Grefsen Stadion 14/8-2006
Kjelsås 2 - Korsvoll 6-4
Dommer: Mats Felix
Tilskuere: 34
Mål: Andreas Schwencke (Str), Jørgen       Brennbakk, Vegard Enggrav, Sindre       Sangnes.
Gule kort: Even Enggrav, Jørgen       Brennbakk.

Enggrav
Innbyttere: Bjerre, Edvardsen, Sæter, Pe og Vig.

Derbymarerittet fortsetter!
For tredje gang i år var det duket for lokaloppgjør mot Kjelsås, og igjen var Grefsen Stadion arenaen. Vi klarte å stable et relativt friskt lag, til tross for over syv ukers ferie, og ankom banen med høye forventninger. Foran denne mandagskvelden, var det nemlig godt over tre år siden sist vi slo erkerivalen, men siden vi fikk hjelp fra tre tidligere G86-profiler, var det mange som trodde at det endelig var duket for seiersbankett i Korsvollhuset senere på kvelden!

Kampen ble startet, og det viste seg fort at Kjelsås hadde trent bedre enn oss i sommer - de viste nemlig frem småfrekke kombinasjoner og godt pasningsspill. Etter hvert kom vi litt inn i kampen, men våre erkerivalers superspisser hadde mye krutt i beina, og etter ca. ti minutter måtte en for dagen særdeles god Andreas Schwencke i mål, se den første ballen suse forbi seg! Vi presset litt, men Kjelsås tok over igjen. Innleide Even Enggrav, Vegards dominerende midtstopperbror, så ut til å ha kontroll på en klarering, men han sleivet, og den glatte ballen skrudde forbi Schwencke og inn i nettmaskene! 2-0 til hjemmelaget!

Vi ga oss ikke, og kom rundt på kantene et par ganger og skapte et par muligheter - Vegard var blant annet veldig nær scoring med et volleyskudd på en corner fra den lynraske og tekniske høyrevingen Anders Hauge.
Kjelsås hadde mer flaks foran mål, og etter at Mathias nesten hadde lobbet inn 2-1, kontret de, og dermed sto det 3-0!

Så var det omsider vår tur! Vi senket skuldrene og økte fokusen, og plutselig ble Mathias spilt alene igjennom! Han fikk ballen forbi keeper, men ble brutalt klippet ned i samme øyeblikk! Dommeren pekte korrekt på straffemerket, men burde nok også vært oppe med et kort i denne situasjoen. En ør Mathias overlot ansvaret til keeper Schwencke, som med sin presise høyrefot knallet ballen i nettet - hans første mål på 11'er!

Nå var vi virkelig i siget, og like før pause, banket Jørgen inn 3-2 på et knallhardt skudd fra 16-meteren! Nå så det betraktelig lysere ut, og vi hadde fått tilbake troen på seier!

Vi startet andre omgang i et forrykende tempo, og selv om Kjelsås fikk inn to nye mål, virket det periodevis som om det kun var et lag på banen! Vi dominerte spillet totalt, og skapte flere gedigne sjanser. Drøye 20 minutter ut i omgangen, ble vi tildelt et frispark fra omtrent 20 meters hold etter en rekke stygge forseelser fra Kjelsåsforsvaret. Vegard har trent godt i sommer, og blant annet terpet på frisparkene sine, og fikk av den grunn lov til å skyte. Den lure ballkunstneren så at Kjelsås' keeper sto langt ute, og plasserte ballen kontrollert og iskaldt beregnet i venstre kryss med sin gudebenådede silkefot!

Målet ga oss et nytt løft, men etter at Terje måtte forlate banen med skade, og vi måtte rokkere i forsvaret ettersom Omtvedt og Schwencke byttet plass, mistet vi mye av initiativet i kampen. Kjelsås kom på et par farlige visitter, men Omtvedt gjorde sine saker bra.

I motsatt ende av banen sto mot slutten av kampen i kø for å score, og både Lars, Andreas L., Rasmus, Mathias, Erik og Anders H. kunne satt inn den viktige 5-4-reduseringen. Den kom heldigvis til slutt, for i det 89.minutt stanget Sindre elegant inn en corner, og nå luktet det en ny 5-5-kamp mot våre naboer i øst, akkurat som i vår.

Vi sendte alle mann i angrep, en stor risiko, men Omtvedt fortsatte å rydde opp i stor stil som bakerste mann! Til slutt måtte han kapitulere igjen, for fire minutter på overtid punkterte Kjelsås kampen på en keeperretur etter et hardt innlegg. Vi tapte dermed 6-4 til slutt, men alt i alt var dette en god kamp for oss, og ikke minst grei gjennomkjøring før alvoret begynner igjen.

Bildet: En lykkelig Andreas Schwencke etter kampen. Ikke bare vartet han opp med fine redninger som keeper, han satte også inn et straffespark, og fikk til og med være kaptein og midtstopper de siste 15 minuttene!