Dellemyr
Falch
Innbyttere: Garnås og Nordby

Ned på jorden igjen!
Huk er et lag som tradisjonelt sett feier all motstand av banen hjemme på lille Bygdøhus, men som går på stygge smeller på bortebane. Med Lars tilbake på banen og comeback-helten Johannes Blåsternes i spissen håpet vi på tre poeng i denne kampen, noe som var helt nødvendig om vi skulle ha en sjanse på tredjeplassen i serien.

Det ble dessverre tynt med oppvarming før kampstart, samt en del kaos rundt startelleveren da både Isaac, Gaute og Ola ikke dukket opp. Heldigvis sto Pelle og Sindre frem og ofret seg for laget da de sa ja til å spille stoppere, og den bestemte dommeren startet kampen etter en i overkant lang tale foran lagene. Huk åpnet med å pumpe baller oppover, mens vi fikk en kjempesjanse da Sten så å si var alene igjennom da han ble holdt av en forsvarer. Sten stoppet opp, men burde definitivt fortsatt siden dommeren ikke hadde fått med seg regelbruddet.

Ti minutter ut i kampen tok Huk ledelsen etter håpløs markering på et frispark, men heldigvis slo vi tilbake øyeblikkelig da Lars løp ballen i mål etter et fint angrep! Et nydelig mål fra spissen som i år har slitt en god del med skader. Kampen bølget litt frem og tilbake, og snart måtte Sten forlate banen med skade. Garnås kom inn på sentralen, samtidig som Sindre N. kom inn for Hansi og skjøv Sindre S. ut på backen. Da det var spilt i drøye 30 minutter fikk Huk frispark omtrent 25 meter fra mål. Skuddet gikk rett på Espen, men den ellers så stødige keeperen gjorde en sjelden tabbe og fomlet ballen i mål.

Vi jaget utligning, men Huks bunnsolide og kompromissløse stopperpar taklet og headet unna alt som kom. Johannes hadde et par langskudd, men presisjonen var ikke god nok. I vårt bakre ledd hadde ikke Omtvedt sin beste omgang, og et tragisk klareringsforsøk resulterte i 3-1 til Huk - flere mål ble det ikke før pause.

Vi startet andre omgang med høyt press og fine forseringer, og selv om Huk kom på enkelte farlige visitter, var det vi som styrte nå. Lars virket giftig og pigg, og etter at vi la om til 3-5-2 da Hansi måtte dra, banket han inn sitt andre for dagen - en viktig redusering! Til nå hadde kampen egentlig vært ganske tam og tafatt, men nå kokte det på Korsvollbanen! Sindre S. fikk gult kort for å slenge en ufin kommentar til Schwencke på sidelinjen, mens Sindre N. fikk se det gule for å spille med klokke. Huks brutale spiss, som allerede hadde fått gult kort for å stemple dagens Korsvollgutt, Pelle, i låret, ga seg ikke med det, og la samme Pelle i bakken før han knuste ballen i nettet uten at dommeren reagerte på nedrivingen.

Johannes var ikke fornøyd med egen innsats denne fredagskvelden, og kastet seg inn i taklinger med dødsforakt - noe som selvfølgelig førte til gult kort. Det kunne og burde blitt en annen farge på kortet, men Johannes fikk til tross for flere hasardiøse tofotstaklinger forbli på banen ut kampen. Huk satte den definitive spikeren i kista helt på tampen, og vi gikk av banen med nok et stygt tap. 2-5 hjemme mot Huk var unødvendig, for Huk er ikke så forferdelig gode på stor bane, men dessverre var ikke innsatsen, humøret og intensiteten på topp i dag. Nå får vi bare legge dette bak oss og restituere oss frem mot søndag, så skal vi vise Høvik hvor gode vi egentlig kan være!

Bildet: Johannes og Mathias kom nok en gang kjørende fra Skarnes for å spille kamp, og turen tilbake ble tung og lei. Da gjorde det godt med pølse og bensin på Statoil!