Andersson
Innbyttere: Edvardsen, Høgevold, Lausund og Solberg.

Siste seriekamp !
Etter å forsmedelig ha tapt to kamper i vår mot et særdeles usympatisk Grünerlag, var vi utrolig giret på å banke dem denne grå onsdagskvelden i september. Været gjorde at det forventede trykket fra tribunen uteble, men med høy innsats og godt humør kjørte vi over de lilla østkantguttene fra første sekund! Ville vi endelig ha marginene på vår side og dermed få en fin avslutning på årets seriespill?

Ved siden av den alltid like engasjerende historien om Detroit-helten Dan Barden før kampen, var det en ekstra inspirasjonskilde at Gaute Glomlien omsider var tilbake på banen etter en lang og skadeplaget marerittsesong på sidelinjen. Grüner hadde nok forventet tre enkle poeng etter å ha sett de siste resultatene våre på n3sport, men Anders "Dansken" Jensen, helten fra 2-2-kampen mot Sagene i vår, viste tidlig frem sin brutale fysikk og at vi virkelig hadde planer om å sikre oss alle poengene!

Vi kom fint rundt på kantene flere ganger, og Gaute hadde blant annet et godt innlegg som ble snappet opp av keeperen rett foran nesen på Dansken. Etter at Marius Høgevold kom inn ble det mer driv over midtbanen, og vi skapte større sjanser. I et kjapt angrep der alt gikk på en-touch fant Mathias til slutt en umarkert Lausund med et hælspark, men Andreas klønet det til, og skuddet fra 16-meteren gikk rett på keeper. Marius A. fikk en god mulighet til å score sitt første mål for året, men det løse skuddet snek seg utenfor. Samme mann kunne med litt flaks sklidd ballen i mål litt senere, men han kom for sent inn på Danskens upresise skudd. Lausund fikk to gode innleggsmuligheter, men begge gangene slo han ballen for nær keeper. En annen gang kom vi fire mot to, men heller ikke da ble innlegget presist. Måltyven Edinho ble dessuten elegant spilt fri en gang, men da ble han feilaktig avblåst for offside. Vi skapte flere cornere, men til tross for at vi var overlegne i luftrommet fikk vi ikke ballen inn.

Det forløsende 1-0 målet kom drøye ti minutter før pause, og det var Dansken som sto bak. Han rev seg løs og parkerte oppasserne sine, før han plasserte ballen trygt nede i venstre hjørne bak Grüners keeper! Vi fortsatte å presse på for å få 2-0, men nå våknet Grüner litt, og de klarte å komme høyere opp i banen. Bak var vi tilsynelatende pottetette, for Terje og Ola var endelig tilbake i form, og Schwencke overrasket positivt på høyrebacken. Bakerst kommanderte og styrte Eivind spillet, samtidig som han stoppet den ene store sjansen Grüner hadde hatt til nå.

En av kveldens mest omdiskuterte situasjoner kom etter en av våre cornere, da Terje skulle til å ta ballen på kanten av 16-meteren. Han ble brutalt klippet ned bakfra, og alle trodde den stort sett meget solide dommeren hadde blåst for straffe. Det hadde han ikke! Han hadde blåst for indirekte frispark, ettersom han mente at Terje var på vei ut av feltet. Da Terje egentlig ikke hadde ballen blir nok ikke dette riktig uansett, og vi må si at vi her ble snytt for en gedigen sjanse. Det indirekte frisparket ble headet ut til corner, og i stedet for 2-0 kunne Grüner ett minutt før pause utligne til 1-1. Surt, for vi hadde definitiv vært det beste laget.
Andre omgang ble delvis ødelagt av mye hardt spill, en amper stemning og tøffe dueller. For en gangs skyld var vi godt med rett etter pause, men vi klarte ikke å varte opp med like bra spill som i første omgang.

Etter en lang stillingskrig på midten gikk Grüner opp til 1-2 midtveis i omgangen - et mål som utvilsomt skulle vært annulert for en soleklar offside!

Vi gikk over til en mer offensiv spillestil, og nå begynte vi å skape sjanser igjen. Et gjennomspill endte med at Mathias stupte inn mot keeper med knottene først. Han traff ballen, men keeperen benyttet anledningen til å hale ut tiden. Grünerspillerne ropte på rødt kort, mens en valgte å ta saken i egne hender ved å angripe Mathias. Grüner fikk til slutt frispark, men dommeren innrømte etter kampen at til og med det var i overkant av
Bildet: Dansken (liggende til høyre) er akkurat meid ned av Grüners kaptein (nr.5), tidligere Korsvollbauta Simen Braaten, en takling som kanskje burde resultert i et straffespark.

hva situasjonen egentlig kvalifiserte til.

Vi flyttet opp Ola, samt en del midtbanespillere, og mot slutten hadde vi hele åtte spillere inne feltet da Schwencke skulle legge inn. I stedet for å få lagt inn ble Schwencke forsøkt kvestet av hissige Grünerspillere, som etterpå stjal ballen og kontret. Eivind stoppet ballen, men da han skulle skyte ut hoppet en Grünerspiss frem og stemplet ham i leggen. Grüner viste nok en gang at de mangler både oppdragelse, sportsånd og sunt vett - akkurat som den sleskete treneren sin, som ikke gjorde stort annet enn å slenge dritt fra sidelinjen.

Både Ola, Mathias, Peder, Sindre, Terje og Dansken hadde fine muligheter på slutten, men ballen ville ikke i mål. I det 87.minutt stoppet Terje en Grünerkontring med en flott takling på ballen som bakerste mann, en vanskelig situasjon for dommeren, som til slutt bestemte seg for å gi Grüner straffespark! Det ble satt sikkert i mål, og selv om slaget så ut til å være tapt, presset vi på for en reduserin.

Tre minutter på overtid ble vi belønnet, da årets toppscorer, Mathias, møtte et innlegg fra Schwencke med magen! Ballen snek seg forbi keeperen og inn i nettmaskene! 2-3! Dessverre var dette det siste vi rakk i årets serie, for kampen ble blåst av med en gang avsparket var tatt. Dermed røk vi på vårt 12 tap i serien, og endte på en skuffende 8.plass med stusselige åtte poeng. I likhet med resten av sesongen hadde vi ikke de berømte marginene på vår side mot Grüner, et lag som faktisk har 20 poeng mer enn oss. Utifra spillet og sjansene i dagens kamp beviste vi at vi ikke er så dårlige som tabellen tilsier, og i høstturneringen som begynner etter høstferien skal vi gi alt og gå for den store pokalen!