Lausund
Innbyttere: C. Andersson, Edvardsen og Sæter.
Korsvoll (4-4-2):

Drama på NIH!
Etter å ha banket KFUM 2 i første runde av Høstturneringen sto det faktisk om gruppeledelsen da Kjelsås 3 kom på besøk til NIH onsdag 18.oktober. Våre naboer i øst stiller i år med to jevngode lag i cupen, og tredjelaget viste seg å være en salig blanding av gamle travere og unge talenter. Vinneren ville med all sannsynlighet være sikret en plass i A-sluttspillet, og dermed hadde lokaloppgjøret fått en ny dimensjon!

Vi startet friskt i ruskværet denne mørke høstkvelden, og spesielt høstens komet, Eirik Tarberg, viste fint driv på midten der han både tok tak i dueller og slo til med glupe stikkpasninger. Bak i forsvaret så vi ut til å ha full kontroll, og ettersom Eivind og Ola truet bakrommet med farten sin så dette ut til å bli nok en fin Korsvollkveld!
Det var relativt jevnt i starten, men det var vi som sto for sjansene. Etter omtrent et kvarter brøt Marius mesterlig på midten, flikket ballen over til Eirik, som i neste trekk fant Lausund ute på vingen. Han dro til, men keeperen fikk såvidt en hånd på ballen, men klarte ikke å holde det harde skuddet. Kvikke Ola stormet frem, og han fikk en enkel jobb med å lempe ballen inn i det tomme nettet! 1-0!

Vi fortsatte å styre spillet, og selv om det tok tid før vi også fikk i gang Sindre skikkelig på midten, gikk det vår vei inntil videre. Vi holdt på øke ledelsen etter cornere, og spissene og kantspillerne kom også til store sjanser. Omgangens store formspiller, Ola, burde doblet ledelsen, men ble helt satt ut rett før han skulle avslutte da friidrettsgruppen som trente rundt banen også brukte fløyter...

Noe senere kom Kjelsås 3 oppover, de fant et hull i forsvaret, og en angriper fikk stå på kanten av 16-meteren å avslutte. Det tilsynelatende enkle skuddet gikk rett på Leiv, men han fikk ikke skikkelig tak på den og endte med å slå den opp i nettaket til 1-1!

Nå hadde Kjelsås 3 fått håpet tilbake, og på en corner minutter senere tok de ledelsen. Leiv kastet seg etter ballen på en corner, men sa ikke i fra, så Sondre gjorde det han kunne for å måke ballen vekk. Det ble bare kluss, en Kjelsås-spiller snappet opp ballen og knallet til - ballen endret først retning i Terje, før en ulykkelig Eirik fomlet den inn i mål! 1-2 - og verst av alt, vi hadde scoret alle målene!

Vi mistet grepet mot slutten av omgangen, og Kjelsås 3 fikk lov til å komme på visitter stadig oftere. Det hadde hjulpet litt etter at unge Christian Andersson kom inn, men heller ikke han kunne forhindre at Kjelsås lobbet inn 1-3 etter at forsvaret feilberegnet en ball i bakrommet til en spiller som kanskje var i offside. Sindre og Eivind fikk hver sin mulighet etter at Rasmus flere ganger hadde briljert på kanten, men stillingen sto seg til pause.

I andre omgang gikk vi ut med bånn gass etter et par omrokkeringer, for vi ønsket ikke å gi fra oss gruppeledelsen uten ordentelig kamp! Det var temmelig jevnt i åpningsminuttene, men etter omtrent 15 minutter hadde vi tatt styringen igjen! Dagens glødende lagledere, Amund og Peder, manet oss fremover på banen. Plutselig lot gjestene våre Eirik gå upresset mot mål, han takket og bukket, og fra 25 meters hold smadret han ballen kontant i nettet! Nok en utrolig scoring fra midtbaneeleganten, og nå hadde vi heng på Kjelsås 3 igjen.

Edinho slo noe overraskende til med festspill på høyrekanten i andre omgang, han hadde nemlig spist både Grandiosa, kebab og pannekaker tidligere på dagen. Under ett minutt etter at Eirik hadde banket inn 2-3 slo den lille ballkunstneren med det brasilianske tilnavnet perfekt inn til en udekket Mathias, som på andre forsøk knallet ballen i mål med høyrebeinet! Vi hadde utlignet til 3-3, og det var fortsatt mer enn nok av tid til å avgjøre.

Vi skapte flere gedigne sjanser, og vi ble også snytt for en straffe i det 80.minutt da Eirik ble lagt i bakken innenfor 16-meteren etter et flott raid. Dommeren kunne dessverre ikke unngå å blåse straffespark åtte minutter senere da Ola klønet det til på kanten av eget felt. Andreas Schwencke, som ikke hadde hatt stort å gjøre etter at han tok over keeperhanskene etter pause, var etter ballen, men skuddet var uheldigvis for hardt og velplassert. 3-4, stikk i strid med spillets gang, og kun to minutter pluss overtid igjen å spille - hvordan skulle dette gå? Vi flyttet opp Ola og gikk over til trebackssystem med Christian, Terje og Leiv, der spesielt sistnevnte skal ha ros for at han reiste seg mesterlig etter uhellene i første omgang og leverte en praktomgang på backen!

En opplagt Edinho kom innpå igjen, og med tekniske lekkerbiskener og lure skudd så han ut til å bli jokeren vår siden han sto bak flere store sjanser i avslutningsminuttene. Han var med på å skaffe et par farlige frispark, og etter en dødballsituasjon dunket han ballen i tverrliggeren på hel volley. Helt på tampen, da vi hadde alle i angrep, trodde alle de syv fremmøtte at han skulle utligne - for Mathias hadde flikket ballen i stanga, den trillet langsomt bortover streken, og der kom Edinho susende. Han kastet seg frem, men var akkurat en skostørrelse eller et hundredelssekund fra å skli den i nettet!

Dommer Paal Pedersen blåste av kampen, og nok en gang hadde Kjelsås gått seirende ut av lokaloppgjøret. De la ikke skjul på at det var ufortjent og at de hadde hatt flaks denne gangen, men som det sies: "cup er cup", og da kan alt skje.

Neste motstander er Bygdø Monolitten, et lag som har tapt sine to første kamper, og med det kun har ørsmå teoretiske sjanser til å gå til A-sluttspillet. Den kampen kommer til å avgjøre om hvilket sluttspill vi går til, så vi trenger derfor tre poeng, så nå har vi skjebnen i våre egne hender. Uansett, spiller vi som mot Kjelsås 3 går det nok bra...