Falch
Lausund
Innbyttere: Bjerre og Vig.

Seier!
Ready 3 har fått en tung sesongstart og befant seg sist på tabellen foran kveldens kamp, mens vi lå på plassen foran etter forrige ukes begredelige uavgjortresultat. Med tre poeng her ville vi faktisk blande oss inn i tetstriden i årets rekordjevne serie, og for å klare det gikk vi offensivt til verks på den støvete og ujevne grusbanen med det treffende navnet Gressbanen...

Vi tok tidlig kontrollen på den korte banen, og styrte spillet på en overbevisende måte allerede fra første spark på ballen. Godt kantspill og Gunnar Sjølies lange utspill skapte flere nestensjanser, mens tre presise gjennomspill fra midten feilaktig ble avblåst for offside. Ready 3 hadde knapt vært over midten da Mathias etter drøye ti minutters spill stusset spissmakkeren sin i gjennom, og Lars overbeviste da han avsluttet angrepet med et perfekt skudd som suste inn i nettmaskene! 0-1! Ready 3 hadde lite å stille opp med i første omgang, og våre prestasjoner utover i første omgang må ha vært årsbeste! Det eneste skåret i gleden var at Gaute slo opp skaden sin, og forsvant ut altfor tidlig. Andreas, Lars, Mathias, Petter og Sindre hadde alle muligheten til å øke ledelsen, men uflaks og et par gode redninger sto i veien for 0-2-målet - foreløpig...
Bildet: Til tross for et uvant, ujevnt, hardt og støvete underlag klarte vi allikevel å dominere kampen, spesielt i første omgang.
For etter noe over 20 minutters spill slo Ola et langt frispark fra egen halvdel og inn i Ready 3s 16-meter. Der kom Mathias i full fart og headet ballen i mål rett før en overrasket keeper snappet ballen. 0-2 - herlig!

Bare sekunder etter avspark kom Mathias mot mål, driblet av et par mann, før han elegant hælsparket ballen tilbake til Lars, som på direkten moste ballen i mål! For et spill!

Vi fortsatte å kjøre over Ready 3 frem til pause, uten at det resulterte i flere mål. Vi hadde dominert omgangen totalt, og det så tidvis ut som om det kun var et lag på banen! Observatør Tor Inge hadde bare godord å komme med, og begeistrede Korsvollsupportere så at sesongens første trepoenger var innen rekkevidde!

Men som i forrige kamp, 6-6-oppgjøret mot Bjerkealliansen, presterte vi å slippe motstanderen, kyniske Ready 3, inn i kampen igjen. Det fantastiske midtbanespillet fra første omgang sviktet, og vingene ble nok en gang for offensive. På en lang ball rakk ikke Terje frem, og da ingen sikret for ham kunne Ready 3 enkelt redusere bak en ellers meget solid Gunnar.

Det så ut til at vi hadde møtt veggen, for like etter var samme mann frempå i en nesten identisk situasjon og reduserte til 2-3! Spillet vårt stemte ikke lenger, og vi måtte bruke et par minutter på å finne tilbake til den gode rytmen.
Vi nådde aldri tilbake til de samme høydene som i første omgang, men vi kom i alle fall til et par sjanser til, og forsvaret fikk ryddet opp de få gangene Ready 3 prøvde seg.

Sindre og Peder tok tak på midten, og vi fikk et par gode dødballermuligheter. Ready 3 viste seg dessuten å være et lag med et utvidet repertoar av tjuvtriks, og holding, låsing og obstruksjoner burde ha gitt oss et titalls straffespark - men den svenske rekruttdommeren var preget av trøbbel i en kamp han hadde dømt tidligere på kvelden, og blåste aldri for Ready 3s ufine triks.

Mot slutten fikk vi et frispark nede ved cornerflagget, og Peder slo ballen inn med sin presise høyrefot. Der sto Mathias klar ved bakstanga, rev seg løs fra brytegrepet og headet ballen i mål! 2-4! Ready 3 sank sammen, og kampen var avgjort!

Vi styrte kampen inn til en trygg 2-4-seier, et resultat Ready 3 må si seg meget fornøyde med. For hadde vi klart å opprettholde dominansen fra første omgang kunne det fort stått både 0-7 og 0-10 etter full tid.

Det ble en kjærkommen seier mot Ready 3 denne kvelden, og det var mye positivt vi må ta med oss videre. Det er likevel fortsatt flere ting vi må rette på om vi virkelig skal hevde oss i serien. Vi må få spilt inn forsvarsrekka skikkelig, og få ordnet opp i kommunikasjonsproblemene der, samt få ordnet opp i sikringsspillet. Viktigst av alt er det at hele laget må klare å ha is i magen når motstanderen scorer. Flere mister konsentrasjonen og fokus, og utfører ikke oppgavene de er satt til å gjøre. Dette er problemer som sitter i hodet på hver enkelt, og noe vi absolutt må få ryddet opp i.

Før vi tar tak i alt dette er det lov til å nyte årets første seier, for dette var gøy!