Falch
Andersson
Innbytter: Lausund.

Bortdømt mot Huk!
Bortekampen mot Huk var kampen ingen av oss hadde råd til å tape. Vinneren ville få et gedigent overtak i kampen om 7.plassen i årets serie, og selv om vi kun hadde en innbytter etter at Jørgen ikke dukket opp, gikk vi ut med bånn gass på trange og intime Bygdøhus kunstgress. Det så lenge lyst ut, men en viss dommer ved navn Nima Dini ønsket også å sette sitt preg på denne skjebnekampen...

Men før Dini rakk å blande seg inn, hadde vi allerede tatt kommandoen i kampen. Et langt oppspill etter to minutters spill gikk over Huks backrekke, Mathias stakk i bakrommet, og alene med keeper smalt han ballen kontant i lengste hjørne med et solid venstrebeinsskudd - hans første mål siden han ble skadet i mai! Vi spilte med høy selvtillit, og minutter senere var Edinho nær å kopiere Mathias' mål da han dempet et langt oppspill og satte fart mot mål. En Huk-forsvarer satset alt, og kom flyvende inn bakfra og meide ned Erik bakfra på 16-meterstreken! Dommeren blåste, og vi var skråsikre på frispark og rødt kort til Huk, men Dini mente at Erik hadde handset, og Huk fikk frisparket. Kampen fortsatte både med komisk dømming og press fra vår side, men etter et kvarters spill utlignet Huk da vi aldri fikk klarert.

Vi ga oss ikke, og fortsatte med å pumpe lange baller i bakrommet. Huks forsvarere var nemlig dårlige til å time både løp og headinger, og med den nevnte taktikken skapte vi flere store sjanser. Omtrent halvveis ute i

første omgang kom Edinho alene igjennom på venstrekanten, og med venstrefoten plasserte han ballen sikkert i mål til 1-2-ledelse!

Like etter ble Erik tatt hardt i feltet, men Dini overså dette, og ga i stedet Marius tilsnakk for å smile av en dommeravgjørelse litt senere.

Mot slutten av omgangen fikk vi et innkast helt nede ved cornerflagget. Ola kom opp fra sin midtstopperposisjon for å kaste, og det harde og lange kastet gikk rett i keeper og i mål! 1-3 - Olas første mål for Korsvoll, et meget spesielt sådan!

Vi holdt på ledelsen til pause, og ante tre poeng i det fjerne idet vi tok oss en velfortjent pust i bakken etter god kollektiv innsats og hardt arbeid.

Andre omgang startet, tradisjonen tro, med et kjapt baklengsmål. Vi virket daffe og demotiverte, og Huk kunne enkelt utligne til 3-3 til hjemmepublikummets store begeistring. Sakte, men sikkert, jobbet vi oss inn igjen i kampen, men vi så fortsatt ut til å

Bildet: Etter et langt skadeavbrekk og en tung start på høstsesongen løsnet det endelig foran mål for Mathias i dag! Her jubler han for 0-1-målet etter to minutters spill.

ha glemt den Drilloinspirerte suksessoppskriften fra første omgang.

Så kom det en litt spesiell episode, for et Huk-utspill ble stoppet da dommer Nima Dinis mobil begynte å ringe. Vi stusset over dette, men han forklarte at moren var på sykehus for å føde, og det respekterte vi.
Noen små minutter senere, med drøye 25 minutter igjen å spille, dro Dini opp mobilen igjen, denne gangen for å sende en melding. Han stoppet ikke spillet, og fikk ikke med seg at ballen gikk utover sidelinjen. Andreas Lausund sto rett ved dommeren, og ba Dini legge fra seg mobilen og begynne å dømme. Dini, som er kjent for å være særdeles nærtagende og generelt inkompetent, la ned mobilen, snudde seg mot Andreas, og sa at han ikke tolererte den slags tone før han dro opp det røde kortet! En hårreisende og skandaløs avgjørelse, og den maktkåte dommeren hadde gitt Huk en gedigen fordel foran avslutningen på kampen! Kveldens lagleder, Lars, krevde en forklaring, men håpløse Dini svarte ikke - i stedet truet han med å vise ut Lars også.

Utvisningen ga oss ny motivasjon og nye krefter, men før vi fikk omorganisert oss, hadde Huk puttet to kjappe mål. Raske Ola ble sendt opp fra forsvaret, mens Sindre fikk en litt dypere rolle i 3-3-3-formasjonen vi endte opp med. De lange ballene begynte omsider å gå over Huks forsvar igjen, og nå styrte vi kampen! Ola tråklet seg forbi to forsvarere på venstresiden, skar inn i feltet og dunket ballen knallhardt forbi Huks keeper! 5-4!

Huk var et tøftspillende lag, og på dødballer fikk vi ofte juling i feltet. Flere brutale taklinger ble ikke slått ned på, og på et frispark ble Mathias holdt nede og most mellom to forsvarere. Dommeren ble gjort oppmerksom på det, men valgte å snu ryggen til - samt å stå slik til frisparket var tatt. Først da snudde Dini seg, og han sa at han selvfølgelig skulle blåst straffe om han hadde sett situasjonen. Patetisk dømming, og slik fortsatte det! En lang ball i bakrommet ble en perfekt mulighet for lynraske Ola, som passerte tre forsvarere før han nådde ballen og stormet mot mål. Da han kom til 16-meteren og var klar til å avslutte, blåste Dini, som var plassert godt inne på vår banehalvdel. For hva? Offside, selvfølgelig! Ikke bare fullstendig feil, men ti sekunder etter at det i såfall burde blitt blåst også!

Rettferdigheten så ut til å seire fem minutter før slutt, for på et frispark fra Sindre raget Mathias høyest i feltet, og med hodet styrte han ballen kontant i nettet! 5-5 - vi hadde kommet tilbake! Vi fikk blod på tann og gikk for tre poeng, men dessverre klønet vi det til bakover, og Huk fikk inn 6-5 rett før slutt. Det var fortsatt tid igjen, men merkelige avblåsninger og dårlig dømming gjorde at vi ikke klarte å utligne - det er vel for mye forlangt å tro at dytting med strake armer som bakerste mann skal føre til straffespark?

Nok en gang tapte vi, men sånn som kampen utviklet seg, kan vi ikke være skuffet. Nima Dini ødela kampen med sin sørgelige dømming, og takket være ham ligger vi nå nest sist på tabellen. En rapport er sendt til forbundet, og forhåpentligvis har han dømt sin siste fotballkamp! Likevel skal det sies at vi var litt slappe i forsvaret, og slet med kommunikasjonen. Vi burde klart å ri det i land på 1-3, men uten innbyttere etter at Eivind ble skadet tidlig i andre omgang, hadde vi ikke friske bein å sette inn. Nå gjelder det bare å glemme Nima Dini, for ham ser vi nok aldri igjen, og fokusere frem mot neste ukes lokaloppgjør mot Lyn 2!