Dolve
Innbyttere: M. Andersson, Bjerre, Brennbakk, Djøseland,                   Enggrav, Hopland, Lausund, Malmo, Vig.
Korsvoll (4-2-1-2-1):

Møte med favorittene!
Etter to skuffende seriekamper var det knyttet stor spenning til onsdagens oppgjør, ettersom seriens antatt sterkeste lag, opprykksfavoritten Sagene, kom på besøk til Korsvollbanen. I nydelig junivær, og endelig kledd i våre splitter nye og toppmoderne drakter, gikk vi ut i en ny formasjon der defensiv trygghet var i fokus, men var det nok til å stanse våre Drillofotballinspirerte motstandere?

Vi startet veldig bra, og allerede etter to minutter viste innleide Anders Jensen frem fart og fysikk da han løp fra tre forsvarere, men avslutningen sto ikke i stil til det kraftfulle raidet. Vi presset lavt, og Sagene visste ikke hva de skulle gjøre. De ble stående å trille ball i eget forsvar, og de få gangene de kom oppover ble de stoppet kontant av kompromissløse forsvarere og hardtarbeidene midtbanespillere. I første halvdel av første omgang ble vingbackene litt for defensive, men dette fikk vi rettet på etter et par bytter slik at midtbanen fikk flere å spille på når vi angrep. Mens Sagene ikke produserte noe særlig de første 45 minuttene, fikk vi til et par gode muligheter etter dødballer. Vi sendte opp alt vi hadde på cornerne, men dessverre ble de for lange hver gang slik at vi ikke fikk utnyttet vår overlegne luftstyrke. Den sjansefattige omgangen så ut til å ende målløs, men i det 44.minutt fikk vi et frispark ute på høyrekanten, drøye 35 meter fra mål. Jørgen Brennbakk og hans presise høyrebein var tilbake på banen etter godt over en måned i eksil, og han viste virkelig hva han er god

Bildene: Øverst: Jørgens fantastiske frispark har stø kurs mot krysset, og en overrasket Sagenekeeper er utspilt! Nederst: Det var mange nye nummere å se på de nye draktene, som bildet viser bl.a. 0, 18, 99, 69 og 20.
for da han på fantastisk vis dundret frisparket i krysset! 1-0 - for et utrolig mål! Like etter blåste dommer Pedersen for pause, og vi kunne fornøyde se tilbake på en meget solid omgang.

Problemet med vingbackene var løst, men vi hadde dessverre slitt litt for mye på utspillene. Vi ble enige om å fortsette å satse litt ekstra på dødballene, samt opprettholde det gode presset, den høye innsatsen og det gode humøret. Kunne vi stå imot hardkjøret seriefavorittene kom til å starte i de siste 45 minuttene?

Marius H, Peder og Sindre styrte midtbanen, og Terje, Ola og Christian kontrollerte backrekka. Sagene kjørte opp tempoet litt, men med vilje og tæl stoppet vi det som kom!

Et drøyt kvarter inn i omgangen så det ut til at Terje hadde full kontroll på en ball som ble spilt inn på vår halvdel. En angriper presset ham til en viss grad bakfra, men i stedet for å smelle ballen ut eller spille til en av backene spilte Terje tilbake mot Gunnar. Pasningen ble altfor løs, nådde knapt nok 16-
meteren, og en våken spiss snappet opp ballen og styrte den forbi en utspilt Gunnar! Katastrofalt - en sjelden tabbe fra den ellers så bunnsolide Terje.

Etter et par påfølgende vaklende minutter kom vi oss heldigvis igjen, og selv om Sagene fortsatt hadde ballen mest, var det vi som fikk til mest da de kun slo langt. Halvveis i andre omgang slo Ola et frispark inn i feltet, der Espen elegant dempet ballen og skjøt mot mål. Skuddet ble reddet, men keeperen klarte ikke å holde den, og på returen dukket den kroniske returjegeren Anders Jensen opp og puttet ballen i det tomme nettet! Vi hadde slått tilbake, og holdt stø kurs mot en sensasjonell seier! Vi gjorde flere rokkeringer, og Sagenes spillere ble meget irriterte og frustrerte, og også treneren deres hisset seg voldsomt opp. Eivind var blant dem som kom inn, og han var en konstant trussel i bakrommet. Marius A. kom også inn, og han viste at han også kan jobbe godt defensivt.

Plutselig kom Sagene seg forbi det meste vi hadde bakover, tre av forsvarerne våre ble stående passive og klarte ikke å hindre at Sagene utlignet til 2-2. De fikk en skikkelig adrenalininnsprøytning, og kunne ved to anledninger gått opp i ledelsen, men en god Gunnar i mål forhindret det. En stund bølget det veldig frem og tilbake, og Espen spilte fri Rasmus, men dommeren, som etter hvert ble litt vel Sagenevennlig, stoppet det hele fordi han så en offside ingen andre så. Ole Vidar hadde kommet inn for å spille de siste fem minuttene, men vi klarte aldri å utnytte den store farten hans. I det 89.minutt fikk vi et frispark på 18 meters hold. Sidelinjen og publikum ropte på en ny Brennbakkperle, men Espen tok det, og det løse skuddet traff muren - for en sløsing med en stor sjanse!

Det ble lagt til sju minutter, blant annet fordi Sagene presterte å skyte et frispark over gjerdet slik at vi måtte løpe etter ballen, og de fremmøtte Korsvollsupporterne måtte bite negler da Sagene yppet seg helt på tampen. Vi fikset biffen, og ett velfortjent poeng mot topplaget Sagene var et faktum! Vi viste god lagmoral og innsatsvilje, og at det gode spillet er tilbake etter å ha vært fraværende mot Lyn 2 og Vålerenga 3. Det er litt surt at det kun var personlige feil som skilte oss fra tre poeng, men alt i alt må vi si oss særs fornøyde med denne kampen. De nye draktene var nok en ekstra inspirasjonskilde i dag, og det spørs nok om ikke det kan være det lille ekstra vi trenger foran de to vanskelige kampene som gjenstår før vi tar ferie; bortekampen mot Grüner og returoppgjøret hjemme mot Lindeberg. Den store prestasjonen mot Sagene er noe vi absolutt må ta med oss videre, for dette var gøy!