Sangnes
Innbyttere: C. Andersson, M. Andersson, Bakkerud, Lausund                  og Sæter.
Korsvoll (4-4-2):

Pangstart på Ekeberg!
Serien ble en stor nedtur for oss, og det var derfor en heltent og toppmotivert gjeng som stilte opp på Ekeberg kunstgress tirsdag 10.oktober klare for å gi alt for en seier i åpningskampen i høstturneringen mot KFUM 2! Vi ankom i god tid for å kunne være mest mulig fokusert og konsentrert, ettersom vi visste at motstanderne våre kom til å trøkke til fra start for å hevne fjorårstapet i kvartfinalen i OBOS Cup.

I forsvaret fikk Terje en ny makker i første omgang, nemlig årets toppscorer Mathias, mens Rasmus og Fredrik som vanlig tok plass på sidebackene. Med en løpssterk og pasningssikker midtbane, anført av Eirik Tarberg og Marius Høgevold, så det veldig lyst ut, særlig med tanke på at vi startet med kondissterke vinger i Sindre og Schwencke, samt to lynraske spisser - Eivind og Ola. Allikevel gikk alt galt i åpningsminuttene... Publikum hadde knapt funnet plassene sine da en KFUM-spiller snublet innenfor 16-meteren vår. Den meget pirkete dommeren blåste straffespark, og da hjemmelaget tok ledelsen med en velplassert straffe bak keeper Gunnar allerede etter to minutter så det fryktelig mørkt ut.

Forsvaret var litt på hæla i starten, men utover i omgangen fant de roen, og KFUM 2s angrep ble effektivt stoppet gang på gang. Gunnar fikk lite å gjøre, og han fikk ikke stort mer å gjøre enn å plukke opp lange oppspill og tilbakespill. I motsatt ende truet vi stadig bakrommet, dog uten hell. Tarberg viste fint driv på midten og dro i gang flere fine angrep fra sin sentrale midtbaneposisjon, og vi klarte å følge opp det gode kantspillet fra forrige kamp. To ganger smalt det i treverket bak KFUMs keeper før ti minutter var spilt, men marginene var tydeligvis fortsatt ikke på lag med oss.

Omtrent midtveis i omgangen landet KFUMs stødige førstekeeper forkjært etter at han prøvde å slå Ola og Høgevold i en duell etter et frispark, og han måtte ta en pause og slippe til en jovial keeperdebutant. Ikke lenge etter utnyttet Høgevold dette maksimalt da han sendte i vei et skudd med venstrebeinet etter å ha forsert flere spillere, og det løse skuddet fra drøye 20 meter snek seg forbi keeperen og i nettet! 1-1! Marius A., Sondre, Sindre, Schwencke, Lausund og de to spissene fikk alle sjanser til å sende oss i ledelsen, men stillingen sto seg til pause.
Drøye to minutter var spilt av de siste 45 da vi ble tildelt frispark ved kanten av 16-meteren etter at Eivind hadde blitt klippet ned. Kaptein Sindre smalt til med godslegga, og det perfekt skrudde skuddet duppet ned i lengste kryss bak en forfjamset keeper! For en perle av et mål! Vi hadde tatt ledelsen!

Nå dominerte vi kampen totalt. KFUM 2 produserte nesten ingenting, og det er ikke rart at de endte opp med magre 25 mål på 14 kamper i årets serie. Dessuten begynte de å bli temmelig hissige, og Marius A. var blant dem som fikk smake det da han to ganger bokstavelig talt ble feid av banen og inn i et par sykler. KFUMs fryktede back, Tygesen, viste at han fortsatt er kompromissløs og solid, men etter en duell med Schwencke måtte også han forlate banen med skade.

Ganske nøyaktig halvveis i andre omgang kom Eirik, som hele kampen hadde jobbet utrettelig og spilt med hjertet utenpå drakten, i et fint driv oppover banen, og fra over 25 meter dunket han ballen kontant i nettet! Hans første mål i den blå drakten! 1-3!
Bildet: Marius A. og banens bestemann, Eirik Tarberg, kunne juble for vår første seier siden mai!
Mot slutten flyttet KFUM flere spillere opp, og det ble mer rom for angriperne våre. Det bunnsolide forsvaret vårt ryddet opp i stor stil og satte i gang mange kontringer. Angriperne og midtbanen fikk flere store sjanser, men stort sett klønet de det til i avslutningsøyeblikket eller fikk skuddene blokkert. I det 85.minutt fikk Leiv en stor skuddmulighet fra 16-meteren, han smalt til, men ballen skled av foten og fikk en underlig skru. KFUMs keeper var på vei ut for å plukke ballen, men Mathias stupte inn foran ham og headet ballen i det tomme buret! 1-4! Kampen var definitivt avgjort, og helt på tampen ble vi dessverre mer opptatt av å gjøre det selv enn å sentre til spillere i bedre posisjoner. Marius bredsidet en retur fra et av Olas skudd i mål på overtid, men dommeren, som ikke hadde sin beste dag på jobben, annulerte målet feilaktig for offside. Marius fortvilte, for så å si det samme hendte i serien på samme bane for ett år siden.

Uansett, med 1-4 borte mot KFUM 2 sikret vi oss tre viktige poeng i åpningskampen i gruppespillet i høstturneringen med det som ble vår første seier siden 19.mai! En fantastisk lagseier, der alle sto på og kjempet for den blå drakten i fra start til mål! Neste uke venter Kjelsås 3, som også fikk en god start i gruppespillet med seier 5-4 hjemme over Bygdø Monolitten - møt opp og hei oss frem til en ny seier!
Bildet: Seierherrene! Bak fra venstre: Christian Andersson, Terje Christophersen, Andreas Lausund, Fredrik Dolve, Mathias Falch, Rasmus Bjerre, Andreas Schwencke, Marius Høgevold, Leiv Jørgen Bakkerud og Eivind Hopland. Foran fra venstre: Sondre Sæter, Ola Røysamb, Marius Andersson, Eirik Tarberg og kaptein Sindre Sangnes. Gunnar Sjølie var opptatt med andre ting da bildet ble tatt.