NIH 18/9-2007
Jardar 2 - Korsvoll 2-5 (2-2)
Dommer: Aleksander Omtvedt
Tilskuere: 3
Mål: Mathias Falch 2, Daniel Ramberg 1,        Johannes Blåsternes 1 og Eirik        Garnås 1.
Gule kort: Johannes Blåsternes 1 stk,        Jon Stavnsborg 1 stk, Sten Jacobsen        1 stk, Ola Røysamb 1 stk,

Kaldt, men godt!
Kampen mot Jardar 2 ble fremskyndet og flyttet til kalde NIH på grunn av lystrøbbel på bærumslagets hjemmebane, og Aleksander Omtvedt måtte kle seg i svart og finne frem fløyten. Femmålsscoreren Mathias ble noe overraskende vraket fra start, men gledelig var det at både Ola. Rasmus og en bebartet Daniel var tilbake i elleveren!

Gau fikk forøvrig oppdraget som målvakt kun 50 minutter før kampstart, men den rutinerte keeperen lot ikke det påvirke prestasjonene, og han satte seg i respekt med faste og bestemte inngripener i startfasen. Rasmus fikk en god skuddmulighet etter flott spill da det var spilt fem minutter, men han traff ikke helt rent på ballen. Forsvaret vårt trengte litt tid på å bli vant med hverandre, og hjemmelaget utnyttet dette. Klønete klareringer førte til 1-0, og da markeringen og forskyvningen sviktet igjen noe senere, så det ut til å bli en særdeles mørk aften på NIH.

Mathias kom inn på topp, og med formspissens innhopp ble det straks mer gnist i angrepsspillet. Johannes hadde allerede fyrt av et par langskudd etter 2-0-målet, men først da Mathias jaget en lang ball igjennom fikk vi reduseringen vi trengte. Pendleren ventet til det rette øyeblikket før han med utsiden av venstrefoten lempet ballen over i motsatt hjørne til høyre for keeperen! Nå spilte vi festfotball, og Isaacs mange gode offensive raid viste at han har hatt en enorm utvikling i løpet av høsten.

Dommer Omtvedt kom til tross for kontant dømming hyppig i fokus, for eksempel da han ga Johannes gult kort for sesongens reneste takling, for så å la samme mann fortsette på banen etter en hårreisende takling i leggen på en motstander. Johannes fikk attpåtil frisparket i samme situasjon, og Jon valgte å spille fair da han bare skjøt frisparket utover sidelinjen. Dommeren aksepterte ikke dette, og også Jon fikk se det gule. Merkelig dømt, men Ola fulgte opp med å trille ballen inn til keeper da frisparket ble tatt på ny.

Etter nærmere 40 minutters spill driblet han seg forbi flere forsvarere ute på høyrekanten, fosset ned til dødlinjen og la et utsøkt innlegg inn i feltet, der Mathias slapp ballen videre til makker Daniel, som på bakre stolpe kontrollert la ballen til ro i mål - hans tredje for året!
Frem til pause kunne vi gått opp i ledelsen flere ganger, blant annet burde Garnås og Sten truffet litt bedre på sine langskudd, samtidig som Mathias både burde headet inn en corner, samt tatt seg bedre tid da Daniel flikket ham fri i omgangens siste angrep. Pausen var kort og kald, men i andre omgang startet vi som et fyrverkeri, og Jardar 2 rakk aldri å skjønne hva som traff dem! Vi stjal ballen fra Jardar 2 øyeblikkelig, stormet frem, og midtbanegeneralen Johannes kjørte tunnell på sistemann og bredsidet inn ledermålet med iskald presisjon bare 50 sekunder etter avspark!

Garnås og Johannes var overlegne på sentralen, og Peder tilførte ny kraft på venstrekanten, mens Sten briljerte på høyresiden. Sten hadde flere harde dueller mot en av Jardars vinger, og til slutt smalt det, og de to røk i tottene på hverandre. Ola løp over halve banen for å rydde opp, og selv om det hele endte i et fleipete liksom-slagsmål
Bildet: Johannes og Mathias fortsetter den suksessfulle pendlingen fra Skarnes til Oslo for å få med seg kampene, og etter dagens innsats kunne de nok en gang nyte en real bensinstasjonspølse på vei hjem med god samvittighet!
da de to kamhanene var skilt, valgte Omtvedt å vise det gule kortet til hele gjengen. Noe senere fikk en Jardar-spiller nok av den tidvis uortodokse dømmingen, og han ga Omtvedt en skyllebøtte, og med det ble hjemmelaget selvsagt redusert til ti mann. Omtvedt ga gult først, så rødt, og glemte at spilleren ikke hadde kort fra før. Jardar 2 protesterte, men en myndig Omtvedt forklarte at den slags munnbruk uansett var uakseptabelt - en korrekt avgjørelse.
Jardar 2 kan ikke sies å være et veltrent lag, og vi var dem faktisk fysisk overlegne, noe som kombinert med overtallet resulterte i gode angrep. Jardar 2 var riktignok ikke helt ufarlige, men godt stopper- og keeperspill sørget for at vi holdt tett, og da Mathias i sann Brattbakk-stil luktet et tilbakespill og snappet ballen var det hele avgjort. Spissen løp fra forsvaret og skjøt hardt og nådeløst ned i venstre hjørne - 2-4!

Peder serverte fine innlegg fra venstre, og Daniel ble nesten litt for rolig da han skuslet bort to gode muligheter. Garnås hadde misset både med hodet og foten etter gode innlegg, men da han fikk sjansen fra 20 meter like før slutt skjøt han nærmest hull i nettet! Ballen gikk midt i mål, men det var såpass hardt at de fleste keepere ville fått trøbbel med å stoppe det.

Lyset begynte å slukne på NIH da Omtvedt blåste av, og vi kunne juble for en ny seier og for at vi endelig brøt
Bildet: Målscorer Johannes jubler sammen med gladgutten Henrik Ferner - en ekte supporter som elsker Junior 2 av hele sitt hjerte. Etter dagens seier valgte den muntre tilhengeren i sann supporterånd å trekke frem det kollektive storspillet. Junior 2 er virkelig blitt et lag å være stolt av og glad i!
den magiske 20-poengsgrensen i serien! Igjen hentet vi opp motstanderens tidlige ledelse, og vi beviste med det hvilken viljestyrke, hvilket humør og hvilke ferdigheter som bor i laget. Onsdag om en uke avslutter vi serien med hjemmekamp mot opprykksjagende Haslum 2, men med den formen vi er i om dagen kan det fort bli mer spennende enn forventet på Korsvollbanen - vi skal uansett gi fansen en stor opplevelse i vår siste offisielle juniorkamp!