Lausund
Innbyttere: Næss (f.o.m kampstart).

Jr.2 vs. G90!
På tirsdag handlet det om ære da vi tok i mot et G90 på vei til treningsleir i Barcelona. G90 har trent jevnt og trutt siden sesongstart, mens vi har holdt på i tre uker snart, med et gjennomsnittsoppmøte på fire spillere på trening. Dag Ingvaldsen sa diplomatisk at han trodde på en jevn kamp, men var dette kun tomme ord fra en taktisk klok trener?

Oppladningen vår ble alt annet enn god i dag: Klokken 16, en time før kampstart var vi 14 påmeldte, men 16.55, fem minutter før start, var vi nede i stusselige ti spillere! Katastrofalt! Alle sammen ringte vi rundt til venner og kjente, søsken og naboer, men det viste seg at flertallet var lite lystne på å spille kamp for Jr.2 denne tirsdagen. Endelig fikk vi napp hos Erlend Karlseng, tidligere Lyn-spiller med fart i beina, som var på plass akkurat i tide til kampstart! En forsinket Jacob Næss gjorde at vi til slutt ble tolv stykker. Det var bare flaks at vi kunne stille fullt lag, og slike sene avmeldinger som i dag vil få følger om det skulle gjenta seg da serien starter.

Kampen startet i et litt tamt tempo, der vi brukte de første minuttene på å bli varme, mens G90 trillet ball i eget forsvar. G90 hadde mesteparten av spillet egentlig hele kampen, men det var vi som kom til de største sjansene. Mathias burde, og skulle, ha styrt et innlegg fra Lars i mål, og skuddforsøk fra både Lars, Sindre og Knut hadde fortjent en bedre skjebne. Vi hadde også et par dødballmuligheter, men vi fikk ikke ballen i nettet. Det gjorde derimot G90, som etter å ha vært rundt 16-meteren flere ganger til slutt kom gjennom og satte inn ledermålet. Første omgang ble avsluttet med et par gode sjanser til begge lag, og enkelte ganger viste vi frem tekniske lekkerbiskner og godt angrepsspill, men det var på en måte noe slitent over det hele, og antagelig burde vi hatt mer enn en dags pause mellom denne kampen og kalasseieren mot Lambertseter på søndag.

I pausen gikk Eivind i mål, mens Leiv overtok i midtforsvaret. Vi startet andre omgang bedre, og Erik var nær ved å score da han hoppet opp for å blokkere en klarering. Mathias sløste bort en gedigen mulighet etter et innkast, og midtbanen slo til med flere giftige langskudd. G90 var også farligere foran kassa nå, men heller ikke de klarte å score. Så kom endelig utligningen vår! På en kontring kjørte først Mathias karusell med G90s forsvarere før han knallet til med venstreslegga fra 16-meteren. Det harde skuddet gikk rett på keeper, som måtte gi retur. Ute i feltet ventet Lars, som alltid, og han kom seg løs fra oppasseren sin og satte sikkert og elegant ballen i det åpne målet! 1-1! Nå hadde vi blod på tann og satset på seier, men dessverre hadde vi en liten glipp i markeringen i forsvaret og G90 scoret igjen!

I det siste kvarteret gamblet vi mer og sendte opp flere spillere, men selv et utrolig angrep som inneholdt tre brassespark, to innlegg og fire avslutninger på mål endte med stang ut! Med fire spisser ble det tynt bakover, og G90 punkterte kampen med både 1-3 og 1-4, selv om spesielt Sindre sto frem på midten med harde taklinger og god ballkontroll.

Det ville seg ikke mot G90 denne tirsdagen. Flere virket trøtte og slitne etter søndagskampen, og vi ble for forsiktige i nærkampene. Dag Ingvaldsen har lovet oss en returkamp etter påskeferien, og om vi klarer å stille med fullt lag da spørs det om ikke det er G90 som må bite i gresset!
Bildene: Over: Lars legger inn, men ingen får en fot på den. Under: En av mange store sjanser vi hadde i kampen mot G90.