Falch
Lausund
Innbyttere: Edvardsen, Bjerre, Karlseng, Engebakken, Sæter                   og Sangnes.

Tap mot FCNA!
Lørdag 13.mai var det endelig klart for returkamp mot FC Nordre Aker! I vinter vant vi 10-9 etter ekstraomganger, og også denne gangen skulle det vise seg å bli en veldig jevn kamp! Vi var forsterket med fem gjestespillere, og hadde absolutt troen på sesongens andre seier mot naborivalene fra FCNA.

På grunn av misforståelser mellom våre leiesoldater fra G90 og deres sjef ble også Sondre Sæter og den stadig like aktuelle Matej "Čudovište" Radunovic invitert, så da Håkon Bånerud også ble kalt inn og Sindre allikevel rakk kampen endte vi opp med hele sju innbyttere i stedet for ingen!

Forsvarsrekken vår var intet vakkert syn de første minuttene av kampen. Matej havnet i en uvant rolle på venstrebacken, og lå ofte altfor høyt, samtidig som han spilte mer mannsorientert en de andre forsvarerne. Midtstopperne Terje C. og Anders lå tidvis med mer enn 20 meters mellomrom, og det var en smal sak for FCNA å komme seg gjennom det hullete forsvaret vårt i starten.
Utbryterne fra Korsvoll tok ledelsen 0-1, og økte noe senere til 0-2. Begge målene burde blitt stoppet på et tidlig tidspunkt, men så var det dette med avstandene i den bakre fireren da...

Forsvaret skal likevel ikke få all skylden for den håpløse starten, for også resten av spillerne virket slappe og viljeløse. Multitalentet Håkon Bånerud fra G17 viste fine takter på sentral midtbane og hadde tre-fire gode skudd mot mål, men bortsett fra dette var det ikke veldig mye å rope hurra for i første omgang.

Det hele toppet seg da en av FCNAs spillere, som hadde kink i nakken og måtte ta det med ro, scoret etter en corner - det sier vel sitt om innsatsen vår!

Vi hevet oss noe før pause, og ved siden av et par gode muligheter på dødballer og etter innlegg, var det ikke annet enn et skudd fra Erik som truet FCNAs keeper.
I pausen gjorde vi flere bytter, for siden det var treningskamp fikk vi anledning til å teste ut en del nye ting, og kanskje mest oppsiktsvekkende var det at begge midtstopperne, altså Terje og Anders, valgte å forlate banen.

Erstatterne Eivind og Sindre gjorde nok en bedre jobb enn sine mer rutinerte midtstopperlagkamerater, men så var tross alt hele laget mer sjerpet og konsentrert i den andre omgangen.

Vi tok raskt over kampen i andre omgang, og det var bare uflaks som hindret Lars, Erik, Rasmus og Håkon fra å redusere. Sistnevnte, som var ekstremt plaget av pollen og knapt kunne se på grunn av hovne øyne, spilte en kjempekamp på midten, og innsatsen ble omsider
Bildene: Øverst: Seriøs åpning! Over: Lars var kaptein, og så ut til å trives med dette vervet. Under til høyre: Mathias nærmer seg 16-meteren, og spente FCNA-forsvarere og Aksel fra G90 følger ivrig med. Nederst: Håkon har nettopp scoret på et nydelig langskudd!
kronet med et fantastisk mål! Med et susende langskudd reduserte 89-spilleren til 1-3, og fornyet vårt håp om seier mot våre nå ganske paniske motstandere!

Vi presset på og la om til 3-4-3 / 3-3-4, og nå kom sjansene på løpende bånd; Mathias skjøt i tverrliggeren, Andreas' skudd trillet utenfor, mens Lars' skudd streifet stanga! De to hjemmesupporterne trodde så at Mathias hadde redusert til 2-3 med et ubeskrivelig skudd som satt som klistret i krysset, men det nydelige målet ble feilaktig annullert av dommer Omtvedt, som forøvrig dømte relativt godt, selv om han presterte å gi Håkon gult kort for liggende spill
Klokken begynte å tikke mot overtid da vi kjempet oss oppover høyresiden. Det endte med et langt innkast inn i feltet, der Mathias dempet ballen, skjermet unna oppasseren sin, og feide ballen i nettet med et litt sleivete venstrebeinsskudd! 2-3, og over fem minutter med overtid igjen!

Vi pumpet baller oppover for å få inn den fortjente utlikningen, men FCNA sto løpet ut og dro dermed seieren i land. Uavgjort hadde til nød vært rettferdig i dag, men FCNA skal ha ros for det de har klart å bygge opp på så kort tid, og hvordan de klarte å forsvare seg. Laget er talentfullt, og vi tar gjerne flere kamper mot dem senere i år! En middels treningskamp fra vår side, der spesielt første omgang ikke var mye å skryte av. Nå er det bare å jobbe videre frem mot de neste seriekampene, og satse på at vi får orden på forsvarsspillet innen den tid.

Kommentar i ettertid: Mandag 15/5 vant Korsvoll G17 3-1 over FCNA i G17-serien. Årsak: FCNA var utslitt etter lokaloppgjøret mot oss på lørdag!