Lausund
Falch
Innbyttere: Sangnes og Røysamb.

Jevn affære!
Etter et kun et par middelmådige vinterøkter sammen med FC Nordre Aker, var det ingenting som tydet på at vi skulle klare oss spesielt godt mot "nye" Kjelsås 2 som var på jakt etter revansje etter at vi knuste et av deres to lag i finalen i Høst-turneringen i november i fjor. Så å si alle de gamle 88-spillerne til Kjelsås ga seg dessverre etter finaletapet, og vi møtte en ny, kjapp og teknisk Kjelsås-utgave denne kalde søndagen på Domus Athletica.

Til tross for influensa og vinteridrett fikk vi etter hvert problemer med å stable et ålreit lag på beina. Heldigvis stilte de tidligere G90-guttene Christian, Magnus, Olav og keeper-Espen opp sammen med gode gamle Gunnar Sjølie. I tillegg var Schwencke med som stopper, en oppgave han løste perfekt sammen med sin gode venn, prøvespilleren Thomas Arnulf. På venstreback fra start spilte Christopher Køltzow, en spennende prøvespiller med en stor fortid i Heming. Lausund og Falch startet på topp, mens Marius overlot høyresiden til Magnus og tok plass på venstrekanten. Ola fikk problemer med toget hjem fra Sandvika og var ikke på plass før til 2.omgang, mens Sindre kom midtveis i første.

Selve første omgang var ikke mye å skrive hjem om. Ballen gikk frem og tilbake mellom to rustne lag, og det var tydelig at flere av spillerne ikke hadde rørt en ball siden cupfinaleseieren i fjor. Kjelsås 2 hadde et visst overtak, uten at de klarte å komme til de helt store sjansene. Etter å ha spilt i 30 minutter uten å ha skapt noe, eksploderte vi plutselig offensivt. En nyfrisert Mathias ble spilt fri og dunket ballen steinhardt i tverrliggeren, ned på streken og ut fra kanten av 16-meteren! Midtbanen snappet opp ballen, og spissene samarbeidet godt i feltet før Andreas fikk ballen på tre meters hold. Han klarte ikke å stokke beina sine, og hele sjansen ebbet ut i et innkast. På kastet var det en ren brytekamp i feltet, før unge Olav Ingvaldsen fikk vendt opp og skutt! Ballen gikk via en forsvarer og i nettet til stor glede for Korsvollfansen som hadde tatt turen ned til Domus! 0-1! Resten av omgangen forløp uten de helt store sjansene, men det er verdt å nevne at Schwencke storspilte og viste stor innsatsvilje da han stupheadet ballen ut og dermed avverget en farlig situasjon.
Bildet over: Det var hard kjemping om ballen i Kjelsås' felt, og "nye" Kjelsås 2 markerte seg med utstrakt bruk av ufine metoder. Under: Magnus Roterud header inn 0-2 på corner!
I pausen kom vi etter råd fra daglig leder, Dag Ingvaldsen, frem til at vi måtte ta oss bedre tid med ballen og roe ned spillet for å styre spillet. I åpningsminuttene gjorde vi det, og vi vartet opp med flere flotte kombinasjoner da vi rullet opp et vakkert angrep på venstresiden.

Ola hadde som sagt omsider kommet frem til Domus, og han brøytet seg frem på topp og skapte en rekke store sjanser og cornere. Etter drøye 65.minutters spill raget Magnus Roterud, som hadde spilt godt på vingen, høyest i feltet og stanget inn 0-2 med et knallhardt hodestøt!

Det så ut til å gå mot en fin start på året, og vi var nær ved å øke ledelsen. Ola hadde et skudd fra død vinkel, Gunnar rotet bort en stor mulighet da han kastet seg innenfor 16-meteren, og på dødballer var det kun marginer som gjorde at det ikke ble flere mål.

Mot slutten giret Kjelsås 2 opp, men Espen sto solid! I det 86.minutt kom likevel reduseringen på et skudd der forsvaret skjermet ballbanen, og dessverre klarte samme mann å utligne på et nesten identisk skudd to minutter senere. Dermed ble det 2-2 i årets første kamp - et på alle måter rettferdig resultat, men likevel en sur opplevelse etter at vi rotet bort seieren i sluttminuttene. Det er mye å rette på frem mot seriestart, men heldigvis er det mange kamper og treninger å gjøre det på!