16-meteren. Ballen gikk over, og det spørs om han ikke burde ført den med seg videre. Like etter fikk Klemetsrud 2 et mål korrekt annulert for offside! Ola kom inn for Edinho etter et kvarters spill, og han tråkket til med en gang. Farten hans skapte store problemer for motstanderne våre, og vi hadde en god periode med mange fine dødballer og sjanser. Eivind hadde et par fine innlegg spissene nesten nådde, og Schwenckes cornere var dødelige! Sindre fikk en ball reddet på streken, mens Ola satte returen i tverrliggeren! Klemetsrud 2 kontret, og scoret bak en dekket Espen, som forøvrig gjorde nok en stor kamp i Jr.2-drakten!

2-0 kom noe senere, og det så lenge mørkt ut. Etter 35.minutters spill ble håpet tent, da Ola beinet en retur fra et Schwencke-frispark i mål! Resultatet sto seg til pause, og konklusjonen ble at Klemetsrud 2 hadde hatt det beste spillet størsteparten av tiden med mange fine veggspill og pasninger, mens vi hadde vært fullt på høyde med dem etter 25 minutters spill.
I andre omgang startet vi med en spennende utgangsformasjon. Alle spillerne samlet seg i en klynge, før alle stormet ut i posisjonene sine da dommeren blåste - det ville nok sett kult ut på tv!

Vi åpnet klart best, og vi kom tidlig til flere skudd, blant annet skjøt Lausund fra 15 meters hold. Det sleivete skuddet gikk rett i Mathias, men han fikk ikke kontroll på ballen, og keeperen fikk slått ballen ut til corner. Lausund fortsatte å spille meget bedagelig, og den avslappede spillestillen gjorde at Klemetsrud 2 glemte ham helt. Vi trodde at vi hadde fått kampen inn på vårt spor, men så skjedde det katastrofale - en ytterst sjelden fra Espen!
Bildet: Alle spillerne samles i en klynge før motstanderen tar avspark, før alle løper ut til sine respektive plasser når dommeren blåser i gang spillet.

Klemetsruds midtbanegeneral fikk stå upresset 40 meter fra mål, og han klinket likegodt til ballen med all sin kraft. Skuddet gikk rett mot Espen, men han sto litt for langt ute, og ballen dalte over ham og i mål! En tragisk scoring - 3-1!

Til tross for det demotiverende 3-1-målet sto vi på, og Mathias hadde to farlige volleyskudd som strøk stolpen etter henholdsvis et innlegg og en corner. Sekunder senere rundet Ola keeper etter et av sine mange rykk på venstresiden i angrepet. Han gjorde alt riktig, men sviktet totalt i avslutningsøyeblikket! Selv om målet var åpent og ingen av motstanderne våre var i nærheten skjøt Ola ballen i tverrliggeren! Mathias var dessverre for langt inne til å nå returen, og Klemetsrud fikk klarert.

Heldigvis fikk vi den nødvendige 3-2-reduseringen i neste angrep. Lausund lurte seg oppover banen i fint driv, og med et elegant skudd i nettaket scoret han sitt første mål for sesongen! Nå fikk vi blod på tann, og presset var stort! Vi hadde flere giftige dødballer, mens Klemetsrud var farlige på kontringer og overganger med sinde tekniske finesser. De driblet seg inn i feltet, men en dyktig keeper og et solid forsvar anført av Schwencke og Terje, som hadde fått prøve seg litt på sentral midtbane de første 20 minuttene uten videre suksess, ryddet opp med glans!

En høy langpasning skapte kaos i Klemetsudforsvaret i det 80.minutt, Ola jaget ballen helt inn og stresset keeperen til å feilberegne spretten. En usikker og redd keeper nølte i møtet med panservognen Ola, som avanserte forbi og trillet ballen i det åpne nettet! Utligningen var et faktum - 3-3! Vi presset intenst for å få det avgjørende målet, men dessverre gikk lyset fem minutter før slutt, og kampen måtte avsluttes før vi rakk å sette inn Edinho i sluttspurten. Spissfunnet fra fjorårssesongen hadde nemlig forblitt på benken etter eget ønske etter at han ble byttet ut, men nå var han altså klar igjen - tenk hva han kunne ha fått utrettet på de siste minuttene!

3-3 var likevel et respektabelt resultat, for ryktene fortalte at Klemetsrud 2, i det minste flere av spillerne, egentlig hørte hjemme i 2.divisjon - divisjonen der Korsvoll Jr.1 holder til! Uavgjort borte mot et såpass godt lag er uansett sterkt, og det var godt å se at vi fungerte bedre offensivt enn mot Kjelsås 2. Sindre og Eivind var motorer på midten og briljerte med både teknikk og overblikk, mens Ola nærmest var et angrep alene! Forøvrig er det verdt å nevne at førsteårsjunioren Sondre Winnæss spilte sin første skikkelige kamp på juniornivå, samt at en skadet Schwencke brukte opp den siste isposen vi hadde allerede i årets andre kamp. Med årets underskuddsbudsjett spørs det om vi har råd til nye, men om vi spillemessig fortsetter i samme spor som mot Klemetsrud 2, spørs det om det ikke blir et par nye isposer også!