Falch
Enggrav
Innbyttere: Lausund.

Solid mot Huk!
Fredagskveld, regnvær, Idolfinale og seriekamp - ikke akkurat en heldig kombinasjon for oss, bare tenk på det heroiske 4-1-tapet mot Bærums Verk våren 2005. I år så det ut til at historien skulle gjenta seg, men vi ble til slutt tolv spillere, og i pøsende regnvær på Korsvollbanen gikk vi ut med høy innsats og godt humør mot Huk - og for en åpning det ble!

Vi gikk rett i angrep fra avspark, og allerede etter 30-40 sekunder ble Lars spilt fri av spissmakker Mathias. Lars stormet mot mål, og plasserte ballen kontrollert til side for keeper! 1-0 - for en pangstart! Svimle Hukforsvarere fikk mye å stri med i de kommende minuttene, dog uten at vi kom til de helt store sjansene. Huk klarte aldri å komme seg skikkelig inn i kampen, og de få gangene de nærmet seg 16-meteren ble de effektivt stoppet av dagens midtstoppere Terje og Eivind.

Et godt stykke ut i første omgang fikk vi et innkast høyt oppe på Huks banehalvdel. Ballen ble stusset videre inn i 16-meteren, der en udekket Lars snappet opp ballen og trillet den vakkert i mål bak en sjanseløs keeper! 2-0, og kampen så ut til å være avgjort! Minuttet før omgangen var ferdig kom Huk på en sjelden visitt, noe som resulterte i en corner. Rasmus, som ikke hadde hatt en heldig omgang på en uvant venstrebackplass, plasserte seg på forstanga, men dukket da den hardt skrudde corneren kom inn i feltet! Også Leiv Jørgen ble overrasket, og ballen gikk rett i mål! Huk hadde fått kontakt igjen - og det uten å ha hatt en eneste ordentelig sjanse i første omgang!
Bildene: Toppen: Lars kommer alene mot keeper, men bommer. Over til venstre: Lars er alene mot keeper igjen, og denne gangen setter han sikkert inn sitt andre mål for dagen. Over til høyre: Mathias har nettopp scoret på returen fra sitt elendige straffespark og blir gratulert.
I pausen fikk vi rettet på et par småting, som at backene måtte ligge på riktig side av forsvarerne, og at dødballene skulle bli slått mot mål. Peder og Petter hadde storspilt på midten den siste halvdelen av første omgang, og fortsatte med det. Spesielt Petter overbeviste med god teknikk, fine pasninger og også flott defensivt arbeid - han gjorde kort sagt en kjempekamp på sentral midtbane!

På et innkast 15 minutter ut i omgangen ble Mathias holdt nede av en Hukforsvarer, og den rutinerte dommeren, Dini Abbas, dømte straffespark. Mathias tok straffen selv, men det håpløse skuddet gikk rett på keeper! Heldigvis var Mathias raskt frempå på returen, og bredsidet ballen enkelt i det tomme nettet! På 3-1 sank Huk ytterligere sammen, og vi hadde full kontroll på kampen. Leiv Jørgen overbeviste med sine nye hansker når Huk med jevne mellomrom fikk en mulighet - grepet var godt, avgjørelsene korrekte, og utsparkene gikk godt over midtstreken - ekstra strålende med tanke på at han sliter med skader i kneet og ryggen, og var tvilsom foran kampen!

Det var flere enn Leiv og Petter som overrasket positivt i dag, også Vegard, som endelig var tilbake etter et langt skadeavbrekk, viste frem tekniske finesser og presise pasninger som forklarte hvorfor han kalles Silkefot! Vegard kronet en glimrende kamp med en genial pasning fra sin følsomme høyrefot frem til Rasmus tre minutter før slutt, og Rasmus, som avsluttet kampen som spiss, klinket til fra kanten av 16-meteren! Huks keeper fikk aldri kontroll på den harde duppen, og Rasmus kunne juble for sitt første mål for Korsvoll!

Vi vant dermed 4-1 over Huk denne regnfylte fredagskvelden - en særdeles fortjent seier! Huk vil nok komme til å yte mer motstand i returkampen, for flesteparten av spillerne deres hadde nettopp vært russ, og var nok noe preget av dette. Allikevel er det viktig å huske på at vi også manglet flere spillere, så resultatet ga kanskje en pekepinn på styrkeforholdet likevel. Denne seieren smakte uansett veldig godt, og nå gjelder det bare å holde formen fremover, for neste uke er det lokaloppgjør mot Lyn 2!