Dælenengen kunstgress 15/6-2006
Grüner - Korsvoll 7-5 (2-2)
"Dommer": Gunhildur Gunnarsdottir
Tilskuere: 11
Mål: Erik Edvardsen 2, Andreas Lausund 1,         Eivind Hopland 1, Aksel Sterri 1.
Gule kort: Vegard Enggrav, Jørgen         Brennbakk, + ???, Grüner 5 stk.

Nævestad
Innbyttere: Brennbakk, Enggrav, Lausund, Sæter.
Korsvoll (3-2-1-2-1-1):

En selsom aften!
Tidligere i år fikk ni av oss kjørt seg mot Grüner i OBOS Cup, en kamp som endte med et surt 17-2 tap. Nå, med friskt mot og selvtillit etter 2-2 mot Sagene i forrige uke, var vi innstilt på å ta med oss tre poeng hjem fra seriekampen borte mot Grüner. Det utviklet seg etter hvert til å bli en veldig spesiell kamp, der "dommeren" gjorde det hun kunne for å stjele morgendagens avisoverskrifter fra en usedvanlig sprek Erik Edvardsen!

For det tok nemlig tid før kampen kom igang - det var visst noe med dommeren. Omsider kom en heller lite atletisk dame subbende - katastrofedommeren fra OBOS Cup-kampen! Trener Falch spurte om hun hadde dommerlisens, og damen, islandske Gunhildur Gunnarsdottir, svarte ja. Kampen kunne begynne, og vi startet best. På en dødball slo Terje til med en kjempeheading, men på vei mot nettmaskene ble ballen stoppet av en robust Grünerforsvarer. Grüner slo tilbake, og var veldig farlige på høyresiden vår. Etter hvert kom de også frem på venstresiden, men ballføreren driblet seg langt utover sidelinjen. "Dommeren", som blant annet slet med å komme seg fra den ene siden av banen til den andre, så ikke dette, og da ballen kom inn i feltet endte det med indirekte frispark da Aksel Sterri, som endelig var tilbake på banen, slo til med et altfor høyt og farlig spark. Hvorfor det ikke ble straffe er det ikke godt å si, men kanskje hadde "dommeren" dårlig samvittighet
fordi ballen egentlig aldri skulle nådd feltet...

Grüner dunket ballen opp i nettaket til 1-0, og vi fryktet det verste. Vi rokkerte litt på startformasjonen i forsvaret, og fikk med det bedre kontroll på de farlige Grüner-vingene. Så skjedde det utrolige; en fin ball ble spilt opp mot Eivind, og plutselig var vi i overtall offensivt. Erik, som lenge har slitt med å få ballen i mål, skar inn fra venstre foran forsvareren og Eivind, og trillet ballen iskaldt og kontrollert forbi keeperen! 1-1 - Erik hadde slått tilbake mot kritikerne!

Erik ble byttet ut til applaus fra medspillere og supportere, og inn kom Andreas Lausund. Like etter fikk Grüner et altfor enkelt mål, et skudd Leiv Jørgen hadde tatt på en god dag. I en periode der det haglet med gule kort til begge lag kjempet vi oss tilbake i kampen. På en kjapp corner hadde Aksel Sterri fri vei inn i feltet, men den håpløse "dommeren" stoppet spillet fordi en gutt trikset med ballen på motsatt langside i klær som ikke kunne forveksles med noen av lagenes drakter - pussig at hun ikke stoppet Grüners angrep når tre av våre spillere varmet opp bak Leivs mål i Korsvolldrakter! Uansett, like etter kom Sterri på et langt raid opp i Grüners felt, men der tok kreftene slutt. Inn fra siden kom en pigg Andreas stormende, og han pirket inn sitt første seriemål for sesongen slik at vi gikk til pause med 2-2!

Andre omgang startet katastrofalt. Sondre kom inn på venstrebacken, men hadde voldsomt trøbbel med å posisjonere seg. To ganger i løpet av de tre første minuttene slapp han Grüners nr.10 igjennom, og begge gangene scoret han sikkert! Etter åtte minutter fortsatte vi å surre det til i eget felt, og samme spiller fullførte hat-tricket sitt på en heading bak en feilplassert Leiv Jørgen. Kampen hadde tatt en fryktelig vending.

Grüner satte inn nok et mål før vi startet en fantastisk sluttspurt. Det begynte da en Grünerspiller skulle fått sitt andre gule kort for å sparke bort ballen, men "dommeren" ga gult kort til en annen for en takling - tåpelig dømming. Dette tente tydeligvis Erik Edvardsen, som kjempet hardt på topp hele kvelden, og han fikk mer lønn for strevet da han elegant lobbet inn sitt andre mål for dagen! Eivind ville ikke være noe dårligere, og etter en corner løp han langs 16-meterstreken før han smalt ballen i mål med et nydelig langskudd! Glitrende av Eivind, som like etter ble byttet ut med Sterri.

Da vi presset på for flere mål kom Grüner på en kontring, men en takling
Bildet: En tydelig stolt, lettet og fornøyd Erik Edvardsen klappes av banen etter sitt første mål mot Grüner!

satte en solid stopper for det - trodde både vi og "dommeren", men nei da, en Grüner-spiller snappet ballen og skjøt den i mål, selv om dommeren vitterlig ikke hadde markert for fordel, men for frispark, noe det påfølgende gule kortet understreket.

Mens trener Falch og innbytterne sjekket protestreglene og lette etter "dommerens" navn i dommerlistene, viste Sterri at han er en iskald goalgetter da han fikk ballen i feltet, rundet keeper og overlegent trillet ballen inn i det tomme nettet til 7-5! Vi hadde stø kurs mot uavgjort, det var tross alt to minutter pluss overtid igjen! "Dommeren", som forøvrig dømte med Grüner-caps, skjønte hvor det bar, og blåste av kampen etter kun 43.minutter av andre omgang - latterlig! Trener Falch var i harnisk, og meldte øyeblikkelig fra om at vi kom til å protestere. "Dommeren" hevdet fortsatt at hun hadde lisens, men at den lå hjemme, selv om alle kilder tyder på noe annet. Grüners trener skjønte at jukset deres var i ferd med å bli avslørt, og prøvde å ta fra Falch dommerkortet.

Selv om "dommeren" ødela mye for oss denne torsdagskvelden var det en tidvis god kamp fra vår side. Forsvaret stemte bra etter hvert, og midtbanen der Knut, Sindre, Jørgen og Peder figurerte kom seg bra utover i kampen. Vi burde slått mer i bakrommet for å utnytte Eivinds fart, så det må vi huske til neste gang. Dagens lykkeligste var utvilsomt Erik, og det var gledelig at han endelig gjorde slutt på måltørken sin, og det attpåtil med to flotte scoringer!

Dømmingen var det tristeste. Ting kan tyde på at Grüner bevisst lar denne håpløse islandske damen dømme, ettersom flere andre lag også opplever konsekvent partisk dømming i Grüners favør når de spiller på Dælenengen - dette er veldig leit, og vi håper Grüner i fremtiden spiller ærlig, for slik de spiller nå bryter de flerfoldige lover i NFFs kampreglement, blant annet §4-3 om nøytralitet.

PS! Protesten ble senere droppet fordi vi ikke hadde hatt mulighet til å stille på en eventuell omkamp før ferien på grunn av muntlig eksamen, og fordi Grüner er et såpass sportslig hyggelig lag at det blir feil å straffe dem når det er lederne som bevisst arrangerer dette jukset. En klage er sendt inn til kretsen, og for fotballens skyld for vi håpe at "dommeren" har dømt sin siste kamp.