Falch
Sæter
Innbyttere: Dolve, Enggrav, Glomlien, Jacobsen, Lausund,                   Nævestad, Røysamb og Schwencke.

Avskjedskamp!
På dagen syv måneder etter cupfinaleseieren mot Kjelsås, var det klart for sommeravslutning/avskjedskamp mot vennskapsklubben vår FC Nordre Aker for alle som forsvinner til høsten på grunn av militærtjeneste og studier. I pøsende regnvær var det flere som dessverre representerte Junior 2 for siste gang, men gleden og engasjementet var som alltid tilstede i dette klassiske lokaloppgjøret!

Selv om både Terje, Dolve, Vegard, Sondre S., Magnus, Edinho og Eivind med all sannsynlighet spilte sin siste Junior 2-kamp, var det også gledelig å se at et nytt fjes var på plass på Korsvollbanen til denne kampen - keeperen Stein Ringstad, som til daglig tjener til livets opphold i Ready, er på klubbjakt, og viste at han kan bli en solid forsterkning foran høstsesongen om han velger å signere for oss.

Midtbanen vår var temmelig tynn i første omgang, men Tarberg ofret alt og dro lasset, samtidig som både Lille-Sondre og Gunnar gjorde det greit i uvante posisjoner. Bak ryddet Terje og Eivind opp, og Stein hadde et par flotte redninger. Tarberg hadde kampens første sjanse, men Gau avverget, og like etter sendte FCNAs store profil, Eirik Garnås, bortelaget i føringen med et hardt og kontant skudd fra 8-meters hold. Det var mange harde dueller og høy innsats i åpningen, og dagens kaptein, Tarberg, som før kampen fikk utdelt prisen for Årets Spiller 2006, rullet opp angrep etter angrep. Etter et kvarters spill fikk vi uttelling, da Gunnar slo et perfekt frispark inn fra høyresiden, og Mathias knuste Jonas Meier Strømme og Gau i luften og stanget inn 1-1!

Minuttet etter var en giftig Mathias farlig frempå igjen, men Gau fikk en hånd på det susende volleyskuddet fra drøye 20 meter. Edinho var som alltid lur og god, men avslutningene var ikke like treffsikre som vanlig. Etter 28.minutter kom Vegard inn på topp, og den legendariske avslutteren kunne fort skutt fansen til himmels med sin første ballberøring, men han sleivet og traff ballen med leggen da han fikk servert en fin 45-pasning.

På motsatt side av banen kom Dolve og Gaute inn på backen, og førstnevnte, som snart setter kursen for Danmark, slo i kjent stil til med oppofrende forsvarsspill og tvilsomme taklinger. Stein hadde et par gode redninger og flotte utspill, men til slutt måtte han se nok en ball trille inn i nettmaskene - et mål signert Jon. FCNA gikk dermed til pause med en 2-1-ledelse, men foran andre omgang hadde både Sten og Peder ankommet Korsvollbanen, og det ga oss nytt håp foran de siste 45 minuttene.

Midtbanen var nå mer stabil og rutinert, men temperaturen på banen steg, og det tok ikke lang tid før Peder pådro seg gult kort for en saftig takling. Flere små dommerfeil og gjentatte bomforsøk gjorde at frustrasjonen steg, og FCNA ropte på det røde kortet da Sten "dyttet" Magnus Krogstad overende. Omtvedt nøyde seg med det gule. Også Gaute levde farlig da han skjelte ut Omtvedt etter et feildømt innkast, og også han ble belønnet med et gult kort. Det hele toppet seg da også Mathias fikk se det gule kortet - en lagstraff fordi vi kollektivt klagde på et par heller tvilsomme offsideavjørelser.

I mellomtiden hadde Stian Lillelid ført FCNA opp i 3-1, og det så mørkt ut. Tarberg driblet seg forbi det som var av forsvarere flere ganger og tok seg inn i feltet, men han burde nok ha skutt tidligere, for det hele ebbet ut i ingenting. Vi presset FCNA hardt nå, og kom vi med en enorm angrepsbølge, og til slutt kunne Peder smelle ballen opp i nettaket forbi en utspilt Gau.

FCNA, som kun hadde en innbytter, virket slitne nå, og vi jublet for 3-3 da Mathias skled et skrått Tarberg-skudd i mål ti minutter før slutt. Omtvedt
Bildet: Dommer Omtvedt kom som vanlig i fokus. Kortene satt fortsatt løst, men han viste at han har utviklet seg som dommer siden sist.
valgte å annullere målet for offside, og i stedet kontret FCNA inn 4-2 ved den hjemvendte helten, BP Bjerke.

Silkefot og Ola ble dyttet opp på topp mot slutten, men FCNA fikk ryddet opp hver gang, og dermed ble det en trist sorti på banen for flere av våre store profiler.

Humøret kom likevel kjapt tilbake, for i garderoben ventet en kasse med Fontana-brus, gratis treningsklær fra landslaget og pokaler fra Høstturneringen! Selv om derbyspøkelset lever videre i kampene mot FCNA, gir vi oss ikke, og de av oss som kan spille videre etter ferien, skal gjøre alt vi kan for å få tatt skalpen til FCNA før sesongen er over, samtidig som vi skal blø for drakten i kampen for en medalje i serien!