Edvardsen
Sæter
Innbyttere: Falch, Fodnes, Lausund, Røysamb og Sangnes.

Skam!
Vårens tredje oppgjør mot våre hyggelige naboer, FC Nordre Aker, selve generalprøven foran seriestart, ble en direkte fryktelig forestilling. De drøye 19 fremmøtte som hadde møtt frem på Korsvollbanen i aprilsolen ble vitne til to slappe lag, mye merkelig spill, mange mål og en ujevn dommer. Det høres kanskje ut som en fin kamp, men nei da, sett med Korsvolløyne var dette intet annet enn trist!

Hvor skal man begynne et referat etter en slik begredelig oppvisning i "fotball"? Det er ikke vanskelig, det er bare å følge malen - vi startet slapt, og dessverre klarte ikke et vaklevorent forsvar å stoppe FCNA da de stormet frem og satte inn 0-1 bak en sjanseløs Espen i mål. Det var forøvrig en temmelig sjansefattig første omgang, men Lars Dellemyr gjorde alt rett den gangen han fikk sjansen, og han sendte av gårde en torpedo av et skudd som Gau aldri rakk å se før ballen omsider la seg til ro i nettet! Et nydelig mål av målgrossisten Lars!

FCNA hadde det meste av spillet, for vi knotet det stort sett til for oss selv uansett hvor vi mottok ballen. FCNA puttet 1-2 etter et av utallige angrep langs vår åpne venstreside, ganske fortjent egentlig, før en av lørdagens største prestasjoner fant sted! Håvard fra fotballfamilien Moen fikk ballen nede på dødlinjen etter et kast, og fra dødvinkel klinket han til med godfoten, og ballen suste i en nærmest umulig bue bak Gau! Glem Marco van Bastens fulltreffer på 80-tallet, dette var ti ganger vakrere! Med 2-2 tentes et lite håp, for med to mål på det som knapt kan kalles en kvalifisert sjanse til sammen vitnet om flaks og gode marginer, men akk, gleden var kortvarig. Like etter falt Poppe fra FCNA i feltet vårt, og dommeren blåste straffe! Billig er ordet, men Eirik Garnås viste ingen nåde og var like treffsikker som i forrige nabooppgjør!

Kort tid etter sto forsvaret vårt på en snorrett linje, og de satte FCNAs angripere i offside - sterkt! Dessverre hjelper det ikke med slike flotte offsidefeller når dommeren mener at det ikke er offside hvis spillerne til det forsvarende laget stopper opp når motstanderne deres angripere - det var nettopp det som skjedde. Våre spillere stoppet da de hadde satt Poppe og Rummelhoff i offside, avblåsningen kom aldri, og med et fem meters forsprang fikk de to spissene en enkel jobb alene mot Espen. Dette førte til at Espen tok en Jarstein, og i pausen lot han Gunnar ta plass mellom stengene på grunn av den hårreisende dømmingen. Dommeren var på ingen måte en ny Nima Dini eller Idan fra Sagene 2-kampen, men for et lag som ikke har vunnet på ni kamper og stadig møter veggen, er selv den minste feil provoserende.

Vi prøvde å nullstille oss etter den tafatte 1.omgangen, og kraftpluggen Ola fikk prøve seg litt på topp i starten av andre. Skaden hans var uheldigvis ikke leget helt, og han fikk ikke utnyttet farten eller styrken sin før Edinho kom inn igjen. Vi hadde antydninger til godt spill i omtrent ti minutter, men så måtte Gunnar hente ut ballen av nettet. Forsvarsrekken vår med Terje i spissen pleier vanligvis å være en stabil gjeng, men i dag leverte de årsverste, og straks sto det 2-6.

I kronologisk rekkefølge la vi etter hvert om til 4-3-3, 3-4-3 og det som til slutt ble 3-1-6. Og det med marginer og flaks i første omgang var nok ikke det likevel, for en situasjon som beskriver hele Korsvoll Jr.2 for tiden var da Lars hadde et fint innlegg inn mot Mathias og Håvard. De to fikk stå alene tre meter fra mål, Håvard dempet ballen med ryggen mot mål, og han bestemte seg for å hælsparke ballen inn bak Gau. Helt upresset, og med all verdens tid utførte unge Håvard den sydlandske manøveren, men hælsparket føk likegodt i tverrliggeren! Ikke ble det retur heller - det hadde jo vært noe, men ballen tippet symptomatisk nok over...

Med seks-syv angripere ble FCNA presset tilbake, men Sindre traff lenge alt annet enn mål, Mathias traff hodet på en forsvarer, Lars traff stangen bak, og hva Håkon og Edinho egentlig traff er det ikke greit å si. Så var det duket for nok en perle - Lars kastet inn til Mathias, han dempet ballen ned til kaptein Sindre, som i steget mælte ballen opp i nærmeste kryss! Briljant - og nå kunne vi definitivt si at vi hadde de vakreste målene i denne kampen - joho!

Mange angripere og stort rom mellom alle lagdeler, samt ledd i forsvaret, skaper sjanser til motstanderne, og om ikke ydmykelsen var total allerede, strødde Anders Rummelhoff ytterligere salt i det åpne og infiserte såret da han stillestående chippet ballen i en perfekt bue over en kavende Gunnar og fomlende forsvarere. Han satte med det punktum for en fantastisk FCNA-seier, mens vi gikk slukøret av banen, vel vitende om at det kun er drøye fem dager til seriestart mot Ready 2. At det laget vi stilte i dag i det hele tatt skal være kapable til å tape kamper, er et fenomen - man kan tro på julenissen og flyvende tallerkener av mindre. Midtbanen har knapt vært bedre, spissene har over flere sesonger vist at de er til å stole på, keeperne er flinkere enn alle dem vi har møtt i oppkjøringen og forsvaret skal på papiret være fjellstøtt. Forstå det den som kan - trøsten får være at en miserabel generalprøve gjerne gir en strålende premiere!
Bildet: Heldigvis er smilene på plass fortsatt. Forhåpentligvis kan vi snart glise av tre poeng igjen også...