Korsvollbanen 14/4-2007
Korsvoll - FC Nordre Aker 5-6 (1-3)
Dommer: Dag Jørgen
Tilskuere: 27 (+/-)
Mål: Mathias Falch 2, Marius Andersson 1,         Håkon Bånerud 1, Sten Jacobsen 1.

Lausund
Innbyttere: Bakkerud, Bjerre, Falch, Jacobsen, Rognmo,                   Sæter og Winnæss.

Målrikt oppgjør!
I et imponerende solskinn sparket vi i gang det etterlengtede returoppgjøret mot FCNA på Korsvollbanen. Det var høy temperatur på alle mulige måter, og det var to angrepsvillige som kjempet seg gjennom en varm og målrik kamp denne lørdagen. Vi mønstret et sterkt mannskap i dag, men når vi startet så det dessverre ut som om solen hadde sløvet oss altfor mye...

Starten vår var mildt sagt begredelig! Storvokste Eirik Garnås viste stor skuddteknikk og banket inn 0-1 altfor tidlig. Dagens to (!) kapteiner, Amund og Sindre, manet troppene til dyst, men da sistnevnte holdt litt i overkant i en FCNA-trøye i feltet, fikk de hvitkledde naboene våre en gedigen sjanse til å doble forspranget. Kaptein Garnås klinket straffen forbi en fortvilet Gunnar - 0-2! Trasig var det også at skadeplagede Gaute nok en gang måtte forlate banen tidlig i kampen. Han holdt et par minutter før han slo kneet, men heldigvis hadde vi en stor tropp i dag, og en friskmeldt Leiv entret banen. Vi kom gradvis mer inn i kampen, men selv om midtbanen gjorde det bra, fungerte ikke den offensive biten. Lausund og Edinho var ingen heldig kombinasjon i vårsolen heller, og FCNAs Gau ble ikke satt på de helt store prøvene i første halvdel av kampen.

Midtveis gjorde vi en del rokkeringer, og nykommeren Sten Jacobsen entret banen for første gang i Korsvolldrakt - usett! Trener Falch hadde kun speiderrapporter som referanser, men den tidligere Heming-spilleren viste seg tilliten verdig, og selv om han ikke slo til direkte i første omgang, glimtet han tidvis til med stødig ballkontroll og godt overblikk. Håkon, Mathias og Sondre L. var blant dem som hadde hvert sitt
Bildene: Over til venstre: Sten Jacobsen debuterte i Korsvolldrakt som offensiv midtbane. Han storspilte og kronet den fantastiske debuten med et mål - alt som manglet var en seier! Over til høyre: Uheldige Gaute startet bra på backen, men måtte ut med skade allerede før ti minutter var spilt. Under: Eirik Garnås fra FCNA tar fart før han skyter straffen i nettet.

mislykkede skuddforsøk, før reduseringen kom i det 39.minutt. Marius så lenge ut til å være i helt fastlåst nede ved hjørneflagget, men med en freidig forsering passerte han den første stopperen. Vingtalentet, som egentlig ikke har for vane å score mål, satte opp farten, skar forbi neste forsvarer, før han overså medspillerne i feltet og likegodt sendte av gårde en markkryper mot nærmeste hjørne! Gau ble overrasket, og ballen føk i mål fra nesten død vinkel - legendarisk!

Dessverre varte ikke ledelsen lenge, for på overtid fikk Jon på FCNA stå alene på bakerste stolp etter en dødball og måke ballen inn bak Gunnar - riktignok fra offsideposisjon. I pausen fikk vi i oss masse vann, og etter å ha kjølt oss ned litt, ble vi enige om å ta rotta på naborivalene i andre omgang!

Ferske Sten spilte helt utenomjordisk i andre omgang, og han startet med offensivt spill som kommer til å skape mye glede blant fansen om han fortsetter i samme stil utover. Han hadde flere skuddforsøk og gode fremspill helt i starten, og Edinho og Lausund hadde en trippelsjanse som definitivt hadde fortjent en bedre utgang! Håkon var også pigg, og kraftkaren ga FCNA en leksjon i hvordan fotball skal spilles da han elegant dempet ballen på 20 meter før han dro til direkte og sendte ballen i en perfekt bue over Gau! Vakkert! 2-3! Nå var vi på hugget, og vi stormet frem i angrep etter angrep. Gau sto uheldigvis en kjempekamp i dag, og han var både høyt og lavt og reddet det som var! Sten og Håkon ble stoppet av Gau, Peder lobbet to centimeter utenfor og Mathias kom akkurat for sent på et frispark. Han raget derimot høyest på en corner noe senere, og spissen, som viste gryende form i denne kampen, stanget kontant inn utligningen! Han kom høyest på de to neste cornerne også, men da fikk panikkslagne forsvarere hoppet i veien for headingene.

Så var det det med å huske forsvarsspillet også da... Plutselig sto det nemlig 3-5 etter at Nasrat hadde scoret fra offsideposisjon og Gunnar hadde feid ned en angriper på kanten av 16-meteren slik at Eirik Garnås kunne skyte frisparket rett i kassa! Vi fortsatte å angripe, for til tross for baklengsmålene hadde vi eid og styrt spillet i hele 2.omgang. Peder var giftig i dag, og han øynet muligheten til å sette sitt første mål for Korsvoll da han tråklet seg gjennom forsvaret og fikk ballen på spretten fem meter fra mål. Da kom Lausund inn fra venstre, og selv om han hadde bedre vinkel enn Peder, burde han nok ikke skutt, for ballen gikk tragisk nok knallhardt utenfor!

Like etter ble Mathias spilt gjennom, han kastet seg frem foran forsvaret og lobbet ballen følsomt og lekkert over en fremadstormende Gau! 4-5, kun ett mål opp, og mange minutter igjen! Bursdagsbarnet Sindre herjet på midten til tross for temperamentet sitt, og da vi gikk over til 3-4-3 med Sten som hengende spiss kom utligningen! Sindre forserte flere mann på høyresiden etter å ha løpt over halve banen, slo 45 grader inn i feltet, og der kom nyinnkjøpte Sten i full fart bakfra og styrte inn 5-5-målet! For en debut, for en opphenting, for en kamp!

FCNA vaklet nå, men de var stadig farlige på kontringer. En gang var det kun heltemodig fra Amund og Leiv som hindret dem scoring i åpent mål, mens Terjes lange bein og Schwenckes klokskap også ble nødvendige med jevne mellomrom. Det skulle dessverre bli ett mål til denne fine formiddagen på Korsvollbanen, dog til feil lag. Etter en dødball dukket Jon opp og satte inn 5-6 - markeringen vår var ikke helt god, samtidig som Gunnar var litt feilplassert. Sindre ga ikke opp og skjøt like utenfor kort tid etter avspark. Han holdt på å gå helt inn en gang til på overtid, men han ble brutalt klippet ned på 16-meteren. Dommeren vinket uforklarlig nok spillet videre før han blåste av oppgjøret! Dermed står vi nå med tre strake tap mot FCNA, så denne statistikken må vi se å få rettet på før sesongen er omme. I dag spilte vi virkelig stort til tider, og det var hyggelig at flere nykommere markerte seg! Takk til FCNA for nok en artig, intens og underholdende match!