Andersson
Innbyttere: Bakkerud, Lausund, Nordby, Omtvedt og                    Røysamb.
Korsvoll (4-4-2):

Marerittet!
Gjennom hele sommeren i fjor så vi frem til å knuse Ready 3 i høstens første seriekamp - da tapte vi 1-2 hjemme etter å ha ledet til pause. I år gledet vi oss fælt til å møte Heming 2, et helt middels lag som vi slo 4-0 i vår. Kampdagen kom, men hvem var alle de nye Heming-spillerne med teknikk og ferdigheter som kom til Korsvollbanen, og hvor var det blitt av guttene vi banket i vår?

Heming 2 åpnet kampen med mye godt samspill og frekke tekniske finesser, men etter hvert kom vi i gang, og anført av en stor Garnås på midten, jobbet vi oss inn i matchen. Det var knyttet store forventninger til den hjemvendte Korsvoll-legenden Johannes Blåsternes, og han satte seg tidlig i respekt blant motstanderne med god ballkontroll og hasardiøse taklinger - noe som raskt ga ham et velfortjent gult kort. Johannes sto også bak vår første sjanse, men innlegget mot makker Falch ble ikke presist nok, og Heming 2 fikk klarert.

Heming 2 stilte med en sterk midtbane, og vi ble tidvis løpende i mellom på midten, og til tross for flere susende taklinger og pasninger, nådde dessverre ikke den ferske studenten Sten opp til sitt normale nivå på sentralen. Positivt var det at Sondre W. og Hellum begynner å få i stand et godt samarbeid på høyresiden, og det defensive arbeidet deres i første omgang var upåklagelig! På motsatt side fikk Marius servert flere baller av både Isaac og Garnås, og det var gjennom denne kanten, samt gjennom midten, at vi var giftigst de første 45 minuttene. Mathias hadde et ålreit skudd like over etter et fint veggspill, og det var egentlig en av ytterst få muligheter de første 20, for på motsatt side slet Heming 2 med å bryte gjennom vår backrekke.

Mathias forlot banen etter 20 minutters spill og ble erstattet av Lausund, som for anledningen stilte med en nytrimmet bart. Seks minutter senere hoppet spissen inn igjen på banen for å gjøre en liten gjesteopptreden på venstrevingen da Marius måtte ut for å knyte skolissene sine - det skulle vise seg å være et lykketreff! Minuttet etter slo Garnås ut til Mathias som kjapt slo inn mot Johannes. Han fikk ballen opp i luften, og Lausund viste stor ro og vilje da han brøytet seg frem i feltet og skjermet av forsvaret. Mathias stakk inn fra siden og fightet seg forbi bakerste mann og dunket ballen over i lengste hjørne med venstreslegga før han byttet på ny! 1-0!

Lausund var virkelig i siget nå, det var jo tross alt hans siste seriekamp før han tar turen til Hallingdal Folkehøyskole, og han fulgte så definitivt opp kjempekampen han hadde mot Junior 1 - trønderkopien fintet bort den ene etter den andre, jobbet godt og viste attpåtil frem et sjeldent rykk! På tampen av første omgang slo Lausund en elegant stikker mot Johannes, men han skjøt både for tidlig og med feil fot, og skuddet strøk stolpen. 1-0 ble dermed pauseresultatet, og det gledet de fremmøtte på tribunen!
Andre omgang startet vi med sambafotball og selvtillit, og det tok ikke mer enn 40 sekunder før Lausund rykket igjen! En temposvak forsvarer måtte ty til ufine midler, og Lausund gikk noe lett i bakken inne i feltet! Dagens dommer, som flere ganger i løpet av kampen kom med nytolkninger av reglene, vinket arrogant spillet videre...

Vi angrep videre, og de neste 30 minuttene kunne og burde vi avgjort. Johannes sleivet fra skrå vinkel da han kom alene mot keeper etter fine soloprestasjoner, Garnås skjøt for løst etter et godt raid, Lausund manglet den siste touchen foran kassa, mens Mathias gikk litt for langt før han heller ikke traff like rent som i første. Samtidig ble frisparkene våre altfor løse og ufarlige. Da var det bedre med et par cornere, der Ola en gang ikke trengte å gjøre mer enn å sette frem en fot, noe han ikke maktet å gjøre etter en hard fadderuke.
Bildet: Marius, Sten, Garnås, Johannes og Lausund kan ikke tro at vi er i ferd med å tape kampen.

Presset vårt var godt, men så våknet Heming 2 litt. Vi var mektige defensivt, spesielt på dødballene, men og rett etter at vi hadde skuslet bort nok en sjanse, fikk en av kantene deres plassere ballen bak en utmanøvrert Espen etter flott samspill. Kort tid etter kom bortelaget på nok en kontring, og ettersom forsvaret vårt rygget rett inn i 16-meteren, fikk de grønnes midtbanestjerne upresset klinke ballen til høyre for Espen fra omtrent 18 meters hold. 1-2! Skandale! Vi kastet alt vi hadde i angrep, men nå slo uflaksen til igjen. Først forsvant Johannes ut etter en hard duell, før Jon, som nå var skjøvet opp på topp, ble meid utover sidelinjen. Med en benk som på dette tidspunktet i kampen var meget tynn offensivt, klarte vi ikke å utligne, og Stens desperate forsøk fra 30 meter var det nærmeste vi kom.

Dermed presterte vi å kopiere fjorårsmarerittet mot Ready 3 - 1-2-tap hjemme mot et av seriens svakeste lag.
Som i fjor ledet vi til pause, som i fjor var Johannes gjest, som i fjor burde vi avgjort og som i fjor var det veldig tungt. Fjorårsskandalen ble etterfulgt av en fryktelig lang tapsrekke, og vi vant ikke en kamp igjen før Høstturneringen ble sparket i gang - la oss håpe at historien ikke gjentar seg videre, og at dette kun var et lite feilsteg på veien mot en flott Junior 2-høst!