Lausund
Innbyttere: M. Andersson, Ramberg og Winnæss.
Ubenyttet reserver/tilskuer: Gaudernack.

Stor fotball!
Tapet mot Ready 2 i serieåpningen var vår ellevte kamp på rad uten seier, og ettersom flertallet av spillerne hadde reist på russetreff i Stavanger, trodde mange at vi skulle forverre statistikken borte mot bunnlaget Heming 2. Inspirasjonen fant vi i Odd Grenland, siden de gikk tomhendte av banen i elleve kamper på rad i Tippeligaen, før de omsider vant mot Aalesund nylig. Kunne vi klare å kopiere Skienslaget?

Håpet vårt var å unngå det etter hvert så vanlige tidlige baklengsmålet før to spilte minutter, og det så lyst ut, for innen publikum hadde rukket å sette seg, hadde både Ola og Mathias brent to store sjanser. Heming 2 kom riktignok på en farlig kontring like etter, men Espen fulgte opp strafferedningen fra forrige kamp med nok et sprekt tigersprang. Heming 2 kjempet seg oppover høyrekanten noe senere, men Håkon Hellum var våkent med og rappet ballen, slo en lang ball opp, og Lausund vant hodeduellen og headet ned til Mathias som fosset gjennom på venstrekanten og klinket til med yttersiden av venstreslegga fra kanten av 16-meteren. Skuddet var ikke hardt, men ballen fikk en fin bue og lekker skru og seilte rundt en overrasket keeper og inn i nettmaskene! 0-1! For en gangs skyld fikk vi det første målet, og gleden var selvsagt stor!

Fra målet og ut var det, kanskje litt flåsete sagt, bare et lag på banen! Tidvis rundspilte vi Heming 2 etter alle kunstens regler, og det er lenge siden vi har fått til så mange flotte angrep og kombinasjoner. I første omgang ble det kanskje litt for forutsigbart med for mange lange baller, men Heming 2s forsvar taklet det ikke likevel. Lausund og Sondre L. terroriserte hver sin kant, og sjansene kom på løpende bånd. Eirik driblet mye og godt, men skuddene med de nye skoene traff ikke mål, Sten, som fikk æren av å være kaptein mot sine gamle lagkamerater, eide midtbanen, og han var også mannen bak flere svære muligheter. Ola Gilen kunne puttet fire mål før han ble byttet ut midtveis i første, og inn kom tanksenteret Daniel. Det første han gjorde var å somle bort en 100%-sjanse da han sto upresset foran keeper, men minutter senere la Sondre W. inn fra høyre, og unge Ramberg møtte det vakre innlegget perfekt med pannebrasken og styrte inn 0-2 med en teknisk meget godt utført heading! Samme mann kunne og burde headet inn 0-3 på en corner før pause, men til tross for utallige gode forsøk, sto det kun 0-2 til pause. Sesongen til nå tatt i betraktning var vi ikke akkurat misfornøyde med det!

I andre omgang fortsatte vi i det samme sporet, men nå fremsto vi som et mer spillende lag. Ballen gikk fint frem og tilbake innad i laget mellom de ulike lagdelene inntil mulighetene bød seg, og vingene, samt spissene fikk mange fine baller og påfølgende gode sjanser etter strålende gjennomspill fra midtbanestjernene våre.
Ola var nok den som hadde flest sjanser, men de gangene mottaket endelig stemte, ble ikke skuddene presise nok.

Men mål skulle det bli. Mathias lurte forsvaret og kjørte bånn gass mot keeper da han brutalt ble klippet ned av bakerste mann. Dommeren, som til far å være var helt ålreit, kunne ikke unngå å peke på straffemerket. Mathias tok straffesparket selv, sendte keeper til feil side og satte spikeren i kista med et solid spark til høyre i mål. 0-3! Hat-tricket kunne bli fullført i neste angrep, men skuddet ble parert av keeper. Ola jaktet sitt første, men traff kun stengene. En gang kom ballen rett ut i feltet igjen, men der sto Sten klar, og midtbanedynamoen satte kontrollert inn 0-4 mot gamleklubben! Storartet! Heming 2 mente at ballen hadde gått i hjulet på siden, men det er forløpig ikke kommet inn bildebeviser eller øyenvitner som kan bekrefte dette.
Uansett, med 0-4 tok vi årets første seier, faktisk den første tre-poengeren siden november i fjor, og den første seriekampen som endte i seier siden mai i fjor! Sondre W., Daniel, Mathias, Eivind, Ola og ikke minst Marius skulle økt ledelsen, og det ble etter kampen sagt spøkefullt at sistnevnte kunne scoret fem selv hvis skuddene hadde sittet og egoismen ikke hadde vært så stor, eventuelt fått seks målgivende pasninger til de som ventet foran kassa da han skjøt. Det er ikke meningen å henge ut Marius, som gjorde det bra nettopp ved å komme i disse posisjonene, men vi har alle et forbedringspotensiale i å bli flinkere til å spille fra oss ballen, spesielt i angrep. Det blir viktig når vi møter bedre lag, for da kommer ikke målsjansene like ofte som mot stakkars Heming 2. Det smakte likevel godt med seier igjen - gratulerer med dagen til alle som digger Junior 2!
Bildene: Over til venstre: Trivelig på sidelinjen etter kampen, og Sten, Marius og Lausund feirer med den ivrige supporteren Big Joe. Over til høyre: Ola Gilen ringer fornøyd hjem og forteller om seieren, samt at han ønsker seg en ny fotball så han kan øve på avslutninger i hagen.